Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έφτασε στην Κρήτη η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη (vd)

Έφτασε στην Κρήτη η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη (vd)
- Η τελευταία πράξη του δράματος για την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη
- Στις 06:00 τα ξημερώματα έφτασε στο λιμάνι των Χανίων το πλοίο που μετέφερε η σορό του 20χρονου φοιτητή στην Κρήτη
- Η κηδεία θα γίνει στο Σελλί Ρεθύμνου στις 12:00
- Νωρίτερα θα γίνει στάση στο Αρμένιο όπου έμενε ο νεαρός για να τον αποχαιρετίσουν οι συγχωριανοί του
 
Ο τραγικός επίλογος ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να ζήσει. Δεν πρόλαβε να αγαπήσει, να πονέσει, να προσφέρει. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο που αγνοούνταν από τις 6 Φεβρουαρίου και βρέθηκε την περασμένη Κυριακή νεκρός κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε.
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ένα παιδί μόλις 20 ετών, έχει γίνει το πρόσωπο του bullying στην Ελλάδα, μια μάστιγα που σαρώνει ολόκληρη την κοινωνία μας. Ο Βαγγέλη Γιακουμάκης είναι το παιδί για το οποίο κλαίει όλη η Ελλάδα, καθένας για τους δικούς του λόγους. Κλαίει πραγματικά, δεν χύνει κροκοδείλια δάκρυα.
Αυτό παιδί, ένα παλικάρι 20 ετών, επέστρεψε τα ξημερώματα στην Κρήτη για να αναπαυθεί για πάντα στην αγκαλιά της. Στην αγκαλιά του τόπου που τον γέννησε.
Σε κλίμα οδύνης, η σορός του 20χρονου Βαγγέλη έφτασε με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι των Χανίων. Από εκεί, το λευκό του φέρετρο παρέλαβε νεκροφόρα και ξεκίνησε η νεκρική πομπή για το Ρέθυμνο. Η πρώτη στάση θα είναι το χωριό Αρμένιο, όπου έμενε ο Βαγγέλης με την οικογένειά του.
Και στη συνέχεια, το Σελλί Ρεθύμνου, όπου θα γίνει η κηδεία του και θα οδηγήσει στον οικογενειακό τάφο. Στην τελευταία του κατοικία.
Περισσότεροι από 30 συγγενείς συνοδεύουν τον 20χρονο Βαγγέλη στο χωριό του, το Αρμένιο Ρεθύμνου. Χιλιάδες συγχωριανοί, φίλοι, συγγενείς θα τον συνοδεύσουν στις 12:00 το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό Σελλί.
 
"Είχα περάσει από εκεί..."
Κανείς δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πως ο Βαγγέλης χάθηκε τόσο νωρίς και τόσο άδικα, θύμα κάποιων νταήδων και της αφόρητης πίεσης που δεχόταν.
Μέσα στο πλοίο που μετέφερε η σορό του άτυχου παιδιού στην Κρήτη ο θείος του Βαγγέλη, Γιώργος Ανδρεαδάκης, μίλησε στο NewsIt και στον Ηλία Κούκο αποκαλύπτοντας πως όσο εκείνος έψαχνε, πέρασε από την περιοχή όπου την Κυριακή βρέθηκε το πτώμα του 20χρονου ανηψιού του. Όταν πέρασε, όπως είπε, η περιοχή ήταν πλημμυρισμένη. Μάλιστα, είπε ότι του προκαλεί εντύπωση πως το συγκεκριμένο σημείο το είχε ψάξει η αστυνομία με σκυλί, αλλά και διασώστες εθελοντές που είχαν έρθει από την Κέρκυρα.
Όταν έφτασε η σορός του Βαγγέλη στο λιμάνι του Πειραιά, οι σκηνές ήταν απίστευτες με δεκάδες ανθρώπους να αποχαιρετούν τον Βαγγέλη θρηνώντας πάνω από το φέρετρο του μέχρι και λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του πλοίου. Πρόκειται για παιδιά που ήταν στην ομάδα αναζήτησης και μέχρι και την ημέρα που βρέθηκε το πτώμα συνέχιζαν να τον αναζητούν. Με λυγμούς και δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτισαν και παρά το γεγονός πως δεν τον γνώριζαν, τον ένιωθαν δικό τους άνθρωπο.
 
"Δεν ήθελε να μιλήσει"
Η οργή ξεχειλίζει για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε πέσει ουκ ολίγες φορές θύμα bullying και φρικτών βασανιστηρίων από τους συμφοιτητές του.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φίλη του 20χρονου δήλωσε πως ο Βαγγέλης "σε καμία περίπτωση δεν ήθελε, όπως όλα δείχνουν, να εμπλέξει τους γονείς του ή την ευρύτερη οικογένεια του στο πρόβλημα που βίωνε... Αν και ήταν ανοιχτός χαρακτήρας, είχε κλείσει βαθιά μέσα του, από περηφάνια και μεγάλη αγάπη προς τους γονείς και τα αδέρφια του, όλα όσα τον βασάνιζαν... Πήρε την αλήθεια μαζί του, όμως η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, μετά και από την απαίτηση σύσσωμης της τοπικής -και όχι μόνο- κοινωνίας, οφείλει να αποδώσει ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν".
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε "μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα".
Η εκδοχή της αυτοχειρίας, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Και αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι "με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ". Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.
Ωστόσο, ή έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...