Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποφυλακίζονται Μιχαλολιάκος και Λαγός της Χρυσής Αυγής!

Αποφυλακίζονται Μιχαλολιάκος και Λαγός της Χρυσής Αυγής!
Βγαίνουν, πιθανότατα και εντός της ημέρας, από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός, οι οποίοι ήταν προσωρινά κρατούμενοι, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Την αποφυλάκισή τους διέταξε πριν λίγο το Συμβούλιο Εφετών, λόγω λήξης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης, επιβάλλοντας αυστηρότατους περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων και πλέον τίθεται σε ισχύ. O κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μετάβασης στη Βουλή. Επιπλέον στον κ. Μιχαλολιάκο επιβάλλεται και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Το βούλευμα αποδέχεται ως προς τους όρους την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Προβατάρη. Ωστόσο, οι εφέτες δεν έκαναν δεκτή την εισαγγελική πρόταση που είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης στον Ν. Μιχαλολιάκο, ύψους 125.000 ευρώ.
Στον βουλευτή Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.
Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης, αναμένεται να αποφυλακιστεί με όρους και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έχει, ήδη, εκδοθεί.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...