Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χαμός από δημοσίευμα για συμφωνητικά του Κατρούγκαλου με απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους (vd)!

Χαμός από δημοσίευμα για συμφωνητικά του Κατρούγκαλου με απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους (vd)!

- Σκευωρία πίσω από την οποία βρίσκονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "βλέπει" ο Γιώργος Κατρούγκαλος
- Σάλος από το δημοσίευμα του Βήματος σύμφωνα με το οποίο υπέγραφε συμφωνητικά με απολυμένους του δημοσίου και έπαιρνε προμήθεια 12%
- Αποκάλεσε ψεύτη και συκοφάντη τον διευθυντή του ΒΗΜΑ FM Βασίλη Χιώτη που "έβγαλε" το θέμα
- Χιώτης: Τη Δευτέρα θα ζητήσω από τον ΔΣΑ όλα τα συμφωνητικά Κατρούγκαλου
- Επισήμως το Μαξίμου τον στηρίζει αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε... συνεργάτες του να επικοινωνήσουν με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Η περιβόητη φράση "ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό" επανέρχεται στην πολιτική ζωή της χώρας μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με απολυμένους του Δημοσίου ακόμη και στις 27 Ιανουαρίου του 2015, ημέρα δηλαδή που ορκίστηκε υπουργός. Η αντιπολίτευση μιλά για θέμα ηθικής τάξης και ζητά την παραίτηση ή την απομπή του, ενώ το Μαξίμου στηρίζει τον υπουργό.
Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει η εφημερίδα, το ιδιωτικό συμφωνητικό του Γιώργου Κατρούγκαλου με απολυμένους του Δημοσίου υπεγράφη στις 26 – 27 Ιανουαρίου και σύμφωνα με αυτό ο νυν υπουργός θα έπαιρνε προμήθεια 12% επί των ακαθάριστων κερδών αν ο πελάτης του δικαιωνόταν.
Από το βράδυ του Σαββάτου, όταν έγινε γνωστό το θέμα του Βήματος, ο κ. Κατρούγκαλος βγήκε δημοσίως να απαντήσει. Έδωσε εκτάκτως συνέντευξη Τύπου και το πρωί της Κυριακής συνεντεύξεις στα κανάλια, κατηγορώντας στον διευθυντή του ΒΗΜΑ FM και υπογράφοντα το δημοσίευμα, Βασίλη Χιώτη, ψεύτη και συκοφάντη και υποστηρίζοντας πως πίσω από τις αποκαλύψεις βρίσκονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θέλουν να πλήξουν τον ίδιο και την κυβέρνηση που όπως είπε έχει ηθική υπεροχή.
Η κυβέρνηση, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, είναι αντιμέτωπη με την πρώτη ηθικής τάξης κρίση. Επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Μιλά επίσης για 4 ψέμματα και μια αλήθεια του δημοσιεύματος. Αλλά επί της ουσίας; Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό του να δώσει εξηγήσεις άμεσα και να κλείσει το θέμα. Δεν του το είπε όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοπροσώπως αλλά έβαλε συνεργάτες του να επικοινωνήσουν με τον κ. Κατρούγκαλο...

Αναπάντητα ερωτήματα

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου μίλησε σε πρωινές εκπομπές με στόχο να πείσει πως όσα αναφέρει το δημοσίευμα δεν είναι αληθή. Μίλησε στο Mega, μίλησε και (δυο φορές) στον ΣΚΑΙ. Αλλά απ' όλα όσα είπε, υπάρχουν ακόμη ερωτήματα.
Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, το συμφωνητικό που αποκαλύπτει η εφημερίδα δεν στοιχειοθετεί το ότι υπέγραφε ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και επανέλαβε ότι το επίμαχο συμφωνητικό αφορά μισθολογική διαφορά δημοσίου υπαλλήλου.
Όπως είπε, ο νόμος του 2011 που αναφέρεται στο επίμαχο συμφωνητικό αφορά το ενιαίο μισθολόγιο. «Είναι μια κλασική υπόθεση μισθολογικών διαφορών, 8.000 ευρώ διεκδικεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.
«Έχετε έστω ένα συμφωνητικό, γιατί μιλάτε για δεκάδες, της περιόδου 26-27 Ιανουαρίου που να αφορά ένα διαθέσιμο ή απολυμένο; Μισό να μου εμφανίσετε εγώ θα παραιτηθώ», είπε απευθυνόμενος στον διευθυντή του ΒΗΜΑ FM και υπογράφοντα το δημοσίευμα, Βασίλη Χιώτη.
Υποστήριξε δε ότι μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτής διατήρησε την εταιρεία του, διότι, όπως είπε, ήθελε να έχει την ανεξαρτησία του και να μην δεσμεύεται από την πολιτική του επιλογή.
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε τα περί σκευωρίας, κατασκευασμένης υπόθεσης και κατηγόρησε πως πίσω από το δημοσίευμα βρίσκονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που θέλουν να βλάψουν την «ηθική υπεροχή της κυβέρνησης». Μίλησε επίσης και για «εκτέλεση συμβολαίου» αποκαλώντας τον διευθυντή του ΒΗΜΑ FM και υπογράφοντα το άρθρο, Βασίλη Χιώτη, ψεύτη και συκοφάντη.
«Το συμβόλαιο που εκτελείται έχει στόχο να πλήξει την κυβέρνηση στο θέμα της ηθικής υπεροχής της» είπε μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο. «Είναι προφανές ότι οι εντολείς σας βρίσκονται στα κόμματα της αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στον κ. Χιώτη και επικαλέστηκε αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για να πει ότι ο γνωστός δημοσιογράφος δεν λειτούργησε μόνος του σε αυτήν την ιστορία.

Πάνω κάτω τα ίδια επανέλαβε και στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ακραίως», όπου βρήκε λίγες ώρες αργότερα. Σκευωρίες, ψέμματα, συκοφαντίες αλλά απαντήσεις πουθενά...

«Ζήτημα ηθικής τάξεως»

Ο διευθυντής του ΒΗΜΑ FM, Βασίλης Χιώτης, ο άνθρωπος που έβγαλε στην επιφάνεια το έγγραφο "βόμβα" για τον Γιώργο Κατρούγκαλο ήταν επίσης καλεσμένες στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο. Δεν απάντησε στις κατηγορίες πως είναι ψεύτης και συκοφάντης. Είπε όμως ότι αν έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης από τις πηγές του, θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία αλλά τίθεται θέμα ηθικής τάξης.
Όπως εξήγησε ο γνωστός δημοσιογράφος, ήρθε στην κατοχή του ένα έγγραφο στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Κατρούγκαλος να υπογράφει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με έναν υπάλληλο του Δημοσίου για να διεκδικήσουν από κοινού ορισμένες αποδοχές και τη βελτίωση της υπηρεσιακής κατάστασης αυτού του υπαλλήλου.
Όπως είπε «με βάση αυτό το συμφωνητικό ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίζεται να κατοχυρώνει αμοιβή 12% επί των ακαθαρίστων αποδοχών που θα έχει ο υπάλληλος εφόσον δημοσιοποιηθεί αυτό το χαρτί».
Σύμφωνα με τον κ. Χιώτη «το συγκεκριμένο έγγραφο κατατέθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών την 27η Ιανουαρίου του 2015, ημέρα που ο κ. Κατρούγκαλος πληροφορείται από τον πρωθυπουργό ότι μπαίνει στην κυβέρνηση. Επειδή όποιος δικηγόρος μπαίνει στην κυβέρνηση αναστέλλεται η δικηγορική του ιδιότητα, υπάρχει μια τελευταία παράγραφος που λέει ότι σε περίπτωση διάλυσης της εταιρείας τα δικαιώματα διατηρεί ο δικηγόρος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος».
Προανήγγειλε ότι η συνέχεια στο θέμα θα δοθεί τη Δευτέρα, όταν Το Βήμα θα ζητήσει από τον Δικηγορικό Σύλλογο όλα τα εργολαβικά συμφωνητικά που έχουν κατατεθεί από το πρώην, ή το νυν γραφείο Κατρούγκαλου.

newsit.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...