Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλλάζει το εκλογικό σύστημα σε Δήμους και Περιφέρειες!

Αλλάζει το εκλογικό σύστημα σε Δήμους και Περιφέρειες!
Σημαντικές αλλαγές σχεδιάζει ο Αρκάς Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλαγές που είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσουν καταστάσεις και συσχετισμούς (και) στην Αρκαδία.
Ειδικότερα, απαντώντας, σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά, ουσιαστικά προανήγγειλε ένα πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα και κατάργηση του σημερινού μοντέλου που προβλέπει ότι για να εκλεγεί κάποιος Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης, θα πρέπει να λάβει, είτε την πρώτη, είτε τη δεύτερη Κυριακή, πάνω από 50%.
Μεταξύ άλλων αναφέρει , Τεγεάτης Νίκος Βούτσης: «Tο υπουργείο προσανατολίζεται στην αλλαγή του ισχύοντος ακραία πλειοψηφικού συστήματος που διέπει την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών και τη συγκρότηση όλων των οργάνων, στην εσωτερική ανακατανομή των αρμοδιοτήτων υπέρ των συλλογικών και των δημοκρατικών εκλεγμένων οργάνων έναντι της σημερινής δημαρχοκεντρικής και περιφερειαρχοκεντρικής λειτουργίας, στην εκτεταμένη και σε βάθος ενδοδημοτική και ενδοπεριφερειακή αποκέντρωση, ώστε η Αυτοδιοίκηση να έρθει πιο κοντά στους πολίτες και τέλος στη θέσπιση πραγματικών συμμετοχικών θεσμών και διαδικασιών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...