Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδυσσέας: «Η ανεργία δεν λύνεται με ένα νόμο. Πού είναι οι νέες θέσεις εργασίας;»

Οδυσσέας: «Η ανεργία δεν λύνεται με ένα νόμο. Πού είναι οι νέες θέσεις εργασίας;»

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Έξι-δέκα» της «ΝΕΡΙΤ» (Γιάννης Σκάλκος – Σταυρούλα Χριστοφιλέα), ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «Η Κυβέρνηση, κάθε Κυριακή κάνει σύσκεψη, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή κλείνει συμφωνία, και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο προχωράει σε ρήξη. Ελπίζω με την πρόθεσή της για δημοψήφισμα, και τις τάσεις αυτοκτονίας που παρουσιάζει, να μην μας μεταφέρει εδώ τη “γραμμή” του κ.Σόιμπλε, που – όπως αποκάλυψε χθες – είχε πείσει σχετικά τον κ.Παπανδρέου και τώρα ίσως έπεισε και τον κ.Τσίπρα». 

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πως και το 2011 ήταν αντίθετος με την πρόταση για δημοψήφισμα, καθώς δεν ήταν – ούτε τότε – μία «επαναστατική» πρόταση, αλλά, όπως φαίνεται σήμερα, μία προτροπή του κ.Σόιμπλε, πιθανώς για να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως «Έχουμε μία Κυβέρνηση, που εδώ και τρεις μήνες δεν πήρε κανένα από τα μέτρα που η ίδια αποκαλεί “υφεσιακά”, αλλά έχει ήδη οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση! Κι αυτό, παρ’όλο που στη Βουλή, η αντιπολίτευση του δημοκρατικού τόξου, τη στηρίζει σε ένα ποσοστό 70% - πρωτόγνωρο τα τελευταία χρόνια!» 
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της Παιδείας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «ο νόμος Μπαλτά πάει την παιδεία 40 χρόνια πίσω», και αναφέρθηκε στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την Παιδεία, τονίζοντας πως η συμμετοχή όλων είναι πολύ σημαντική.

Αναφορικά με το ζήτημα της αξιοκρατίας στο δημόσιο, στο οποίο αναφέρεται σταθερά και με συνέπεια τα τελευταία χρόνια,  ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως «έχουμε δείγματα “αριστερής διακυβέρνησης” στους διορισμούς στο κράτος χωρίς καμία αξιοκρατία. Θα σας το πω καθαρά: αυτό που γινόταν επί προηγούμενης Κυβέρνησης, το λεγόμενο “4-3-2”, δεν ήταν σωστό. Όμως σήμερα έχουμε μία Κυβέρνηση που ήρθε να αντικαταστήσει τα τεχνοκρατικά στελέχη με τους /τις συντρόφους των Υπουργών και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό δεν είναι αριστερή Κυβέρνηση. Διορίστηκαν δεκατρείς Περιφερειάρχες στην εκπαίδευση, των οποίων ο Υπουργός αρνείται να δημοσιεύσει τα βιογραφικά!». Επιμένοντας στο θέμα της αξιολόγησης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Στο δημόσιο πρέπει να επιλέξουμε αν θέλουμε αξιολόγηση, και αν ένας από τους τρόπους θα είναι για παράδειγμα η επανακατάρτιση των εργαζομένων. Κανείς δεν θέλει να κάνει απολύσεις, η σύνταξη όμως δεν μπορεί να είναι μονόδρομος. Αν ήταν λάθος ο τρόπος αξιολόγησης που θέσπισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, να το συζητήσουμε. Το πολιτικό σύστημα όμως, οφείλει να συμφωνήσει: πρέπει κάποιος να αξιολογείται τακτικά, να επιμορφώνεται, να διορθώνει τις αδυναμίες του ή όχι;»

Σχολιάζοντας την επικοινωνιακή διαχείριση που γίνεται από τον κ.Κατρούγκαλο σχετικά με την επιστροφή των διαθεσίμων στο Δημόσιο, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «οι εικόνες αυτές έχουν συναισθηματική αξία. Με σεβασμό στο προσωπικό και οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος που χάνει τη δουλειά του, σας επισημαίνω πως, την ίδια στιγμή που 3.500 άνθρωποι προσελήφθησαν στο Δημόσιο με το νόμο Κατρούγκαλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., 3.500 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία δεν λύνεται με ένα νόμο. Λύνεται μέσα από την επιχειρηματικότητα, και τον ιδιωτικό τομέα. Οι πολίτες ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ πριν από τρεις μήνες, γιατί ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε νέες θέσεις εργασίας. Τα ερωτήματα για τη νέα Κυβέρνηση είναι αμείλικτα: Πού είναι οι νέες θέσεις εργασίας; Πόσες θα είναι; Η ΓΣΕΒΕΕ προβλέπει 8.000 νέα λουκέτα για το επόμενο τετράμηνο. Ρευστότητα στην αγορά δεν υπάρχει. Επενδυτές δεν έρχονται. Στο ΕΣΠΑ, από την ημέρα που ανέλαβε ο κ.Σταθάκης, η απορρόφηση αυξήθηκε κατά 15 ευρώ! Επί τρεις μήνες καλούμε τον κ.Σταθάκη να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και δεν έρχεται. Τίποτε δεν προχωρά γιατί η Κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδας να μην πληρώνει τίποτε».

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν η αλλαγή ηγεσίας θα δώσει ώθηση στο ΠΑΣΟΚ, ο κ.Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως θεώρησε σκόπιμο, λόγω της κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα, να προτείνει οι εξελίξεις να καθυστερήσουν λίγο: «Κάποιοι – λανθασμένα – το εξέλαβαν ως προσωπική αδυναμία. Καλώς ή κακώς, η διαδικασία αποφασίστηκε. Θέλω να πιστεύω πως , μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα δοθεί η εντολή μετασχηματισμού της παράταξης, και στο Συνέδριο και στην εκλογή νέας ηγεσίας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα νέο κόμμα, που θα έρθει σε επαφή με νέες δυνάμεις και με τον κόσμο του – ο οποίος πια βρίσκεται σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου – αλλά και θα αναζητήσει νέες συμμαχίες. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει σήμερα να πει ξεκάθαρα με ποιους είναι: Οι σημερινοί “μη προνομιούχοι”, δεν είναι οι “μη προνομιούχοι” του ’81. Είναι οι νέοι με δύο μεταπτυχιακά που εργάζονται για λιγότερα από 700 ευρώ, ενώ ένας συνταξιούχος παίρνει 1200 ευρώ. Αν καταλήξουμε σε αυτά, θα έχουμε πίστωση χρόνου για να συνεχίσουμε στην πολιτική ζωή της χώρας». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...