Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άνοιξε το Taxisnet για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Άνοιξε το Taxisnet για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, μέσω της οποίας περισσότεροι από έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταθέσουν τις δηλώσεις στην εφορία.


Πρακτικά, και μέχρι να ληφθεί απόφαση για παράταση, οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες για να στείλουν τουλάχιστον έξι εκατομμύρια δηλώσεις.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν ότι τα εισόδηματά τους από μισθούς και συντάξεις καθώς και οι φόροι που τους αναλογούν και έχουν παρακρατηθεί έχουν προσυμπληρωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους τόκους που εισέπραξαν στην Ελλάδα από καταθέσεις.

Οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από ακίνητα ή από επιχειρηματική δραστηριότητα θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν τα έντυπα Ε2 και Ε3.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 30ή Ιουνίου ενώ η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης εκπνέει στις 31 Ιουλίου. Αν μέχρι τότε ο φορολογούμενος καταβάλει ολόκληρο το ποσό του φόρου, τότε θα τύχει έκπτωσης 2%. Σε διαφορετική περίπτωση, η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως τέλος Σεπτεμβρίου και η 3η έως τέλος Νοεμβρίου.

Στο μενού επιλογής της δήλωσης εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων για τους φορολογούμενους που το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...