Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ποιες ειδικότητες έχουν σήμερα μεγάλη ζήτηση

Ποιες ειδικότητες έχουν σήμερα μεγάλη ζήτηση
Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας, εξακολουθούν να δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους πτυχιούχους Πληροφορικής.
Έρευνα που διενεργήθηκε από το Athens Tech College, με τη συμμετοχή 55 στελεχών από τον χώρο της Πληροφορικής, καταδεικνύει ότι για την επόμενη πενταετία μεγαλύτερη ζήτηση θα έχουν οι ειδικότητες που αφορούν την ασφάλεια δικτύων, data, cloud και mobile apps, ενώ αυξάνονται οι ανάγκες για web development και e-commerce. Εκτός από τις παραπάνω ειδικότητες, ανάπτυξη θα γνωρίσουν οι εξειδικεύσεις που θα μπορούν να υποστηρίξουν υπηρεσίες όπως το Internet of Things, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ρομποτική και η Βιοπληροφορική.
Σύμφωνα με τα στελέχη επιχειρήσεων, οι ευκαιρίες απασχόλησης εμφανίζονται κυρίως σε εμπορικές και παραγωγικές εταιρείες που αναζητούν υποστήριξη στον τομέα της Πληροφορικής, σε τμήματα όπως e- commerce, marketing και σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών Πληροφορικής. Νέες θέσεις εργασίας, σε μικρότερο ποσοστό, δημιουργούνται επίσης σε μεσαίες και μικρές εταιρείες και start-ups.
Ωστόσο, το 65% των στελεχών θεωρεί ότι θα είναι πιο εύκολη η εύρεση εργασίας εκτός Ελλάδας, ενώ το 35% εκτιμά ότι θα εξακολουθήσουν να δημιουργούνται ενδιαφέρουσες ευκαιρίες απασχόλησης εντός της χώρας. Το 20% εκτιμά ότι θα αναπτυχθούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης από μονάδες που λειτουργούν στην Ελλάδα με εξαγωγικό αντικείμενο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...