Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις;

Έρχεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις;
Αντιμέτωπο με το κίνημα των φορολογούμενων που έχει σαν κεντρικό σύνθημα το... "δεν υποβάλω, δεν υποβάλω" φορολογική δήλωση, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών. Από τις περίπου 5,5εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν φέτος, έχουν υποβληθεί 1,1 εκατομμύριο δηλώσεις. Δηλαδή έχει υποβληθεί μόλις η μια στις πέντε δηλώσεις και απομένουν μόνο 15 ημέρες μέχρι να λήξει η σχετική προθεσμία, δηλαδή στις 30 Ιουνίου.


"Η υποβολή τεσσάρων εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων μέσα σε 15 ημέρες είναι αδύνατη τόσο από τεχνικής άποψης καθώς δεν μπορεί να τις σηκώσει το taxisnet, αλλά ούτε και ουσιαστικής καθώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τις υποβάλλουν οι φοροτεχνικοί", λέει έμπειρος φοροτεχνικός.

Με βάση τα παραπάνω, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να δώσει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις κατά τουλάχιστον έναν μήνα, δηλαδή η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να μεταφερθεί στις 31 Ιουλίου.

Αυτό που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί είναι τι θα γίνει με την πληρωμή των δόσεων του εκκαθαριστικού. Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, οι δόσεις είναι τρεις και πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Για όσους, όμως επιλέξουν να κάνουν χρήση της παράτασης τότε θα γίνει ανάλογη μεταφορά των δόσεων με τον περιορισμό ότι θα πρέπει ο φόρος να εξοφληθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών:

-οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση τον Ιούλιο θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο σε τρεις δόσεις με την πρώτη δόση τον Αύγουστο, τη δεύτερη τον Οκτώβριο και την τρίτη τον Δεκέμβριο.

-οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη φορολογική δήλωση μετά τον Ιούλιο θα τιμωρηθούν με πρόσθετο φόρο διότι δεν θα αναγνωρίζεται η δαπάνη για αποδείξεις και θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο σε δυο δόσεις τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο.

(Πηγή: capital.gr)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...