Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα διακανονισμών για οφειλές στη ΔΕΗ!

Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα διακανονισμών για οφειλές στη ΔΕΗ!
Με στόχο τη μέγιστη κατά το δυνατό στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, το Δ.Σ. της ΔΕΗ, εξαντλώντας τα οικονομικά περιθώρια της Επιχείρησης, αποφάσισε ομόφωνα τη θέσπιση νέου προγράμματος διακανονισμών, με το οποίο καθιερώνονται εξαιρετικά ευνοϊκοί όροι ρύθμισης για την εξόφληση των συσσωρευμένων οφειλών.
Συγκεκριμένα για την εξόφληση των οφειλών προβλέπονται τα εξής :
α. Μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις σε συνάρτηση με το ύψος της οφειλής και την κατάσταση του οφειλέτη για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις (πλην των εποχιακών). Με το ισχύον πρόγραμμα προβλέπονταν 8 δόσεις μεσοσταθμικά για τους οικιακούς και τις μικρές επιχειρήσεις και 4 έως 6 δόσεις για τις μεσαίες και μεγάλες.
β. Υποδιπλασιασμός της προκαταβολής, από 20% σε 10%.
γ. Πολυάριθμες δόσεις (40 έως 60) για τους ευάλωτους καταναλωτές, όπως δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, άτομα με αναπηρία κλπ.
δ. Προκαταβολή από 10% και από 8 μέχρι 18 δόσεις για τις εποχιακές (τουριστικές) επιχειρήσεις, συναρτήσει της συνέχειας λειτουργίας τους.
ε. Παροχή δυνατότητας ένταξης στις νέες ρυθμίσεις και στους καταναλωτές, οι οποίοι ήδη έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους με όρους λιγότερο ευνοϊκούς.
στ. Μικρότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις σε πελάτες που έχουν επιδείξει μη ορθή συμβατικά συμπεριφορά, στους οποίους παρέχεται η ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των σχέσεων τους με την Επιχείρηση.
Ταυτόχρονα, καλούνται όλοι οι καταναλωτές να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της Επιχείρησης, πράγμα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπλήρωση του αναπτυξιακού και κοινωνικού της ρόλου.
Εξυπακούεται ότι προϋπόθεση για την τήρηση των διακανονισμών αποτελεί η συνέπεια ως προς την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών. Τα καταστήματα της ΔΕΗ και το τηλεφωνικό της Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, 11770, είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...