Menu
RSS
Πέμπτη, 18/06/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Πόσο θα μειωθεί ο μισθός των βουλευτών από την 1η Ιανουαρίου!

Πόσο θα μειωθεί ο μισθός των βουλευτών από την 1η Ιανουαρίου!
Ρύθμιση για την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης σε ποσοστό 10% επεξεργάζεται ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μέσω του υπό σύνταξη προϋπολογισμού της Βουλής.
Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, πρόκειται για συνέχεια των περικοπών των απολαβών των βουλευτών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γίνεται περικοπή επί του βασικού «μισθού» των βουλευτών. Η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2016.
Δεν θα υπάρξει ωστόσο μεταβολή στην αποζημίωση που λαμβάνουν οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις Επιτροπές, καθώς αυτή ανέρχεται στο ποσό των 75 ευρώ και είναι και η κατώτατη αμοιβή του Δημοσίου.
Τέλος, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε ότι δεν θα συμπαρασυρθούν - λόγω της μείωσης των βουλευτικών αποζημιώσεων - οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών και θα γίνει προσπάθεια να μην συμπαρασυρθούν ούτε οι αμοιβές των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

4 σχόλια

  • ΑΡΧΟΝΤΑΣ
    ΑΡΧΟΝΤΑΣ Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 20:40 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΤΑΞΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΝΑ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ 360 ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΨΟΥΡΙΑΡΙΔΩΝ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΩΝ!!!

  • ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΕΛΛΗΝΑΣ Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 09:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Συνολικά το ποσό των 30.528.000 ευρώ θα διατεθεί για τις αποζημιώσεις και λοιπές δαπάνες των βουλευτών, που διακρίνονται ως εξής:
    Το ποσό των 20.541.000 ευρώ θα διατεθεί για τις αποζημιώσεις των βουλευτών, καθένας από τους οποίους θα εισπράττει μηνιαία το ποσό των 5.705 ευρώ (68.470 ευρώ ανά έτος).
    Το επίδομα οργάνωσης γραφείου (στο οποίο περιλαμβάνεται και η ταχυδρομική ατέλεια) ανέρχεται για όλους τους βουλευτές στο ποσό των 6.411.000 ευρώ, δηλαδή σε 21.370 ευρώ άπαξ ετησίως για καθέναν (1.780 ευρώ ανά μήνα)
    Η «οικογενειακή παροχή» των βουλευτών, δηλαδή το αντίστοιχο «οικογενειακό επίδομα» ανέρχεται σε 180.000 ευρώ, δηλαδή σε 600 ευρώ άπαξ ετησίως για καθέναν ή αλλιώς 50 ευρώ τον μήνα.
    Τα έξοδα κίνησης ανέρχονται σε 1.365.000 ευρώ και για τους 300 βουλευτές και για τον καθένα μηνιαία υπολογίζονται περίπου από 350 ευρώ ως 600, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση των εκλογικών περιφερειών τους από την Αθήνα.
    Από τον διαδικτυακό τόπο http://diafaneia.hellenicparliament.gr/ όπου αναρτώνται οι σχετικές με τον προϋπολογισμό της Βουλής αποφάσεις και πράξεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, προκύπτουν κι άλλα στοιχεία για τις δαπάνες που αφορούν στα μέλη του κοινοβουλίου. Ειδικότερα:

    Η τηλεφωνική ατέλεια ανέρχεται μέχρι το ποσό των 7.400 ευρώ ετησίως, από 1.3.2014 για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων για τις οποίες δικαιούται ατέλειας, συμπεριλαμβανόμενων στο ποσό αυτό τελών, εξόδων και Φ.Π.Α. (μηνιαίο ποσό: 616 ευρώ).
    Η αποζημίωση που χορηγείται στα παρόντα μέλη όλων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, των Τμημάτων Διακοπής των Εργασιών της Βουλής, της Διάσκεψης των Προέδρων και των Βουλευτών, που συμμετέχουν ως μέλη σε κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις ή κοινοβουλευτικές Επιτροπές στο εξωτερικό ανέρχεται σε 75 ευρώ, για κάθε πλήρη συνεδρίαση της επιτροπής, στην οποία είναι παρόντες, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη. Σημειώνεται ότι το αρχικό ποσό των 150 ευρώ μειώθηκε κατά 50% από 1.1.13 με σχετική απόφαση της Ολομέλειας.Το ποσό, δηλαδή, που λαμβάνει κάθε βουλευτής για τη συμμετοχή του σε επιτροπές ποικίλλει ανάλογα με τη συχνότητα συνεδριάσεων. Για παράδειγμα, η Επιτροπή Οικονομικών συνεδριάζει συχνότερα, άρα τα μέλη της αποζημιώνονται με μεγαλύτερα ποσά.
    Ως Επιτροπές θεωρούνται και οι συνεδριάσεις των θερινών τμημάτων της Βουλής. Η αποζημίωση για κάθε μια από αυτές ανέρχεται επίσης σε 75 ευρώ. Τα θερινά τμήματα διαρκούν από τα μέσα Ιουλίου ως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου (την πρώτη Τρίτη του Οκτωβρίου ξεκινά η τακτική συνεδρίαση της Βουλής). Περίπου δηλαδή η αποζημίωση κάθε βουλευτή που συμμετέχει σε ένα από τα θερινά τμήματα της Βουλής ανέρχεται 750 ευρώ.
    Για τους βουλευτές της επαρχίας που στερούνται ιδιόκτητης κατοικίας στην περιοχή του νομού Αττικής, προβλέπεται η καταβολή του ποσού 1.000 ευρώ κάθε μήνα για την κάλυψη των δαπανών διαμονής τους ή τη μίσθωση από τη Βουλή ξενοδοχείων με μηνιαία δαπάνη μέχρι το ποσό των 1.200 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και κρατήσεων. Σημειώνεται ότι η πιο πάνω ρύθμιση εφαρμόζεται ανάλογα και εναλλακτικά για την εκλογική περιφέρεια των βουλευτών της επαρχίας, στην περίπτωση που αυτοί στερούνται ιδιόκτητης κατοικίας στην εκλογική τους περιφέρεια.
    Οι ίδιοι δικαιούνται δυο μονά εισιτήρια την εβδομάδα για τη μετακίνηση από και προς τις περιφέρειές τους. Συνολικά δικαιούνται 104 μονά εισιτήρια ανά έτος, τα οποία κοστίζουν περίπου 1.000 ευρώ το μήνα (ετήσια περίπου 12.000 ευρώ)
    Κάθε βουλευτής μπορεί να προσλαμβάνει μέχρι δυο επιστημονικούς συνεργάτες. Ο μηνιαίος μισθός τους ανέρχεται περίπου στα 1.600 ευρώ.
    Τα βουλευτικά Ι.Χ. πληρώνονται από τη Βουλή σε εταιρία leasing. Οι βουλευτές Α΄, Β΄ Αθηνών, Πειραιά και Υπολοίπου Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο ως 1399 κ.εκ. το οποίο θα κοστίζει μέχρι 750 ευρώ μηνιαία. Οι βουλευτές των υπολοίπων περιφερειών δικαιούνται αυτοκίνητο ως 1.799 κ. εκ. το οποίο θα κοστίζει μέχρι 1.200 ευρώ μηνιαία. Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι τα ποσά αυτά μειώθηκαν το 2011. Το αρχικό μηνιαίο ποσό ανερχόταν σε 1.500 ευρώ. Η διανομή των αυτοκινήτων γίνεται με κλήρωση.Και ο λογαριασμός γράφει...
    Αν χαθήκατε ή ζαλιστήκατε ανάμεσα στα νούμερα το συνολικό ανώτερο κόστος για ένα βουλευτή ανέρχεται σε 15.051 ευρώ ανά μήνα. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και οι μισθοί των δύο επιστημονικών συνεργατών. Δεν συμπεριλαμβάνονται στο παραπάνω ποσό οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές, στα θερινά τμήματα ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα της Βουλής καθώς και τα ποσά για πρόσωπα και μέσα που αφορούν την ασφάλεια τους (αστυνομική φύλαξη ή συνοδεία).
    Εν κατακλείδι σε ετήσια βάση ένας βουλευτής μας στοιχίζει 180.612 ευρώ ενώ εάν η σκέψη για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 το ετήσιο όφελος θα ήταν της τάξης 18,06 εκατ. ευρώ

  • περιεργος
    περιεργος Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 23:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Γραψε μας το υψος του μισθου σημερα αν φορολογειται η οχι και εμεις θα καταλαβουμε.

  • ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΕΛΛΗΝΑΣ Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 14:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟΥ ΜΠΙΠ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ!
    ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ!
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΝ!
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ 560 ΕΥΡΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ 560 ΕΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΧΗΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΚΙΟΛΑΣ! !ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΣ!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...