Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καιρός - Επιστρέφει ο χειμώνας από τη Δευτέρα;

Καιρός - Επιστρέφει ο χειμώνας από τη Δευτέρα;
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος τονίζει σε πρόγνωσή του ότι "προλαβαίνουμε μέχρι και την Κυριακή να απολαύσουμε τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μόνη εξαίρεση βέβαια τα βόρεια τμήματα της χώρας, όπου το Σάββατο αλλά ιδιαιτέρως την Κυριακή θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Επίσης μέχρι και την Κυριακή οι θερμοκρασίες που θα σημειώνονται θα είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με την μέση τιμή για την εποχή αφού οι μέγιστες τιμές θα αγγίζουν κατά τόπους τους 25-26°C.
Από τη Δευτέρα όμως όλα θα αλλάξουν. Αναμένονται ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή των Βαλκανίων που σταδιακά θα ρίξουν τη θερμοκρασία, πρώτα από τα βόρεια και εν συνεχεία από το βράδυ της Δευτέρας και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.
Ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις σε πολλές ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα οι καιρικές συνθήκες θα θυμίζουν προχωρημένο χειμώνα αφού οι βροχές φαίνεται ότι θα είναι αρκετές, οι πιθανότητες για τοπικές χαλαζοπτώσεις αυξημένες και οι χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές εκεί όπου θα εκδηλωθούν. Ενδεικτικά προβλέπεται να χιονίσει στις περισσότερες περιοχές της ηπεριωτικής Ελλάδας πάνω από τα 1000 μέτρα, ενώ σε Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου (750-800 μέτρα).
Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι στα πελάγη και από βόρειες διευθύνσιες, φτάνοντας ακόμη και τα 8-9 μποφόρ σε αρκετές περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στα θαλάσσια δρομολόγια αλλά και σε κάποιες από τις πτήσεις, κυρίως από και προς τα νησιά του Αιγαίου.
Αλλαγή 180 μοιρών λοιπόν προβλέπεται στον καιρό από τη Δευτέρα, ενω με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Τετάρτη και έπειτα διαφαίνεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...