Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καιρός | Πέφτει η θερμοκρασία, πότε αναμένεται βελτίωση!

Καιρός | Πέφτει η θερμοκρασία, πότε αναμένεται βελτίωση!


Κατά τη διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την επικείμενη κακοκαιρία θα είναι τα Επτάνησα, σχεδόν ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα και τμήματα των βορείων περιοχών της Κρήτης. Κατά τόπους και κατά περιόδους τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική και για αυτό το λόγο, εδώ και 4 μέρες, εφιστώ την προσοχή στους αγρότες ώστε να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των καλλιεργειών τους.

ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΝΟΚΡΑΣΙΑΣ

Πέρα από τις ισχυρές κατά τόπους βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει εντυπωσιακή πτώση και έτσι το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης η μέγιστη τιμή της κατά μέση τιμή δεν θα ξεπεράσει τους 28-29°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οπότε, σε σχέση με τους 41°C των προηγούμενων ημερών, μέσα σε 48 ώρες ο υδράργυρος θα καταφέρει να υποχωρήσει κατά 12°C κατά μέσο όρο. Εντυπωσιακό για την εποχή που βρισκόμαστε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Φαίνεται ότι σταδιακά από την Τρίτη η κακοκαιρία θα μας αποχαιρετήσει. Αναμένονται και την Τρίτη λίγες τοπικές κατά βάση βροχές αλλά όχι αξιόλογες σε σχέση με το διήμερο Κυριακής - Δευτέρας.

Γιάννης Καλλιάνος

Μετεωρολόγος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...