Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Πότε θα καταβληθεί η γ' δόση!

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Πότε θα καταβληθεί η γ' δόση!

Κατά 150.000 αυξήθηκαν οι αιτήσεις Α21 για καταβολή οικογενειακών επιδομάτων, που υποβλήθηκαν στον ΟΓΑ, μέσω της φορολογίας εισοδήματος, από την 1η Ιουλίου έως και την περασμένη Παρασκευή, 4 Αυγούστου.

Αμέσως μετά την καταβολή της β’ δόσης του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών, παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση υποβολής αιτήσεων Α21 στον Οργανισμό. Με δεδομένο ότι η τελευταία πληρωμή αφορούσε 574.505 δικαιούχους, η προσθήκη άλλων 150.000 Α21 σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν πάνω από 730.000 οικογένειες που είναι πιθανό να λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα, κατά τη γ' δόση καταβολής τους, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ διαπίστωσαν ότι φέτος η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων Α21 πραγματοποιήθηκε με πολλή μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά και συνέπεια από τους επίδοξους δικαιούχους. Ουσιαστικά, φάνηκε ότι πλέον οι πολίτες έχουν αντιληφθεί σε σημαντικό ποσοστό τον τρόπο χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων και γι’ αυτό καταθέτουν έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα έντυπα και δικαιολογητικά. Γι’ αυτό και οι εκκαθαρίσεις των δόσεων από τον ΟΓΑ θα γίνονται επίσης με ταχύτερο και αποδοτικότερο τρόπο σε σχέση με το παρελθόν.

Ο στόχος του Οργανισμού πάντως παραμένει να είναι να ορίζονται με απόλυτη ακρίβεια οι ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων. Έτσι, θα αποφεύγεται στο μέλλον το φαινόμενο που παρατηρείται σήμερα, να ψάχνουν οι ενδιαφερόμενοι εναγωνίως να μάθουν πότε ακριβώς θα λάβουν την οικονομική στήριξη που τους αναλογεί μέσω των αντίστοιχων επιδομάτων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...