Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θύελλα από τις δηλώσεις Τόσκα ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί τον πιο στρεβλό μηχανισμό του κράτους»!

Θύελλα από τις δηλώσεις Τόσκα ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί τον πιο στρεβλό μηχανισμό του κράτους»!
«Το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί τον πιο στρεβλό μηχανισμό του κράτους», είπε ο Τόσκας - Κικίλιας: O υπουργός παρότι στρατιωτικός την αποτυχία τη φορτώνει στους στρατιώτες του - Να ανακαλέσει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καλεί τον υπουργό το ΠΑΣΟΚ - Πυροσβέστες: Μας έχει αφήσει στο έλεος του Θεού – Προσπαθεί να υπερασπιστεί την δική του ανικανότητα
«Το Πυροσβεστικό Σώμα ίσως αποτελεί τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου. Χρησιμοποιήθηκε για χρόνια περισσότερο σαν κομματικός μηχανισμός, παρά σαν κομμάτι του κρατικού μηχανισμού».
Αυτό δήλωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη. 
 
Απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής 
Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού προκάλεσαν πολιτική θύελλα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τις χαρακτηρίζουν προσβλητικές για τους πυροσβέστες και να ζητούν από τον Νίκο Τόσκα να ανακαλέσει.   
 
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας σημειώνει πως «24 ώρες μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του κ. Τόσκα κατά των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, η κυβέρνηση σιωπά», επισημαίνοντας πως «οι Έλληνες πυροσβέστες, σύγχρονοι ήρωες στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς ατομικά μέσα προστασίας και με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, σώζουν ζωές, προστατεύουν περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας».
Αναφερόμενος στον κ. Τόσκα ο κ. Κικίλιας τονίζει πως κατηγορεί τους πυροσβέστες για ανεπάρκεια προσθέτοντας πως ο ίδιος ο υπουργός υπήρξε υψηλόβαθμος στρατιωτικός, αλλά όπως φαίνεται -τονίζει- δεν έμαθε ποτέ ότι την αποτυχία την αναλαμβάνει ο στρατηγός και δεν τη φορτώνει στους στρατιώτες του.
«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει: Υιοθετεί ή καταδικάζει τις δηλώσεις Τόσκα;» καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Στον κ. Κικίλια απάντησε με μια χλιαρή ανακοίνωση το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη καλώντας τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας «πριν μιλήσει θα πρέπει να γυρίσει πίσω και να αναλογιστεί γιατί δεν έκαναν ούτε ένα βήμα στη βελτίωση του Πυροσβεστικού Σώματος σε αντίθεση με τη σημερινή Κυβέρνηση, η οποία ίδρυσε Σχολές και έβαλε τις βάσεις του εκσυγχρονισμού, αλλά και της δικαιοσύνης, κάτι που όλα τα στελέχη αναγνωρίζουν».
«Ο κ. Κικίλιας σκοπίμως επιμένει να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα», αναφέρει.
Για προσβολή των πυροσβεστών, που με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους όλο το καλοκαίρι στη μάχη με τις φωτιές, έκανε λόγο ο αρμόδιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
«Για έναν υπουργό ο οποίος απέτυχε τόσο τραγικά στην Πολιτική Προστασία, είναι να μεταβιβάζει τις ευθύνες της δικής του αποτυχίας στο προσωπικό και στα στελέχη του υπουργείου, του οποίου προΐσταται. Είναι προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του κ. Τόσκα για τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους όλο το καλοκαίρι στη μάχη με τις φωτιές», ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.
Συμπλήρωσε δε «το ιταμό ύφος ενός υπουργού που κατόπιν εορτής λοιδορεί τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και τα κατηγορεί ότι είναι ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου και ότι έμπαιναν από το παράθυρο στο Σώμα».
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε μάλιστα από τον Νίκο Τόσκα να ανακαλέσει δημοσίως τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
 
Πυροσβέστες κατά Τόσκα: «Η στρεβλή και επικίνδυνη σκέψη ενός Υπουργού»
 
Και ξαφνικά ο Υπουργός Προστασίας της ασφάλειας των πολιτών της χώρας, χτύπησε πάλι ξεπερνώντας κάθε όριο σεβασμού απέναντί μας, σε μια ακόμα προσπάθεια υπεράσπισης της δικής του ανικανότητας, ανακαλύπτοντας ότι το Π.Σ. αποτελεί την πιο στρεβλή υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου!!!
Ενώ πριν λίγες ημέρες οι πάντες, ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αναγνώρισαν το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον επαγγελματισμό μας, που επιδείχθηκαν κατά τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, ο αρμόδιος Υπουργός των λόγων και των μεγαλόστομων διακηρύξεων, πιστός και απόλυτα εγκλωβισμένος στις γνωστές πολιτικές ιδεοληψίες του χώρου του, αντί να υπερασπιστεί το έργο μας, μέμφεται το πυροσβεστικό προσωπικό για έλλειψη εκπαίδευσης κρίνοντας μας ως βολεμένους, αφού άκουσον, άκουσον, εισήλθαμε λέει από το παράθυρο στο Π.Σ.!!!
Έλεος κύριε Υπουργέ! Έλεος με την προσπάθεια απαξίωσής μας, την οποία επιχειρείτε συνεχώς, ατυχώς όμως εν τέλει! Δεν σας το έχουν πει ότι εκτίθεστε συνεχώς; Ποιούς ακριβώς κατηγορείτε; Αυτούς που έχετε αφήσει στο έλεος του θεού με γυμνά χέρια να παλεύουν με τις φλόγες; Αυτούς που καθημερινά δίνουν και την ζωή τους στο καθήκον με βαρύ τίμημα, αν κάνετε τον κόπο να ανατρέξετε στον μακρύ κατάλογο των θανόντων και τραυματιών τα τελευταία χρόνια; Τι ακριβώς επιδιώκετε με τα λεγόμενά σας; Την πλήρη απαξίωσή μας; Με ποιόν σκοπό και στόχο;
Όλα αυτά θα ήταν ίσως αποδεκτά αν ο κύριος υπουργός είχε αναλάβει χθες, αλλά όπως όλοι ξέρουμε ο κύριος υπουργός κοντεύει τα τρία χρόνια στη θέση του. Μια θέση που του δίνει την ευχέρεια να αλλάξει αλλά και να δρομολογήσει αλλαγές στις δομές του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτά τα τρία χρόνια γιατί δεν έσπασε τα δεσμά του Πυροσβεστικού Σώματος με τον κομματικό μηχανισμό;
‘Η μήπως το έκανε  δίνοντας τις συμβάσεις εκεί που τον βόλευε, προάγοντας όποιους ήθελε χωρίς να ακολουθήσει την επετηρίδα, όπως είχε μάθει στον Ελληνικό Στρατό, και όπως ευαγγελιζόταν με την ανάληψη των καθηκόντων του;
Μήπως πρέπει να θυμηθούμε ποιοι προήχθησαν και με ποια σειρά στην επετηρίδα;
Μήπως πρέπει να θυμηθούμε γιατί ο προηγούμενος αρχηγός, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, τα βρόντηξε και έφυγε;
Μήπως πρέπει να μάθουμε για ποιες στρεβλώσεις μιλάει ο κύριος υπουργός;
Απαντήστε στην κοινή  γνώμη που απευθύνεστε λοιπόν:
Σε εσάς δεν ανήκει η ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού των δασικών πυρκαγιών και της επιλογής των προσώπων που θα τον υλοποιήσουν ή αποποιείστε των ευθυνών σας;
Σε εσάς δεν ανήκει η ευθύνη της ολοκληρωμένης και άρτιας προετοιμασίας του μηχανισμού με την έγκαιρη μίσθωση των εναερίων μέσων, την σωστή λειτουργία του στόλου των οχημάτων όπως και την εξασφάλιση των ατομικών μέσων προστασίας του προσωπικού μας;
Σε εσάς δεν ανήκει η ευθύνη της σωστής κατανομής του προσωπικού στις Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια της χώρας; Εσείς δεν προχωρήσατε σε ξεσπίτωμα 500 συναδέλφων μας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου χωρίς κανέναν σχεδιασμό και στοιχειώδη προετοιμασία;
Αν αποποιείστε τα παραπάνω και τόσα άλλα που έγιναν, τότε όντως φταίμε εμείς!
Αλλά δυστυχώς η κοινωνία γνωρίζει και βλέπει την πραγματικότητα που θέλετε επιμελώς να αποκρύψετε! Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα! Εσείς σε συνεργασία με την φυσική ηγεσία του Π.Σ. ευθύνεστε για τα προβλήματα και αντί να ψάξουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, ας μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους!
Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να ανακαλέσετε τις ατυχέστατες δηλώσεις σας που έχουν εξοργίσει το πυροσβεστικό προσωπικό, ή αλλιώς να δώσετε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις στρεβλώσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, διότι σαν υπουργός κάτι θα έχετε δει, διότι δεν μπορεί  ο Πυροσβεστικός υπάλληλος που καθημερινά μάχεται με τις φωτιές και βρίσκεται μακριά από την έδρα του να έχει στο μέτωπό του και την ρετσινιά ότι είναι αναποτελεσματικός και ανεκπαίδευτος. Εκτός και αν οι στρεβλώσεις και η διαπλοκή είναι ανάμεσα στους πυροσβέστες και την φωτιά.
Κύριε Υπουργέ, δίναμε, δίνουμε και θα δίνουμε τις καθημερινές μας μάχες από κάθε μετερίζι που η πατρίδα μας έταξε και εάν εσείς τόσα χρόνια θέλατε, μπορούσατε να βοηθήσετε.
Μπορούσατε να μας δώσετε καλύτερο ατομικό εξοπλισμό, καλύτερα και πιο σύγχρονα μέσα, την ηρεμία να παλέψουμε μόνο με τη φωτιά και όχι με τις  πικρόχολες απόψεις των καρεκλοκένταυρων παρατρεχάμενων σας, τις οποίες εν τέλει  υιοθετείται και που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδομήσουν τον μηχανισμό που κάθε χρόνο φέρνει αποτελέσματα στη μάχη με τη φωτιά, όπως ο ίδιος δηλώσατε, και όχι απλά να ετοιμάζεστε για κάτι που θα γίνει, εν ευθέτω χρόνο.
Κύριε υπουργέ, μπορούσατε να κάνετε πολλά δεν ξέρουμε όμως αν μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιείτε το Πυροσβεστικό Σώμα για να κάνετε ηρωική έξοδο από το θώκο σας.
Εμείς οι πυροσβέστες σε κάθε περίπτωση δεν θα σας αφήσουμε να γίνετε ένας ακόμα θήτης στην πλάτη μας. Τα έργα μας ενάντια στα λόγια σας απηχούν περισσότερο στα αυτιά και τα μάτια του Ελληνικού λαού αλλά και του Πρωθυπουργού, πιστεύουμε.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΊΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...