Menu
RSS
Πέμπτη, 17/07/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε 12 δόσεις όλες οι οφειλές προς την εφορία!

Σε 12 δόσεις όλες οι οφειλές προς την εφορία!
Εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν από τον Φεβρουάριο τη δυνατότητα εξόφλησης όλων ανεξαιρέτως των οφειλών τους προς την Εφορία έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις πριν καν γίνουν ληξιπρόθεσμες.

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται μέσω της "πάγιας ρύθμισης" του ν. 4152/2013 για την υπαγωγή στην οποία δεν θα απαιτείται πλέον προσέλευση στην Εφορία για την υποβολή της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, αλλά θα αρκεί η ηλεκτρονική συμπλήρωση και υποβολή μιας απλής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, μέσω του συστήματος TAXISNET.

Συγκεκριμένα, όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να ρυθμίζουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις και τα μη ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τις Δ.Ο.Υ. από τον υπολογιστή του σπιτιού τους ή του γραφείου τους, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSNET, τις σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις.

Κάθε φορολογούμενος που θα επιθυμήσει να υπαχθεί στην «πάγια ρύθμιση» των 12 μηνιαίων δόσεων για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς την Εφορία θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζει ότι:

α) Το συνολικό ποσό των οφειλών που θα ρυθμίσει θα επιβαρυνθεί με ετήσιο ποσοστό τόκων 5%.

β) Προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχει υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας καθώς και τυχόν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για τις οποίες ήταν υπόχρεος την τελευταία πενταετία, εφόσον είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...