Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Φιλόδημος ΙΙ" | Νέα πρόσκληση για Δήμους και ΔΕΥΑΤ - Χρηματοδότηση για έργα!

"Φιλόδημος ΙΙ" | Νέα πρόσκληση για Δήμους και ΔΕΥΑΤ - Χρηματοδότηση για έργα!

Μία νέα πρόσκληση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" του Υπουργείου Εσωτερικών για τη «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan), Κατάρτιση Εγχειριδίου Τεχνικών Προδιαγραφών Εφαρμογής μεθόδων επαναχρησιμοποίησης εκροών από Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και Υλοποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού».

Ποιους αφορά: ΔΕΥΑ, Δήμους και Συνδέσμους Ύδρευσης και αποχέτευσης

Αντικείμενο: (α) Σύνταξη / Επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan), (β) Κατάρτιση Εγχειριδίου Τεχνικών Προδιαγραφών Εφαρμογής μεθόδων επαναχρησιμοποίησης εκροών από Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και (γ) Υλοποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού.

Ο Αρκάς σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών Μαρίνος Ρουσι΄ς, αναφέρει: "Με το ποσό των 15.000.000 ευρώ, το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Προγράμματος ΦιλόΔημος ΙΙ προχωρά στην χρηματοδότηση των αρμόδιων Δήμων, ΔΕΥΑ και Συνδέσμων Ύδρευσης για την Σύνταξη / Επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan), και την Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού.

 Πρόκειται για τη σύνταξη Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan) όπου θα εντοπίζονται οι υδατικοί πόροι που θα καλύψουν τις ανάγκες ύδρευσης σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, θα υιοθετούνται εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και θα σχεδιάζονται τα απαραίτητα εξωτερικά υδραγωγεία σε προκαταρκτικό επίπεδο. Tα Σχέδια (Masterplan) θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις των εγκεκριμένων Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμών για την κατάσταση των υδατικών συστημάτων και των προγραμμάτων μέτρων.

Τα Σχέδια Ασφάλειας Νερού (ΣΑΝ) αποτελούν μία ολιστική προσέγγιση που σχετίζεται με την ποιοτική διαχείριση των υδάτων από την πηγή του νερού έως και τη διανομή, υιοθετώντας την αρχή των «πολλαπλών φραγμάτων» (multiple barriers) και εστιάζοντας στην ανάγκη εφαρμογής μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης.

Από τα παραπάνω, είναι προφανής η σκοπιμότητα και αναγκαιότητα εκπόνησης αυτών των μελετών / σχεδίων και το Υπουργείο Εσωτερικών γίνεται για άλλη μια φορά αρωγός αυτής της προσπάθειας."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...