Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Delivery | Άλλοι δύο οδηγοί νεκροί στους δρόμους - Η μαύρη λίστα (14 νεκροί) συνεχώς μεγαλώνει…

Delivery | Άλλοι δύο οδηγοί νεκροί στους δρόμους - Η  μαύρη λίστα (14 νεκροί)  συνεχώς μεγαλώνει…

Σήμερα το πρωί απεβίωσε 19χρονος διανομέας στο Ιπποκράτειο Θες/νίκης, όπου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 12/2/2019, σύμφωνα με την Επιτροπή Διανομέων Θεσσαλονίκης. 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: «Το μηχανάκι που οδηγούσε ο συνάδελφος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά από διερχόμενο όχημα εν ώρα εργασίας.

Την προηγούμενη Τετάρτη 13/2 συνάδελφος διανομέας 24 ετών σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας στη Λυκόβρυση Αττικής. Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο συνάδελφος, εξετράπη της πορείας της –λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολώνα. Μάλιστα το περιστατικό καταγράφηκε ως τροχαίο κι όχι ως εργατικό δυστύχημα!»

Οι διανομείς ζητούν από τους εργοδότες πλήρη ασφάλεια και να  πληρώνουν τις προσαυξήσεις από αργίες, νυχτερινά.

Καταγγέλλουν ότι υπάρχουν εργοδότες ποτ δεν δίνουν δώρα και «απαιτούν να εργαζόμαστε δεκάωρα/δωδεκάωρα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, κάτω υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιόνια, βροχές, καύσωνες κτλ), να πηγαίνουμε γρήγορα τις παραγγελίες γιατί λειτουργούν στις περισσότερες περιπτώσεις με λιγότερους διανομείς απ όσους απαιτούνται. Κι όλα αυτά με δικό μας μηχανάκι, βενζίνες, εξοπλισμό κτλ.»

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Τεράστια ευθύνη όμως έχουν οι κυβερνήσεις και το υπ. Εργασίας, που με τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, μας αφήνουν τελείως απροστάτευτους απέναντι σε κάθε είδους εργοδοτικής αυθαιρεσίας.    

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο! Ο μόνος τρόπος να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς, να μην είμαστε εμείς τα επόμενα θύματα αυτού του ακήρυχτου πολέμου, είναι να οργανωθούμε ακόμα πιο μαζικά στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας και να αγωνιστούμε  συλλογικά για να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

6982268508        dianomeisthess.blogspot.gr 

     Επιτροπή Αγώνα Διανομέων»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...