Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Το σχέδιο της κυβέρνησης για το λύκειο και το εξεταστικό κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση. Να μην κατατεθεί!"

"Το σχέδιο της κυβέρνησης για το λύκειο και το εξεταστικό κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση. Να μην κατατεθεί!"

      Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αναφέρει: "Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το ν/σ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις αλλαγές στο Λύκειο. Με την κυβερνητική πρόταση το Λύκειο θα  μετατραπεί σε ακόμα πιο «σκληρό εξεταστικό κέντρο».

       Οι οποίες διαφοροποιήσεις από το αρχικό σχέδιο (τα Λατινικά παραμένουν ως μάθημα επιλογής, η πρώτη επιλογή τμημάτων θα γίνεται τον Οκτώβριο, ο βαθμός του απολυτηρίου μόνο για φέτος δεν θα προσμετράται στο βαθμό πρόσβασης) δεν αφορούν τον κεντρικό του πυρήνα που είναι η κατάργηση της Γ’ Λυκείου.

      Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, με περιορισμό της Γενικής Παιδείας στη Β’ Λυκείου, με μετατροπή της Γ’ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για τις εξετάσεις δηλαδή σε φροντιστήριο, με «αναβαθμισμένες» εξετάσεις στα πρότυπα των Πανελλαδικών για την απόκτηση του απολυτηρίου.

      Αυτό το Λύκειο που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν καταργεί την ανάγκη των μαθητών για φροντιστήρια αλλά αντίθετα τη γιγαντώνει.

      Άλλωστε η έλλειψη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και η απαξίωση της ενισχυτικής διδασκαλίας αποδεικνύει το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την πάταξη της παραπαιδείας

      Οι φετινοί μαθητές της Β’ Λυκείου, θα κληθούν σε λιγότερο από 4 μήνες να επιλέξουν ποια σχολή προτιμούν και μάλιστα με μόλις 10 επιλογές και ταυτόχρονα ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις για αυτή τη χρονιά.     

      Αντίστοιχα, για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, η μοναδική επιλογή να φοιτήσουν σε ΤΕΙ είναι η περιφέρεια, με το κόστος διαβίωσης να είναι απαγορευτικό για ένα πολύ μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών! Αυτή η αλλαγή περιορίζει τον αριθμό των μαθητών από τα ΕΠΑΛ για εισαγωγή, αφού το ποσοστό των θέσεων στα ΑΕΙ προβλέπεται στο 5%, ενώ το ποσοστό των θέσεων για τα ΤΕΙ ήταν 20%.

       Οι εξαγγελίες φυσικά δεν αφήνουν στο απυρόβλητο ούτε τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών! Η μείωση των ωρών των μαθημάτων στη Γ Λυκείου θα οδηγήσει σε εργασιακή κινητικότητα και αβεβαιότητα τους συναδέλφους.

        Να μην επιτρέψουμε τη μετατροπή του σχολείου σε φροντιστήριο – «αρένα»! Να μην επιτρέψουμε η εκπαίδευση να γίνει για ακόμα πιο λίγους και η συμμετοχή σε αυτήν να καθορίζεται από την τσέπη του καθενός. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπηρετούν τις αντιδραστικές, ταξικές αυτές αναπροσαρμογές που κάνουν το Λύκειο απωθητικό, που εντείνουν τον σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα στους μαθητές, που ωθούν τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

       ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!
  • Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.
  • Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης, με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι και κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.
  • Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών. Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.

Καλούμε τώρα το ΔΣ της ΕΛΜΕ να προκηρύξει Γενική Συνέλευση και να προγραμματιστεί αγωνιστικό σχέδιο δράσης  με ΑΠΕΡΓΙΑ  ενάντια στην εφαρμογή των σχεδίων της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο!"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...