Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καιρός | Με συννεφιά και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης η νέα εβδομάδα!

Καιρός | Με συννεφιά και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης η νέα εβδομάδα!

Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Χρ. Γιάνναρος, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, 10:00

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη νέα εβδομάδα, θα είναι οι αυξημένες κατά διαστήματα νεφώσεις, οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά τη Δευτέρα 20/05. Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τη Δευτέρα 20/05, ενώ το διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής 23/05 – 24/05 τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες έως και την Πέμπτη 23/05, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το πρωί της Παρασκευής 24/05, με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων. Οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί.

Βίντεο. Εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης στην περιοχή μας, από τη Δευτέρα 20/05 έως την Παρασκευή 24/05/2019.

Τη Δευτέρα 20/05, προβλέπεται αρκετή συννεφιά, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημερινές ώρες της Δευτέρας 20/05, προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, όπως διακρίνεται στο Χάρτη. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.  

Χάρτης. Εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 20/05/2019.    

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...