Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παρασκευή 24 Μαΐου | Πληρώνονται επιδόματα και συντάξεις

Παρασκευή 24 Μαΐου | Πληρώνονται επιδόματα και συντάξεις
Ποιοι θα πάνε στα ΑΤΜ πριν από τις κάλπες
Οικονομική «ανάσα» θα δοθεί σε πολλούς πολίτες την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, καθώς θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χρήματα από τις συντάξεις Ιουνίου 2019, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα στέγασης και προνοιακά επιδόματα.

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 24 Μαΐου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή. Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή. Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη. Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη. Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 24 Μαΐου 2019.

Επίδομα παιδιού. Στις 24 Μαΐου θα καταβληθεί η β΄ δόση του οικογενειακού επιδόματος τέκνων σε 900.000 δικαιούχους. Για τη λήψη του επιδόματος δεν απαιτείται η υποβολή της φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018. Δηλαδή, όσοι έχουν συμπληρώσει τη σχετική φόρμα στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ δεν απαιτείται να έχουν αποστείλει τη φετινή φορολογική δήλωση. Οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων ορίζονται οι δικαιούχοι αλλά και η διαδικασία που αυτοί θα πρέπει να ακολουθήσουν δεν διαφέρουν από πέρυσι.

Για την πρώτη κατηγορία δικαιούχων το επίδομα διαμορφώνεται σε 70 ευρώ μηνιαίως για κάθε εξαρτώμενο τέκνο και σε επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο, ενώ για το τρίτο και κάθε επιπλέον εξαρτώμενο διαμορφώνεται στα 140 ευρώ. Για τη δεύτερη κατηγορία το επίδομα διαμορφώνεται σε 42 ευρώ μηνιαίως για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 84 ευρώ για το τρίτο και κάθε επόμενο εξαρτώμενο τέκνο. Για την τρίτη κατηγορία, το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται στα 28 ευρώ μηνιαίως, για το δεύτερο επιπλέον 28 ευρώ και για το τρίτο και κάθε επόμενο στα 56 ευρώ.

Επίδομα στέγασης. Αφορά σε 300.000 δικαιούχους και μέλη νοικοκυριών και θα καταβληθεί στις 24 Μαΐου. Προϋπόθεση για τους δικαιούχους είναι να έχει εγκριθεί η αίτηση τους εντός του Απριλίου. Μάλιστα, οι δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά το επίδομα για το πρώτο τετράμηνο του έτους. Το επίδομα δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτησή του αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος, όπως και στην περίπτωση που δεν έχει γίνει ταυτοποίηση μέσω του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.

Το ποσό του επιδόματος στέγασης ορίζεται σε 70 ευρώ μηνιαίως για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και προσαυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο τέκνο ή απροστάτευτα τέκνα, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ μηνιαίως, ενώ ως ανώτατο όριο ορίζονται τα 210 ευρώ ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Σημειώνεται ότι το επίδομα καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια και αναλόγως της αξίας της ακίνητης περιουσίας και του ύψους των καταθέσεων.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα καταβληθεί επίσης το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 52,2 εκ. ευρώ σε 255.603 δικαιούχους.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Προνοιακά επιδόματα. Η πληρωμή θα γίνει την 24η Μαΐου 2019. Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν το µηνιαίο επίδοµα του Μαΐου. Εφεξής όλα τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόµατα θα καταβάλλονται πλέον σε µηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ηµεροµηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου µηνός.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα καταβληθούν επίσης το επίδοµα στεγαστικής συνδροµής και το επίδοµα οµογενών – προνοιακά επιδόµατα που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...