Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιώργος Καπουτζίδης | Η ρεαλιστική τοποθέτηση που έδωσε υγιή αυτοπεποίθηση στη διαφορετικότητα των ανθρώπων

Γιώργος Καπουτζίδης | Η ρεαλιστική τοποθέτηση που έδωσε υγιή αυτοπεποίθηση στη διαφορετικότητα των ανθρώπων
Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας άνθρωπος που τον έχουμε γνωρίσει τόσο μέσα από τη φωνή του, όσο μέσα και από την κινηματογραφική του πορεία. Ένας άνθρωπος με δυναμική στην επαγγελματική του πορεία που πάντα κρατά μακριά από τα
φώτα της δημοσιότητας, την προσωπική του ζωή.
 
Εν έτει του 2021 με Ευρωπαϊκά προγράμματα να είναι ενεργά και να μεταδίδουν μηνύματα για το δικαίωμα της μοναδικότητας κάθε ανθρώπου, πάντα με στόχο την ενσυναίσθηση και το σεβασμό απέναντι στις επιλογές κάθε προσώπου ξεχωριστά, ο Γιώργος Καπουτζίδης τοποθετήθηκε στην πιο «αληθινή» μακράν εξομολόγηση στην οποία μέσα της υπήρξαν ερωτήματα που πλέον δεν υπάρχει χώρος άρνησης των απαντήσεων από το κράτος, αλλά και από εμάς τους ίδιους που τον ακούσαμε.
 
Ο Γιώργος Καπουτζίδης, εξιστόρησε την πορεία της παιδικής του ηλικίας, το bullying που δεχόταν, αλλά δεν καταλάβαινε το «Γιατί»;… καθώς και την εκκωφαντική διαπίστωση γιατί ορισμένοι άνθρωποι όπως εκείνος, κλεινόταν στον εαυτό του, δούλεψε σκληρά και πέτυχε μιας και είχε χρόνο με την μοναξιά του και αναζητούσε όλη εκείνη την επιβεβαίωση ότι αξίζει και είναι μοναδικός.
Είχε το θάρρος να ρωτήσει τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί να είναι ο μοναδικός σε εκείνη την αίθουσα με τα λιγότερα δικαιώματα; Γιατί κάποιος ο οποίος δεν έχει ποτέ δουλέψει και ζει από συντάξεις γονέων, είναι παντρεμένος με παιδιά και έχει μεγαλύτερα δικαιώματα;
 
Αυτό όμως, που όποιος έχει ενσυναίσθηση θα τον ταρακουνήσει είναι η ερώτηση:
«Γιατί τις δολοφονίες τις βαπτίζουν… αυτοκτονίες;»….
Αξίζει να ακούσετε το παρακάτω απόσπασμα από την τοποθέτησή του. Αξίζει.
 
"Είμαι υπερήφανη για τον Γιώργο. Ξέρετε γιατί; Διότι ο Γιώργος για να φτάσει εδώ και να μιλήσει έσπασε τοίχους, πόνεσε, μάτωσε, έκλαψε… μα στο τέλος βγήκε νικητής! Και είναι εδώ να μας μιλά με ευγένεια για τα αυτονόητα της ελευθερίας, γενικότερα. Για αυτό ας πάρουν και άλλοι παράδειγμα από τον Γιώργο.
 
Οι γονείς, να βοηθούν τα παιδιά τους να φτιάξουν την μοναδική τους ταυτότητα και να αγκαλιάζουν κάθε επιλογή τους.
 
Εμείς, οι άνθρωποι να δουλεύουμε με τον εαυτό μας ακόμα πιο πολύ. Να εμπνέουμε και να μην κρίνουμε. Η έμπνευση φέρνει αλλαγές και χτίζει υγιή αυτοπεποίθηση, ενώ η κριτική σταματάει κάθε εξέλιξη και περιπλέκει συνειδήσεις.
 
Το κράτος να δουλέψει σκληρά για να εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους για ένα σεβάσμιο αξιακό σύστημα. Όχι ΤΟΞΙΚΟ που διχάζει εαυτούς, ανθρώπους, ομάδες, κοινωνίες…
 
Τον Γιώργο Καπουτζίδη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Σήμερα όμως τον γνώρισα μέσα από την «εκ βαθέως» τοποθέτησή του. Τολμώ να προτείνω αυτά τα 7 και κάτι λεπτά να γίνουν μια ταινία με στόχο την ενδυνάμωση της μοναδικότητας. Μπράβο, Γιώργο μας!"
 
Έλλη Αρτοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...