Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ντράπηκε και η ντροπή… μετά τις αποκαλύψεις για τον βιασμό του ανήλικου κοριτσιού | Γράφει η Έλλη Αρτοπούλου

Ντράπηκε και η ντροπή… μετά τις αποκαλύψεις για τον βιασμό του ανήλικου κοριτσιού | Γράφει η Έλλη Αρτοπούλου
Θα ξεκινήσω απλά και θα πω…
 
 
"Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να έχουν γονείς.
Οι γονείς όμως δεν έχουν πάντα το δικαίωμα να έχουν παιδιά."
 
Και ενώ όλα έχουν έρθει τα πάνω κάτω, η Ελλάδα «φωνάζει» και εμείς απλά… «ακούμε». Βλέπεις, πάντα κάποιος άλλος θα φταίει πάντα, γι’ αυτό που μας συμβαίνει. Ας μετακινήσουμε αυτή την πεποίθηση, απλοϊκά με το παρακάτω ερώτημα.
 
«Εγώ από τη θέση που βρίσκομαι όσο υπάρχω, αλλά και στο εδώ και τώρα, έχω αναλάβει την ευθύνη μου όταν έχω δει με τα μάτια μου ή έχω ακούσει με τα αυτιά μου, κακοποίηση και βιασμό ψυχής και σώματος;» Απάντησε το στον εαυτό σου.
 
Ας το απλοποιήσουμε ακόμα πιο πολύ. Θυμήσου η γνώση είναι δύναμη.
  • Τι σημαίνει κακοποίηση;
 
Κακοποίηση ονομάζεται η ακατάλληλη μεταχείριση ενός ενήλικου ατόμου ή παιδιού για την επίτευξη άδικων ή ακατάλληλων σκοπών .[1] Τα είδη της κακοποίησης είναι:
  • η σωματική ή λεκτική κακοποίηση,
  • ο τραυματισμός,
  • η επίθεση,
  • η παραβίαση,
  • ο βιασμός,
  • οι άδικες πρακτικές,
  • τα εγκλήματα ή άλλα είδη επιθέσεων.
 
  • Τι σημαίνει βιασμός;
 
Βιασμός ονομάζεται η συνουσία ή άλλη σεξουαλική επαφή χωρίς τη θέληση ενός ατόμου. Δεδομένου ότι αποτελεί νομικό αδίκημα, ο ακριβής ορισμός του βιασμού είναι διαφορετικός από χώρα σε χώρα, ενώ έχει σαφέστατα αλλάξει στη διάρκεια των ετών.
 
 
Η σωματεμπορία της ανήλικης έχει ανοίξει έναν μεγάλο «φάκελο» αποκαλύψεων, που είναι ικανό επιτέλους να φωτίσει δρόμους για να σωθούν και άλλα παιδιά που κινδυνεύουν κάθε μέρα και κλαίνε βουβά μιας και ο φόβος τα… ακινητοποιεί. Σκέψου, άνθρωπε.
 
Ήταν καιρός να αλλάξει πάλι ο νόμος για την ποινή του βιασμού και να γίνει αυστηρός χωρίς «παραθυράκια». Και  έγινε η τροποποίηση σε Ισόβια κάθειρξη. Εδώ να θυμίσω πως είχε τροποποιηθεί πάλι. Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν τις εκλογές του 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες οι οποίες περιόριζαν σημαντικά την νομική προστασία των θυμάτων βιασμού προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Δεν είναι το θέμα το κόμμα και μην επιμένεις εκεί, με την σκέψη σου. Ακόμα δεν έχουμε δει όλο το έργο. Ας περιμένουμε να ολοκληρωθεί η προανακριτική εξέταση μαρτύρων και εμπλεκομένων και μετά, να ρίξουμε ευθύνες. Αυτό που είναι λυπηρό, είναι που έστω και  μια γυναίκα, ναι, έστω μια γυναίκα να ψήφισε την τροποποίηση για μείωση ποινής του ποινικού κώδικα περί βιασμού…
 
Προσωπικά για εμένα τα θέμα έχει πιο βαθύ νόημα και χώρο για σκέψη. Η Μάνα, γεννήθηκε κορίτσι και έγινε γυναίκα. Είναι η μεγαλύτερη αγκαλιά όλου του κόσμου. Τι φταίει μωρέ; Γιατί έχουν έρθει τα πάνω κάτω; Πως οι άνθρωποι κάνουν τόσοι φασαρία για λίγη πρόσκαιρη λάμψη και κρύβουν τόση σιωπή μέσα τους; Γιατί τόσο ψέμα καλυμμένα με χρυσόσκονη; Ποια είναι η αλήθεια;
 
Ο περίγυρός μου γνωρίζει την αγάπη μου για όλα τα παιδιά του κόσμου. Βοηθάω τους γονείς να σκεφτούν πριν ακουμπήσουν την αγνή ψυχή ενός παιδιού. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα παιδιά, όπως και εμείς ως ενήλικες, θέλουμε το τρίπτυχο:
  • Αγάπη
  • Αγκαλιά
  • Εμπιστοσύνη
Τόσο απλά.
 
Θα προτείνω σε όλους να μην υπάρξει καμία ανοχή στην κακοποίηση. Να ξεκινήσουμε μια επανάσταση τώρα. Να πάρουμε θέση από εκεί που είναι ο κάθε ένας τώρα. Ας μην ντροπιάζουμε άλλο τις καρδιές των παιδιών.
 
Μίλα δυνατά.
Μην ντρέπεσαι.
 
Εσύ που κακοποιείς ανέλαβε την ευθύνη σου και πήγαινε και παραδώσου. Ανέλαβε την ευθύνη σου. Άφησε τα παιδιά σου, να ζήσουν σαν παιδιά. Ποτέ δεν είναι αργά.
 
Εσύ μάνα μην ξεχνάς ποτέ, πως είσαι:
«Η αγκαλιά των παιδικών ονείρων του παιδιού σου»….
 
Με εκτίμηση,
Έλλη Αρτοπούλου

 

Tags:

3 σχόλια

  • ΑΛΛΟΣ
    ΑΛΛΟΣ Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 21:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΘΑΝΑΤΙΚΉ ΠΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣΣΣΣ

  • ΕΛΕΝΗ
    ΕΛΕΝΗ Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 21:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Ντράπηκε και η ντροπή Έλλη μου!!!! Συγχαρητήρια για την πένα σου. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!

  • Νίκος Μ.
    Νίκος Μ. Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 20:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Εξαιρετικό κείμενο. Μπράβο σας κυρία Αρτοπούλου...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...