Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φίλιππος Κωνσταντόπουλος | Ο σκηνοθέτης που «έδωσε» νόημα στο ημερολόγιο του Στρατιώτη Χρήστου Τζιμόγιαννη από την Αρκαδία

Φίλιππος Κωνσταντόπουλος | Ο σκηνοθέτης που «έδωσε» νόημα στο ημερολόγιο του Στρατιώτη Χρήστου Τζιμόγιαννη από την Αρκαδία

Στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο της Τρίπολης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ ''Μνήμες από τις Χαμένες Πατρίδες'', σε σκηνοθεσία του σκηνοθέτη Φίλιππου Κωνσταντόπουλου. Οδηγός αυτού του ντοκιμαντέρ ήταν το γραμμένο -στα πεδία των μαχών- ημερολόγιο του στρατιώτη Χρήστου Τζιμόγιαννη από το

Μαυρογιάννη Αρκαδίας, που γύρισε από την Αμερική για να καταταγεί και να συμμετάσχει στη Μικρασιατική εκστρατεία ως οδηγός ασθενοφόρου και να ζήσει τις νίκες, τη δόξα και τον πόνο της καταστροφής.

Ήταν μια συγκινητική βραδιά με πολλούς καλεσμένους, όπου μεταξύ αυτών ήταν ο εγγονός του στρατιώτη Χρήστου Τζιμόγιαννη, ο οποίος φέρει το ίδιο όνομα και διαμένει χρόνια τώρα στην μακρινή Αυστραλία, ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσσης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου, ο παγκοσμίου φήμης Αρκάς Νίκος Φλώρος, ο ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Δημήτρης Μποροβήλος συνοδευόμενος από την σύζυγό του Πόπη Μποροβήλου και πολλοί άλλοι.

Μια μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η μαθήτρια της 3ης Λυκείου Πετρούλα Γιόβα η οποία με τη μοναδική της φωνή τραγούδησε μικρασιατικά κομμάτια όπως «Μες του Βοσπόρου τα΄αγιονέρια» και το «Μήλο μου και μανταρίνι» συνοδευόμενη από τον καθηγητή μουσικών οργάνων και CEO της μουσικής σχολής «Λυρικά σύνολα» Κώστα Μπουλούγαρη επί σκηνής, ο οποίος επιμελήθηκε τη μουσική του έργου και έχει συνθέσει με το λαούτο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ έγινε χωρίς χρήματα μιας και πολλοί επαγγελματίες συνεργάστηκαν με τον σκηνοθέτη αφιλοκερδώς για την υλοποίηση του. Η είσοδος ήταν δωρεάν.

Στο τέλος προβολής η Αντιδήμαρχος πολιτισμού τίμησε τον σκηνοθέτη με το μετάλλιο της πόλης.

Στο ντοκιμαντέρ έπαιξε τον στρατιώτη Χρήστο Τσιμόγιαννη φορώντας την αυθεντική στρατιωτική σχολή του 1920 ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος. Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν ο Μίμης Φωτόπουλος διευθυντής Πολεμικό Μουσείο.

Καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς δίπλα στον σκηνοθέτη Φίλλιπο Κωνσταντόπουλο, ήταν η σύζυγός του, την οποία και ευχαρίστησε δημόσια για την στήριξή της όλο το χρονικό διάστημα, που ετοίμαζε το ντοκιμαντέρ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

 

Ρεπορτάζ Έλλη Αρτοπούλου

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...