Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχεται … Η εκπομπή «Έλλη..νες» από την Αγία Πετρούπολη με τον Νίκο Φλώρο και τον Αριστοτέλη Καραντή!

Έρχεται … Η εκπομπή «Έλλη..νες» από την Αγία Πετρούπολη με τον Νίκο Φλώρο και τον Αριστοτέλη Καραντή!

Η εκπομπή «Έλλη..νες» ταξίδεψε στην παραμυθένια πόλη της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας με αφορμή την έκθεση του Διεθνούς φήμης Νίκου Φλώρου στο Κρατικό Μουσείο Καλών Τεχνών όπου για πρώτη φορά φιλοξένησε έργα Έλληνα καλλιτέχνη!


Πρόκειται για μια πόλη που αγαπάει την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Η «ομορφιά» της πηγάζει μέσα από την … σπάνια αρχιτεκτονική των κτιρίων της, τα ζεστά χρώματα τους αλλά και το συναίσθημα που νιώθεις όταν περπατάς στους δρόμους της!

«Ένιωσα» πολύ υπερήφανη όταν επισκέφτηκα το Μουσείο και αντίκρισα τα Γλυπτά κοστούμια του συμπατριώτη μου Νίκου Φλώρου. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε μια μέρα επισκέφτηκαν την έκθεση πάνω από 10.000 κόσμος! Για τον λόγο αυτό τα γυρίσματα της εκπομπής καθυστέρησαν για ώρες! Άξιζε όμως τόσο πολύ ! Παρακολουθούσα με μεγάλη συγκίνηση τον ενθουσιασμό του κόσμου για την μοναδική τέχνη που εκπροσωπεί ο Αρκάς Καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος.

Είναι εκείνες οι ώρες που σκέφτομαι πως η «Ελλάδα … τρώει από μόνη της τα παιδιά της.» Αρνείται, εθελοτυφλεί, για τις ικανότητες των Ελλήνων; Όταν την ίδια στιγμή άλλες χώρες αγκαλιάζουν τη δύναμη των ικανοτήτων τους!

Το Καλημέρα Αρκαδία πάντα δίπλα στους ανθρώπους της Ομογένειας- έτσι και τώρα- περήφανο για τον πλούτο της ψυχής αυτών των ανθρώπων που παρόλο που διαπρέπουν στο εξωτερικό - όπως ο Νίκος Φλώρος- στηρίζουν, σέβονται, αγαπούν, προσφέρουν και πάντα νιώθουν υπερήφανοι για την Ελλάδα!

Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που ένα μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε μέσα στο Μουσείο Καλών Τεχνών στην Αγία Πετρούπολη , δίπλα στα διεθνές αναγνωρισμένα Γλυπτά κοστούμια που έχει δημιουργήσει ο Νίκος Φλώρος , όπως το νυφικό της GraceKelly , το φόρεμα της Μαρία Κάλλας και πολλά άλλα που θα παρακολουθήσετε πολύ σύντομα στην εκπομπή «Έλλη..νες» μέσα από το webTVτου kalimera-arkadia.gr.

Σημαντικό κομμάτι της εκπομπής είναι η συνέντευξη του προσωπικού Curatorκαι Σκηνοθέτη της έκθεσης Αριστοτέλη Καραντή. Ενός νέου και ταλαντούχου με καταγωγή από την Κόρινθο της Πελοποννήσου. Μιλήσαμε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον προσωπικό φωτογράφο Τριπολίτη Ηλία Διαμαντάκο για την πολύτιμη βοήθεια του και την άριστη συνεργασία μας.

Πολύ σύντομα η εκπομπή «Έλλη…νες» στις οθόνες σας…

Με εκτίμηση

Έλλη Αρτοπούλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...