Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δείτε τη νέα εκπομπή «Έλλη..νες»! Όταν η Αγία Πετρούπολη … υποκλίθηκε στην τέχνη του Τριπολίτη Νίκου Φλώρου (vd)

Δείτε τη νέα εκπομπή «Έλλη..νες»! Όταν η Αγία Πετρούπολη … υποκλίθηκε στην τέχνη του Τριπολίτη Νίκου Φλώρου (vd)

Η εκπομπή «Έλλη...νες» βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με αφορμή την έκθεση του Διεθνούς φήμης καλλιτέχνη (από την Τρίπολη) Νίκου Φλώρου.


Μία έκθεση που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα του απερχόμενου Δημάρχου κ. Γιάννη Σμυρνιώτη προκειμένου να ενισχυθεί η υποψηφιότητα της Τρίπολης για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Στην εκπομπή που ακολουθεί και η οποία είναι «ντυμένη με εκπληκτικές εικόνες», από την Αγία Πετρούπολη, η Έλλη Αρτοπούλου συνομιλεί με τον (καταγόμενο από την Πελοπόννησο) Αριστοτέλη Καραντή, γνωστό Curator και σκηνοθέτη του Τριπολίτη Καλλιτέχνη.

Ο Αριστοτέλης Καραντής μίλησε για την εμπειρία της συνεργασίας που είχε μ' έναν τόσο μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη, Διεθνώς αναγνωρισμένο, αλλά και για τη σημασία να μπει «ο Πολιτισμός στη ζωή του καθενός μας». Πρόκειται για ένα παράδειγμά ενός νέου ανθρώπου που έχει να προσφέρει πολλά στην τέχνη και είναι ιδιαίτερα εξελίξιμος στο χώρο της σκηνοθεσίας.

Στη συνέχεια μιλά ο Νίκος Φλώρος ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία της Τρίπολης στη Ρωσία, τη χαρά και την τιμή της συνεργασίας που έχει με το Δήμο Τρίπολης, για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Συγκεκριμένα, αναφέρει πως είναι πολύ χαρούμενος που η Τρίπολη –μέσω της έκθεσης του- προβλήθηκε σε μία τόσο μεγάλη αγορά, όπως αυτή της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να βοηθά την πόλη του να εξελίσσεται.

Μίλησε για την πορεία τη ζωής του και για την ευρεσιτεχνία να δημιουργεί έργα τέχνης από κουτάκια αναψυκτικών! Ενώ, ανέφερε μία φράση που την ακούς σπάνια. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είναι τι κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ για τη χώρα σου», εκφράζοντας την επιθυμία του να γίνει κάποια στιγμή έδρα του η Τρίπολη, προκειμένου να δημιουργεί τα έργα του από την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας και να κάνει γνωστά σε όλο τον κόσμο!

Η εκπομπή κλείνοντας είναι αφερωμένη στον George Kostakos που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή ...

«Ένα ταξίδι που με ξενάγησε σε πολλές αξίες» ...

Ως Ελληνίδα νιώθω πολύ υπερήφανη που νέοι άνθρωποι στηρίζουν αυτό που κάποτε είπε ο Νίκος Καζαντζάκης ... «Φτάσε όπου δεν μπορείς»! Αυτό, σημαίνει πως η νεότερη γενιά ακόμα ελπίζει και προσπαθεί ακόμα και σε μια «διαλυμένη» Ελλάδα να προσφέρει ό,τι μπορεί, να δημιουργεί, να εξελίσσεται και να μη φοβάται να ρισκάρει!

Ο Νίκος Φλώρος και ο Αριστοτέλης Καραντής, είναι σημαντικά παραδείγματα ανθρώπων της νέας γενιάς που μάς κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες.

Εύχομαι να συνεχίσουν το σημαντικό έργο τους και στο σύντομο μέλλον οι κόποι τους να ... «Λάμψουν ... ακόμα πιο πολύ»!

Τέλος, θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Φλώρο και τον Αριστοτέλη Καραντή για την πραγματικά μοναδική ευκαιρία που μου δόθηκε να τους γνωρίσω καλύτερα και να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι να είσαι άνθρωπος. «Χωρίς να σκέφτεσαι το κόστος ... αλλά την αξία» αλλά και να μπορείς να εκτιμάς - και το πιο σημαντικό να έχεις την δύναμη και την θέληση να το εκφράζεις ... Ο τρόπος έκφρασης αύτων των νέων είναι η έκφραση μέσα από την Τέχνη που φανερώνει την επιθυμία τους για μία πιο όμορφη και «Λαμπερή Ελλάδα» απο τη σημερινή πραγματικότητα ...Ένα μεγάλο Μπράβο στους Έλληνες της νέας γενιάς!

Με εκτίμηση,
Έλλη Αρτοπούλου

*Ευχαριστώ πολύ το κατάστημα γυναικείων ρούχων της Αγγελικής Χόντου για τα υπέροχα φορέματα της και τον Τριπολίτη φωτογράφο Ηλία Διαμαντάκο για την πολύτιμη βοήθεια του αλλά και την προσφορά του για το υλικό της εκπομπής «Έλλη...νες».

*Το ντύσιμο του Νίκου Φλώρου επιμελήθηκε το κατάστημα Ιntro Store που βρίσκεται στην οδό Εθνομαρτύρων 3 στην Τρίπολη.

2 σχόλια

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 15:11 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ!

  • Λίτσα Ν.
    Λίτσα Ν. Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 15:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια!!Ο Νίκος Φλώρος μας έχει κάνει υπερήφανους με το έργο που προσφέρει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...