Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Έλλη…νες»: Ο Αρκάς επιχειρηματίας που έγινε … πρώτο θέμα στους New York Times!

«Έλλη…νες»: Ο Αρκάς επιχειρηματίας που έγινε … πρώτο θέμα στους New York Times!
Σε μία σημαντική, «ανθρώπινη» κίνηση, προχώρησε Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος έχει ρίζες ... Αρκαδικές , όταν αποφάσισε να πληρώσει την προηγούμενη εβδομάδα ( την ώρα που η Ελλάδα κατέρρεε οικονομικά), το προσωπικό που απασχολεί στις επιχειρήσεις του (περίπου 130 εργαζόμενους), όχι μόνο στην ώρα τους, αλλά και με μετρητά!
Οι «Έλλη...νες» ανέδειξαν, σε χθεσινό αφιέρωμα, την «πράξη» σεβασμού αλλά και διαφοροποίησης της οικογένειας Πέτσα, που έχει στην ιδιοκτησία της, την Ελληνική εταιρεία DIMA S.A, με σκοπό το παράδειγμα αυτό να κάνει να «νιώσουμε» όλοι μας πως τα Μ.Μ.Ε. αλλά κι εμείς οι ίδιοι, ως άνθρωποι, για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, θα πρέπει να αναδείξουμε τις ισχυρές αξίες και να μάθουμε να λέμε «Μπράβο», σε ό,τι μας κάνει υπερήφανους για τον Ελληνισμό μας!
 
Η πράξη σεβασμού και κατανόησης, που έκανε ο επιχειρηματίας και γιος του γνωστού Αρκά Βιομήχανου, κου Δημήτριου Πέτσα, ο οποίος στηρίζει και παράγει σε χονδρική και λιανική Ελληνικά προϊόντα με υψηλή ποιότητα, όταν άλλες επιχειρήσεις μειώνουν τις βιομηχανίες στην Ελλάδα, κέρδισε σήμερα τα «βλέμματα», εξαιατίας ενός αφιερώματος στους «New York Times»!
Ο επιχειρηματίας κος Βασίλης Πέτσας, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, διαφοροποιήθηκε και αντιμετώπισε με σεβασμό τους εργαζομένους του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στους «Νew York Times»:
«Οι εργαζόμενοι μου ήθελα να «μην» στηθούν στην ουρά των τραπεζών και να κάνουν ανάληψη 50€ την ημέρα. Γι’ αυτό τον λόγο τους πλήρωσα όλους σε μετρητά!»
Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα που αξίζει να διαβάσετε όλοι τόσο για το σκεπτικό του Αρκά επιχειρηματία, όσο και τα συναισθήματα που αποτυπώνουν οι εργαζόμενοι του για την κίνηση «ανθρωπιάς» του.
 
«Πάντα στους «Έλλη..νες» τιμώ ανθρώπους που έχουν να προσφέρουν ηθικές αξίες. Είναι αυτό που λείπει γύρω μας. Το τελευταίο καιρό, το ρεπορτάζ μου είχε μεγάλες... παύσεις και αυτό διότι οι άνθρωποι ξεχνάμε να πράττουμε όμορφα, ανθρώπινα, να ξεδιπλώνουμε τον καλό μας εαυτό και να αγκαλιάζουμε ό,τι νιώθουμε, παρά μόνο... μαζευόμαστε σαν τα «σαλιγκάρια» και την ευτυχία την βρίσκουμε στα ψεύτικα προφίλ, στην ύλη και στις «άοσμες» και «εικονικές» σχέσεις, χωρίς αποτέλεσμα πράξεων και συναισθημάτων.
Αυτή η κίνηση με «συγκίνησε» ως Ελληνίδα για την οποία να είστε βέβαιη πως με τα χρόνια θα την εξιστορώ στον γιό μου και θα τού συνιστώ να εκφράζει τα «όμορφα» συναισθήματα του (που όλοι κρύβουμε μέσα μας) και να μην φοβάται να τολμάει με πράξεις ακόμα και εάν αυτό έχει και... άσχημες κριτικές, όπως το παραπάνω αφιέρωμα, που φαντάζομαι πως «Ίσως», λέω «Ίσως»... μερικοί το εκφράσουν, ως διαφημιστικό κόλπο...
Όχι, φίλοι μου, δεν είναι διαφημιστικό κόλπο! Είναι ένα αληθινό όμορφο και γενναίο γεγονός που αξίζει το θαυμασμό όλων μας!
Η σκληρή αλήθεια είναι μόνο μία... Το κόλπο όλων αυτών... που ζουν μακριά από την Ελλάδα, που δεν είναι καν Έλληνες αν και... πολύ θα το ήθελαν... είναι αυτοί που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να «εκμηδενίσουν» την αξιοπρέπεια, το έξυπνο πνεύμα, την καλλιέργεια, την ιστορία, την δημιουργικότητα, την εσωτερική δυναμική ομορφιά και την ανθρωπιά του Ελληνικού λαού με σκοπό να λάμψουν εκείνοι στις πλάτες τόσο του Ελληνικού λαού όσο και αυτής της πανέμορφης χώρας που λέγεται «Ελλάδα».
Γι’ αυτό θα πρέπει να ενωθούμε και να αγκαλιαστούμε όλοι οι Έλληνες. Πάλι από την αρχή, για μια νέα Ελλάδα που όλοι βαθιά μέσα μας φροντίζουμε να ονειρευόμαστε και να δίνουμε τη δική μας αξιοπρεπή μάχη, με στόχο να παραδώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, μια αξιοπρεπή ιστορία στα παιδιά μας, αλλά και μια Ελλάδα που τα παιδιά της θα μπορεί να τα «κρατήσει στην αγκαλιά της» και θα μπορεί ν’ αναδείξει όλα τα Ελληνικά χαρίσματα των νέων και όχι να τα πετάει στον «κάδο» ταχείας εκμηδένισης, με το γνωστό πλάνο τυποποιημένων και επιδερμικών καθημερινών βημάτων, με πακέτο τη δουλειά, το σερφάρισμα, το φαγητό και τον ύπνο!
Όλα αυτά, οι Έλληνες ξέρουν και μπορούν να τα συνδυάζουν, με πόρτες ανοιχτές στα σπίτια τους, προσφορά αγάπης στους γύρω τους, με βόλτες και συζητήσεις στα πλακόστρωτα και τις γειτονιές, στο μάζεμα των καρπών που μπορεί να ευδοκιμήσει η γη του τόπου μας, στις χρυσές παραλίες με τα καταγάλανα νερά και πάνω απ’ όλα με αληθινή αγάπη, σεβασμό, ειλικρίνεια και κατανόηση αξίες που κατέχει ο Ελληνικός λαός, όσο κανείς άλλος!
Εύχομαι, από καρδιάς, ό,τι καλύτερο στην οικογένεια Πέτσα, όπως και σε άλλους αφανείς ανθρώπους, που έπραξαν κι αυτοί με τη σειρά τους κάτι «ανθρώπινο» στις δύσκολες αυτές μέρες, που περνάει η χώρα μας και βέβαια .... Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!!!»
 
Έλλη Αρτοπούλου

2 σχόλια

  • Αλέξανδρος από Αρκαδία(Κηφισιά)
    Αλέξανδρος από Αρκαδία(Κηφισιά) Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 12:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Έλλη Μπράβο ξανά για την επιλογή των άρθρων σου.Κάθε φορά δίνεις αισιοδοξία.

  • ΝΙΚΟΣ
    ΝΙΚΟΣ Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 12:10 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΙΝΗΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.ΜΠΡΑΒΟ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...