Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαβάστε στους «Έλλη...νες»: Η 1η Επιστημονική έρευνα για δύο Δήμους στη Γορτυνία από τον Γιάννη Μουρούτσο!

Διαβάστε στους «Έλλη...νες»: Η 1η Επιστημονική έρευνα για δύο Δήμους στη Γορτυνία από τον Γιάννη Μουρούτσο!
Μία μεγάλη επιστημονική έρευνα έγινε στην περιοχή του Δήμου Γορτυνίας, από τον Υποψήφιο Διδάκτωρα του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Γιάννη Μουρούτσο, σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον επιβλέποντα καθηγητή Δρ. Βασίλειο Δαφέρμο.

Αντικείμενο της έρευνας ήταν το σχέδιο «Καλλικράτης», από το οποίο δημιουργήθηκε ένας Δήμος για όλη τη Γορτυνία και κατά πόσο η εφαρμογή αυτού του σχεδίου ωφέλησε η όχι την περιοχή. Οι περισσότεροι απάντησαν ότι δεν ωφέλησε.

Στην έρευνα, οι ερωτηθέντες καλούνται να απαντήσουν αν το σχέδιο «Καποδίστριας» (8 Δήμοι στη Γορτυνία) ή το σχέδιο «Καλλικράτης» (1 Δήμος), συνέβαλε περισσότερο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Μία κρίσιμη ερώτηση αφορά το αν ο κόσμος πιστεύει ότι πρέπει να χωριστεί στα δύο ο σημερινός Δήμος Γορτυνίας, με τη συντριπτική πλειοψηφία να λέει «ΝΑΙ»!

"Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν νέοι άνθρωποι, με καταγωγή από την Αρκαδία, όπως ο Γιάννης Μουρούτσος, Υποψήφιος Διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, ο οποίος έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Γορτυνία, παραδίδουν στη δημοσιότητα σημαντικές έρευνες και μάλιστα όταν είναι μοναδικές.

Μια μετάβαση στο διαχωρισμό των Δήμων που θα μείνει στην ιστορία μας, αλλά και μια έρευνα που επίσης θα μείνει στο χρόνο, ως μοναδική, με στόχο οι επόμενες γενιές να μελετούν την ιστορία της Γορτυνίας για την κατάργηση του προγράμματος « Ιωάννης Καποδίστριας» και την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιάννη Μουρούτσο για την πρώτη επίσημη επιστημονική έρευνα της Γορτυνίας που τόλμησε να προχωρήσει και να δημοσιοποιήσει."

Έλλη Αρτοπούλου

ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...