Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Έλλη..νες": Το ταξίδι μας, μόλις ξεκίνησε! Καλώς ήρθατε, λοιπόν!!!

"Έλλη..νες": Το ταξίδι μας, μόλις ξεκίνησε! Καλώς ήρθατε, λοιπόν!!!
Αγαπημένοι μου, καλώς σάς βρήκα! Με μεγάλη χαρά, σήμερα οι «Έλλη..νες» ξεκινούν τον 2ο κύκλο τους!
Ταξιδεύοντας το καλοκαίρι, ανά την Ελλάδα, σε πανέμορφους προορισμούς, γνώρισα Έλληνες που αξίζουν τόσα πολλά… και να είστε βέβαιοι πως το δικό μας κοινό ταξίδι, μόλις ξεκίνησε, με στόχο να γνωρίσουμε «Έλλη…νες» με αξίες!
Όσο ταξίδευα, ένιωθα έντονα, πως η Ελλάδα μπορεί να λάμψει πάλι, όπως της αξίζει! Όμως… για να γίνει αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε ενεργά σαν λάβα,  τα ήθη και τα έθιμα που μάς κάνουν να διαφέρουμε τόσα χρόνια ως λαός. Να καταλάβουμε πως η «Ελλάδα μας», δεν είναι μηχανή ταχείας αναζήτησης και απόλαυσης… Είναι αυτό που λέμε, πως ό,τι διεκδικείς με πάθος και με τόλμη, το αποκτάς με
συναίσθημα και με ήθος και το κρατάς με σεβασμό και αγάπη και τότε φτάνει να το απολαμβάνεις με όλο σου το είναι… Κάτι που της αξίζει!!!
 
Ο κόπος έχει γίνει άγνωστη λέξη… Η προσπάθεια επίσης… Το εύκολο, το «φαίνεσθαι», το ψεύτικο όμως συχνό φαινόμενο … Η κοροϊδία και ο κομπλεξισμός…. Αυτό θέλουν για εμάς τους Έλληνες;;; Έχετε ποτέ σκεφτεί γιατί;;; Ας αφήσουμε τις ανασφάλειες και την καθοδήγηση κάποιων κι ας κοιτάξουμε τις όμορφες και ουσιαστικές λεπτομέρειες, για να ανακαλύψουμε τόσο την αλήθεια όσο και το ψέμα, την ευτυχία ή την κοροϊδία…
 
Η καθημερινότητά μας πρέπει να σταματήσει να είναι μια δυνατή μηχανή αναζήτησης άμεσων  αναγκών με μοναδικό στόχο την «επιδερμική» ευχαρίστηση  για τόνωση  της στιγμής… Φτάνουν πια τα πολλά λόγια… Σκεφτείτε εάν η κάθε λέξη που λέγαμε είχε φόρο, τότε σίγουρα θα σκεφτόμαστε πολύ καλά πριν μιλήσουμε και θα πράτταμε πιο συχνά!
 
Φίλοι μου, η στήλη αυτή είναι για εσάς που νιώθετε Έλληνες και πράττετε ως υπερήφανοι Έλληνες. Για εσάς που ανατριχιάζετε όταν ακούτε τον Εθνικό μας Ύμνο και όταν πατάτε τα πόδια σας στο ιερό χώμα αυτής της χώρας νιώθετε «πλούσιοι αξιών». Τέλος πια, ό,τι πλαστικό … Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει ό,τι φαίνεται ωραίο και να μείνει ό,τι αξίζει!
 
Διότι η Ελλάδα μας, αυτό αξίζει!
 
Σάς οφείλω την ειλικρινή μου εξήγηση,  μετά από τα μηνύματα σας,  για την προσωρινή μου «αποδέσμευση» από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, με απόλυτο περιορισμό και συνειδητή επιλογή.
 
Ξέρετε κάτι;; Ήθελα να νιώσω, την επαφή με τους ανθρώπους μου… Να δω εικόνες της στιγμής που δεν θα αποτυπώνονται με selfies, αλλά με την ελαφρότητα της στιγμής και της ειλικρίνειας και «όχι»… με την επιλογή της καλύτερης περασμένης από τα απίστευτα selfie φίλτρα φωτογραφίας, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποτυπώνουν τις περισσότερες στιγμές «ψεύτικο και σαρκαστικό» προφίλ.
 
Ιδίως αυτό, με λυπεί όταν βλέπω σε ανθρώπους που γνωρίζω πολύ καλά πως δεν το αξίζουν… αλλά για χάρη των ανούσιων απολαύσεων, με καλά κρυμμένες νάρκες, τολμούν να καταρρακώνουν το προφίλ τους, που με τόσο κόπο έχουν καταφέρει να το χτίσουν. Αλλά έτσι είναι…μου θυμίζει  το αγαπημένο μου παιχνίδι Jenga… όπου μια λάθος κίνηση κι όλα γκρεμίζονται.
IMG 20151013 085001
 
 
"Εγώ πάντως φίλοι μου, τις πιο αληθινές μου φωτογραφίες με τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου, δεν τις έχω αναρτήσει πουθενά, γιατί είναι «ανεκτίμητης αξίας» για εμένα… Άλλωστε τα like δεν μετράνε για τους «θησαυρούς» μας".
 
Αυτό που μετράει είναι η εξέλιξη, βάσει πραγματικών γεγονότων και ας γίνουμε λίγο πιο τσαλακωμένοι, βρε παιδιά! Άλλωστε για να εξελιχθείς, θα πρέπει να μελετήσεις,  να ιδρώσεις, να κουραστείς … Ενώ με τις selfie, πάντα πρέπει να ξεκουράζεσαι και να σκέφτεσαι πως θα βγάλεις την καλύτερη!!! ;))) Παν μέτρον άριστον, όμως!
 
Αποφάσισα λοιπόν, να μην τολμώ εν βρασμώ και να υποκύπτω σε  αντιγραφές υπό πολιτισμικών δονήσεων… που στο τέλος, γκρεμίζεται η ουσιαστική ανθρώπινη εικόνα η οποία «χτίσθηκε», με κόπο και με προίκα αξιών!!! Γι’ αυτό να θυμάστε πως: «Το φαίνεσθαι δεν νικάει ποτέ το είναι… και μόνο όταν κλείνετε την πόρτα του σπιτιού σας, θα το νιώσετε …Εκεί… Στον παράδεισο σας, στη φωλιά σας… Το φαίνεσθαι έχει πολύ μοναξιά… Το «είναι» έχει μόνο ευτυχία, την οποία βρίσκεις σε ανθρώπους που πρώτα από όλα έχουν καλλιεργήσει την δική τους ευτυχία!!!
 
Ακριβώς εδώ πόσα ευχαριστώ να πω στους «ανθρώπους» μου  ;;;… Ναι, σ’ εσάς!!! Πόση ακόμα αγάπη;;; Δεν ξεχνάω  ποτέ το καλό που με κάνατε να νιώσω τους τελευταίους 9 μήνες που είχα τόσο ανάγκη!!! Γιατί… 9 μήνες θέλει ένα παιδί να γεννηθεί… τόσο και η ψυχή του ανθρώπου να αναγεννηθεί! Έτσι είναι. Γι’ αυτό κάποιοι άνθρωποι είναι πολύτιμοι στη ζωή μας!!!!!
 
Το άρθρο μου, είναι εμπνευσμένο από την επίσκεψη μου στην πανέμορφη Κρήτη και συγκεκριμένα στην μοναδικής και απαράμιλλης ομορφιάς, Ελούντα. Είχα τη χαρά και την τιμή να επισκεφτώ  το πρώτο υψηλής ενεργειακής απόδοσης, οικολογικά πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, με θέα το διάσημο κόλπο του Μιραμπέλλο στην Ελούντα και «δεμένο» αρχιτεκτονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, το Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel, το οποίο αξίζει όλοι να επισκεφτείτε, γιατί πέραν από την αξιόλογη φιλοξενία και την απίστευτη πολυτέλεια, το ξενοδοχείο αυτό έχει ένα μοναδικό «παράδεισο τέχνης», στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πολιτισμό και αναδεικνύοντας το, ανά τον κόσμο, μέσα από τους τουρίστες. Είναι στιγμές που χειροκροτώ και νιώθω υπερήφανη για τους Έλληνες!!!20151005 190234
...Επανέρχομαι πολύ σύντομα με την πρώτη εκπομπή «Έλλη…νες»! Ραντεβού λοιπόν… στον αέρα !!!

 

Έλλη Αρτοπούλου

7 σχόλια

  • Στ.Π.
    Στ.Π. Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 14:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Πότε ξεκινάς????

  • Σ.Κ.
    Σ.Κ. Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 16:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Tα πιο όμορφα ταξίδια, είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε κάνει!

  • !!!
    !!! Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 14:56 Σύνδεσμος σχολίου

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Πέτρος Ν
    Πέτρος Ν Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 09:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Κα Αρτοπούλου πολύ δυνατή η πένα σας........Γελώ ακόμη με το παιχνίδι genka!.....Μια κίνηση και όλα κάτω....Σωστό δώρο για τους πολιτικούς μας..........Μπράβο σας κυρία μου.Καλή αρχή

  • Katerina
    Katerina Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 08:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Elli bravo sou.Kali arxi me epityxies.

  • Δημήτρης
    Δημήτρης Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 20:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Έλλη πάντα επιτυχίες.

  • Αλέξανδρος Π.
    Αλέξανδρος Π. Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 20:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλή αρχή Έλλη μας!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...