Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φαρμακευτική εταιρεία με Αρκαδικές ρίζες, τίμησε την τέχνη του Νίκου Φλώρου!

Φαρμακευτική εταιρεία με Αρκαδικές ρίζες, τίμησε την τέχνη του Νίκου Φλώρου!
Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κρατικό Μουσείο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Museo del Greco) στο Τολέδο της Ισπανίας, φιλοξενεί έργα σύγχρονης τέχνης δίπλα στις αυθεντικές δημιουργίες του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου. Η μεγάλη τιμή γίνεται στο πρόσωπο του διεθνώς αναγνωρισμένο Ελληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου, ο οποίος παρουσιάζει στο διάσημο Μουσείο-κατοικία του Ελ Γκρέκο πέντε γλυπτές δημιουργίες του, μεγάλων διαστάσεων, εμπνευσμένες από το έργο του Θεοτοκόπουλου.

Μεταξύ των χορηγών της έκθεσης ήταν η γνωστή
Φαρμακευτική εταιρεία DEMOS.A., με Αρκαδικές ρίζες και συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας κος Σταύρος Δέμος, ο οποίος στηρίζει και τιμά τον πολιτισμό . Αξίζει να αναφερθεί και η πολύτιμη συμμετοχή τόσο του Δ/ντη Πωλήσεων κου Αριστομένη Βασιλόπουλου ,  όσο και του Αρκά κου Χάρη Αυδή.   

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας γλύπτης ανασύνθεσε κορυφαία έργα του Γκρέκο χρησιμοποιώντας με σπάνια επιδεξιότητα ένα σύγχρονο υλικό, το χρωματιστό αλουμίνιο. Από αυτό το υλικό φιλοτέχνησε πέντε ψηφιδωτούς ανάγλυφους πίνακες, προσεγγίζοντας με ιδιαίτερο σεβασμό το πρωτότυπο έργο του Θεοτοκόπουλου ως προς τη γεωμετρική σχηματοποίηση και τη χρήση των χρωμάτων.

Τα πέντε έργα του Νίκου Φλώρου στην έκθεση είναι τα εξής:
«Ανάσταση του Ιησού Χριστού» (διαστάσεις 4,5μ Χ 3m)
«Διαμερισμός των ιματίων του Ιησού Χριστού» (5,5μ. Χ 3μ.)
« Σταύρωση του Ιησού» (3μ.Χ 2μ.)
«Αποκαθήλωση» ( 2μ.Χ3μ.) .
«Πορτρέτο του Ελ Γκρέκο» (1,10μ. επί 80μ.)

Με τον τίτλο «Φως στο Σκοτάδι» η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 11 Νοεμβρίου 2015, στο Κρατικό Μουσείο του Ελ Γκρέκο, στο Τολέδο, μετά από πρόσκληση του υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας και της διεύθυνσης του Μουσείου. Θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2016. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συνοδεύτηκαν από εγκωμιαστικά σχόλια που αποτυπώθηκαν στα ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπου, τηλεοπτικού, έντυπου και ηλεκτρονικού. Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, του υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της ελληνικής Πρεσβείας στην Ισπανία, της UNESCO και του Ιδρύματος κατά του Καρκίνου του Εγκεφάλου «George Best Costacos». Ο επίσημος χορηγός μεταφοράς των έργων είναι η Ελληνική εταιρία Eurotrans, εκ μέρους του κ. Ευθύμιου Πάντζιου.

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Museo del Greco κ. Juan Antonio García Castro, την έκθεση του Νίκου Φλώρου στο ιστορικό Μουσείο και σπίτι του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Δείτε ΕΔΩ  τι είπε συγκινημένος ο Νίκος Φλώρος στα εγκαίνεια της εκθέσεως «Φως στο Σκοτάδι» στο Μουσείο ElGrecoστο Τολέδο της Ισπανίας…

«Η στήριξη σε τόσο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα που έχουν σαν στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού, -μέσα από καλλιτέχνες παγκόσμιας αναγνώρισης όπως ο Αρκάς Νίκος Φλώρος, που μας κάνει υπερήφανους ανα τον κόσμο, - είναι ακόμα πιο σημαντική όταν συγχρονίζετε με μεγάλη επιτυχία,  σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή που βιώνει η Ελλάδα μας , με κοινές  καταγωγές  όπως αυτή του κου Σταύρου Δέμου όσο και του  κου Νίκου Φλώρου.
 
 
Η Αρκαδία συνεχίζει να αποδεικνύει μέσα από τις πράξεις των ανθρώπων της, πως θέλει μια Ελλάδα πιο δυνατή, έτσι όπως της αξίζει»!

 

Έλλη Αρτοπούλου

Fun Page ‘Ελλη Αρτοπούλου Έλληνες

YouTube Έλλη Αρτοπούλου

Instragram elli.artopoulou

Μπες και εσύ στην ομάδα του Instragram με #Εlli…nes #Έλλη…νες  


Δείτε ΕΔΩ τον κατάλογο της έκθεσης του Νίκου Φλώρου "Φως στο σκοτάδι"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...