Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αναζητείται λίγη ανθρωπιά για τους «Έλλη...νες» απλήρωτους εργαζόμενους της Κ.Ε.Δ.Η.Τ.

Αναζητείται λίγη ανθρωπιά για τους «Έλλη...νες» απλήρωτους εργαζόμενους της Κ.Ε.Δ.Η.Τ.
Το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων της Κ.Ε.Δ.Η.Τ., λόγω της καθυστερημένης αποστολής χρημάτων από την ΕΕΤΑΑ, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο παραμένει άλυτο.


Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ του Καλημέρα Αρκαδία.
Στην Ελλάδα του 2016, παραμονή της Εθνικής Επετείου για την 25η Μαρτίου 1821, με σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», είμαστε έτοιμοι να τιμήσουμε τους ήρωες της Επανάστασης. Ας θυμηθούμε την Φιλική εταιρεία, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους άλλους Ήρωες που έδωσαν τόσες μάχες, με μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, για να είμαστε σήμερα Ελεύθεροι.

Σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι, με οικογένειες, που ζουν με το τίποτα. Πιστέψτε με, δεν θα είχα λόγο αυτή τη στιγμή να προκαλέσω στεναχώρια σε κανέναν.

Όμως, επιβάλλεται να εκφράσω δημόσια ότι υπάρχουν άνθρωποι που πλήττονται οικονομικά. Εργάζονται, αλλά δεν αμείβονται. Θα αμειφθούν κάποτε, όμως, θα σκέφτεστε. Είμαι σίγουρη! Γι’ αυτό που δεν είμαι σίγουρη είναι για το πότε.

Ένας άνθρωπος για να ζήσει αξιοπρεπώς, χρειάζεται απλά πράγματα. Υγεία, τροφή, στέγη, περίθαλψη, χαρές και αγάπη! Άνθρωποι είναι και αυτοί, κύριοι υπεύθυνοι.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ελπίζω να φτάσει στα χέρια σας αυτό το σοβαρό θέμα και να βρείτε μία λύση.

Γνωρίζουμε το πρόβλημα, τώρα εστιάζουμε στην επίλυσή του, χωρίς να κοιτάμε το «γιατί» δημιουργήθηκε, αλλά πως θα δοθεί λύση, εδώ και τώρα, σήμερα, για να χαμογελάσουν αυτοί οι άνθρωποι με τις οικογένειες τους, που ζουν τόσο αβέβαια.

Φτάνω στο σημείο να εκφράσω, αρχικά, το ερώτημα μου σε όλους τους υπεύθυνους: «Εάν εσείς δεν παίρνατε το μισθό σας, στην ώρα του, δεν είχατε χρήματα για να επιβιώσετε, τι θα κάνατε; Αν αυτό συνέβαινε, για περίπου 7 μήνες, κινδυνεύατε να σάς κόψουν το ρεύμα, το νερό, δεν είχατε ούτε για σίτιση. Βάλτε με το νου σας, να ζείτε χωρίς ευρώ. Να μην έχετε τίποτα στην τράπεζα. Να μην έχετε κανέναν να σάς στηρίξει, διότι οι εποχές είναι δύσκολες.

Οι εργαζόμενοι της Κ.Ε.Δ.Η.Τ. είδαν στους λογαριασμούς τους τελευταία φορά να έχουν πιστωθεί δύο «μηνιάτικα», την Πέμπτη (7/1/2016) και πήραν μία μεγάλη ανάσα. Η ερώτηση μου είναι, πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή; Πότε; Συγκεκριμένη ημερομηνία. Όχι αόριστες απαντήσεις.

Κλείνοντας, θα επισημάνω πως δεν μας αφορά το «γιατί» έφτασε ως εδώ όλη αυτή η κατάσταση , αλλά το πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές. Ας δοθεί μία απάντηση. Ανθρώπινη. Οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε , να δουλέψουμε, να στηρίξουμε για να βρεθεί σήμερα η λύση του προβλήματος και όχι να συνεχίσουμε να μιλάμε για το πώς και το γιατί. Όλα τα Μ.Μ.Ε. και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που βιώνουν με τον πιο άσχημο τρόπο, την υπολειτουργία αυτής της χώρας, με στόχο να προστατεύσουμε τις προσωπικότητες όλων αυτών των ανθρώπων που καθημερινά δίνουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα, όμως ταυτόχρονα «χαμογελούν» , πρέπει να χαμογελούν, διότι στα χέρια τους είναι τα παιδιά μας, μέσα στους παιδικούς σταθμούς , φροντίζοντας για τις καλύτερες παροχές και την ενδυνάμωση του πλούτου των παιδικών ψυχών, για μια καλύτερη κοινωνία του «αύριο». Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι το μέλλον μας, ας φροντίσουμε όλοι μας , τους «φροντιστές» των παιδιών μας.

Ο στόχος, είμαι, πλέον, βέβαιη, πως δεν είναι να πετάξουν το κλειδί «ζωής» τόσων εργαζόμενων ανθρώπων στον υπόνομο, για να μην ανοίξουν πάλι οι πόρτες χαράς τόσων πολλών παιδικών ψυχών, εργαζόμενων γονιών αλλά και εργαζομένων της Κ.Ε.Δ.Η.Τ., διότι αυτό θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την πόλη της Τρίπολης, αλλά και μεγάλη ήττα.

Είμαι μητέρα και γνωρίζω τις ανθρώπινες ανάγκες των εργαζόμενων γονιών που είναι απαραίτητη η λειτουργία των δομών της ΚΕΔΗΤ. Ας μην δώσουμε παράδειγμα στα παιδιά μας για νέες επαναστάσεις... αλλά για ένα ασφαλές περιβάλλον που θα μπορούν να ζουν όμορφες στιγμές, όπως ζουν ως σήμερα, με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους.

Εύχομαι, σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και σε όλο τον κόσμο «Χρόνια Πολλά», με υγεία, πάνω απ’ όλα και πίστη για ό,τι καλύτερο που θα μάς κάνει να χαμογελάμε!

Έλλη Αρτοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...