Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Έλλη...νες» - Μύθοι και αλήθειες γύρω από τον ιό HIV (vd)

«Έλλη...νες» - Μύθοι και αλήθειες γύρω από τον ιό HIV (vd)
Τα Κέντρα Πρόληψης «Checkpoint» επισκέφθηκαν την Τρίπολη, με σκοπό την παροχή δυνατότητας εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C.
Για δύο ημέρες έγιναν με αξιοσημείωτη επιτυχία, δωρεάν εξετάσεις, στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης και οι «Έλλη…νες» εξασφάλισαν μία αποκλειστική συνέντευξη με τον Μιχάλη (εθελοντής της «Θετικής Φωνής») ο οποίος μίλησε στην Έλλη Αρτοπούλου, για πολλά, σημαντικά και ενδιαφέροντα, για τον ιό HIV.
Αρχικά αναφέρθηκε σε … μύθους γύρω από τον ιό, για τη σχέση του με το Aids και για τα λάθη που κάνουν πολλές φορές τα ΜΜΕ.
Ο ιός HIV μεταδίδεται κυρίως σεξουαλικά, εξηγεί, ότι το σάλιο δεν έχει καμία σχέση με τη μετάδοσή του.
Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τον ιό, είναι η χρήση του προφυλακτικού.
Στη συνέχεια, περνά το μήνυμα, ότι έχουμε εξοικειωθεί πολύ με σκηνές βίας και όχι με το πιο ωραίο συναίσθημα, τον έρωτα, επειδή δεν υπάρχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.
«Υπάρχει ένα αδικαιολόγητο στίγμα στην εποχή μας για τους ανθρώπους με ιό HIV κι αυτό οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης. Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος γύρω από τον HIV. Μπορείς να κάνεις σχέση, να παντρευτείς να κάνεις οικογένεια με έναν οροθετικό άνθρωπο. Η μόνη διαφορά είναι η γυναίκα θα γεννήσει με καισαρική τομή, ενώ δεν θα μπορεί να θηλάζει το μωρό της» λέει ο Μιχάλης στους «Έλλη...νες».
Δείτε το βίντεο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...