Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Oι "Έλλη...νες" γιορτάζουν με τον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης στην Αρκαδία! (vd)

Oι "Έλλη...νες" γιορτάζουν με τον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης στην Αρκαδία! (vd)
«Αγαπημένοι μου, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους! Το 2017 μόλις μάς επισκέφτηκε, με αισιοδοξία, για ό,τι καλύτερο στις ζωές όλων μας, πάντα με συνοδεία της ψυχικής και σωματικής υγείας, της «ανιδιοτελούς» αγάπης, του σεβασμού, της ειλικρίνειας και αστείρευτης πηγής ενέργειας για δημιουργία στιγμών, που θα μάς κάνουν υπερήφανους, όταν θα τις εξιστορούμε στους νεότερους!
Θα ξεκινήσω με μια αγαπημένη φράση του Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου που είχε πει: «Κάποτε θ' ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα».
Αυτήν τη φράση θα την αφιερώσω σήμερα σε όλους τους
Έλληνες, όλης της γής!
 
Είναι τιμητικό, αλλά και συγχρόνως άκρως εορταστικό, το ποδαρικό για την νέα χρονιά στους «Έλλη…νες» με καλεσμένους τον κύριο Αντώνη Διαματάρη εκδότη/διευθυντή της ιστορικής εφημερίδας «Εθνικός Κήρηκας» της Νέας Υόρκης, αλλά και της συνεργάτιδας κυρίας Μαρίας Παπανικολάου, με καταγωγή από την Τρίπολη Αρκαδίας!
Η ιστορική εφημερίδα που τιμά τον Ελληνισμό της Αμερικής, παραδίδοντας απλόχερα «έμπνευση» για την ακέραιη διατήρηση της Ελληνικής ταυτότητας, αλλά και στηρίζοντας τον ακαταμάχητο πόθο του ομογενή, να ριζώσει στην νέα πατρίδα, μόλις έκλεισε τα 101 χρόνια ζωής, χωρίς καμία διακοπή ποτέ!
 
 
Ομολογώ, πως η έμπνευση μου για αυτήν την ιδιαίτερη και συγκινητική συνάντηση, ήταν η γνωριμία μου με την συνεργάτιδα κυρία Μαρία Παπανικολάου, η οποία εργάζεται τα τελευταία 18 χρόνια στην ιστορική εφημερίδα και μάλιστα από την Τρίπολη Αρκαδίας!
Αυτό που θα ήθελα όλοι σας να λάβετε ως ελπιδοφόρο μήνυμα, είναι καθώς το αναφέρει και η ίδια στην συνέντευξη της, είναι πως όταν πράγματι αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο για την επιτυχία!
 
Θαυμάζω την επιλογή ενός ανθρώπου, μιας γυναίκας αλλά και μητέρας, να εργάζεται αντίθετες ώρες του φυσιολογικού όλων μας, διότι επαγγελματικά, λειτουργεί παραγωγικές ώρες Νέας Υόρκης!
 
Θαυμάζω επίσης, και τολμώ να αναφέρω πως στο "Καλημέρα Αρκαδία", εμπνεόμαστε από τον επαγγελματισμό του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Εθνικού Κήρυκα" κ. Αντώνη Διαματάρη και όλης της ομάδας του, τόσο για την αντικειμενικότητα, την σωστή Ελληνική γραφή αλλά και του δικού του ακαταμάχητου πόθου, όντας και ο ίδιος μετανάστης, με καταγωγή από την πανέμορφη Λήμνο, να κρατάει ενεργή σαν φλόγα την Ελληνική μεγαλοπρέπεια.
 
Αξίζει όλοι εσείς μαζί με τα παιδιά σας, να παρακολουθήσετε την σημερινή εκπομπή και σάς υπόσχομαι πως θα εισπράξετε πολλή έμπνευση, αλλά και αίσθημα υπερηφάνειας για τους ξενιτεμένους πατριώτες μας. Όπως μας ανέφερε άλλωστε και ο κύριος Αντώνης Διαματάρης οι Αρκάδες της Αμερικής είναι πάρα πολλοί πλέον και σεβαστές προσωπικότητες με μεγάλες επιτυχίες! Η Αρκαδία μας, είναι παντού, αγαπημένοι μου! Αλλά και όλοι οι Έλληνες ομογενείς, πάντα άκρως δημιουργικοί και με αστείρευτη αγάπη για την Πατρίδα!
Έλλη Αρτοπούλου
*Ευχαριστώ πολύ τον συνεργάτη του "Καλημέρα Αρκαδία" Γιώργο Μουστόγιαννη, που πάντα έχει την σκηνοθετική επιμέλεια στους "Έλλη...νες", για την πολύτιμη συνεργασία και το Eleana Cosmic Salon για την επαγγελματική περιποίηση ομορφιάς.
  
Ποιός είναι ο «Εθνικός Κήρυκας»;
 
 
Ο «Εθνικός Κήρυκας» συμπλήρωσε αισίως 101 χρόνια ζωής, γεγονός που «αποτελεί κυρίως έναν θρίαμβο του Ελληνισμού της Αμερικής. Μια απόδειξη του ακαταμάχητου πόθου του ομογενή να ριζώσει στην Αμερική, τη νέα πατρίδα, αλλά και παράλληλα να διατηρήσει ακέραια την ταυτότητά του» δηλώνει ο εκδότης / διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας κ. Αντώνης Η. Διαματάρης.
Οι ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές αποτελούν μια πρόκληση, αλλά παράλληλα και μια μεγάλη ευκαιρία για την εφημερίδα: Την ενημέρωση χωρίς όρια.
 
H ηλεκτρονική έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα» έχει ως βάση τα αμερικανικά σύνορα, αλλά διαβάζεται πλέον από όλο τον Ελληνισμό ανά τον Κόσμο.
Πρόκειται για μία ιστορική εξέλιξη. Μία ενημέρωση που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1915 στη Νέα Υόρκη και σήμερα έχει επεκταθεί διεθνώς.
 
Κάτι που ούτε καν θα μπορούσε κανείς να διανοηθεί τότε.
 
Η ηλεκτρονική έκδοση είναι σε διαρκή εξέλιξη, με συνεχή ανανέωση και με υιοθέτηση νέων μεθόδων στο Διαδίκτυο, αλλά και με ένα προσωπικό που διαπνέεται από τις ίδιες αρχές όπως και αυτό της έντυπης. Αρχές που βασίζονται στο χρέος, ευθύνη και προσφορά απέναντι στους αναγνώστες μας, και στη συνεχή ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του αναγνώστη και της εφημερίδας.
 
«Η εκδοτική φιλοσοφία τόσο της έντυπης όσο και της ηλεκτρονικής μας έκδοσης», υπογραμμίζει ο κ. Διαματάρης, «στηρίζεται στην αρχή της δημοσιογραφίας ‘αμερικανικού τύπου’, της αντικειμενικής χωρίς φόβο και πάθος ειδησεογραφίας, της άμεσης ενημέρωσης την ώρα που διαδραματίζονται τα γεγονότα και απλώνεται και στις πέντε ηπείρους».
Ο,τι σημαντικό συμβαίνει, αναρτάται άμεσα στην ιστοσελίδα του.
 
Κυρίως, όμως, φιλοδοξούν, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να είναι ο Διαδικτυακός τόπος του Ελληνισμού των ΗΠΑ, καθώς και σε όλο τον Κόσμο!
«Μας το επιτρέπει η ιστορική διαδρομή της εφημερίδας και η πολύχρονη εμπειρία μας, μας το επιβάλλει η νέα Εποχή. Και αυτό φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε με την ηλεκτρονική μας σελίδα, στην ελληνική, και στην αγγλική της έκδοση. Αποτελεί, άλλωστε, υποχρέωση προς τους συνεχώς αυξανόμενους συνδρομητές που μας εμπιστεύονται».
 
Ημερομηνίες σταθμοί του «Εθνικού Κήρυκα»
1915 – Η ελληνική έκδοση «Εθνικός Κήρυξ» ιδρύεται από τον Πέτρο Τατάνη, στις 2 Απριλίου 1915.
1947 – Ο Μπάμπης Μαρκέτος αναλαμβάνει την εταιρεία και παραμένει εκδότης για τα επόμενα τριάντα χρόνια.
1976 – Ο Ευγένιος Ρωσσίδης, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αναλαμβάνει εκδότης της εφημερίδας.
1979 – Ο Αντώνης Η. Διαματάρης αναλαμβάνει ως εκδότης της εφημερίδας σε νεαρή ηλικία. Το συνεχές του πάθος να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εδραιώνει την εφημερίδα ως την κορυφαία καθημερινή ελληνόφωνη έκδοση του απόδημου Ελληνισμού.
1982 – Ο «Εθνικός Κήρυξ» μετακομίζει από το Μανχάταν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Long Island City. Η εφημερίδα διατηρεί επίσης γραφεία σε Βοστώνη, Αθήνα, Λευκωσία και Τρίπολη.
1984 – Η εφημερίδα αποκτά τα δικά της ταχύτατα πιεστήρια.
1997 – Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μια αγγλόφωνη έκδοση, η εφημερίδα εγκαινιάζει την εβδομαδιαία έκδοσή της «The National Herald», η οποία εν μία νυκτί γνωρίζει επιτυχία και γρήγορα αποκτά ένα σημαντικό επίπεδο στην κυκλοφορία της.
2002 – Η εφημερίδα ξεκινάει την κατ’ οίκον διανομή σε συνδρομητές στη Νέα Υόρκη και στη γενικότερη Ανατολική πλευρά των ΗΠΑ.
2003 – Η εφημερίδα ξεκινάει την κατ’ οίκον παράδοση σε συνδρομητές της περιοχής της Νέας Αγγλίας.
2004 – Η εφημερίδα ξεκινάει τη δική της ιστοσελίδα.
2005 – Η εταιρεία μεταφέρεται στη σημερινή ιδιόκτητη, υπερσύγχρονη έδρα της, στη διεύθυνση 37-10 30 St., Long Island City, New York, 11101.
2016 – Σε μια ιστορικής σημασίας για την Ομογένεια εξέλιξη, η πόλη της Νέας Υόρκης μετονόμασε την οδό μπροστά στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» στο Κουίνς, σε «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald W
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...