Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πέτρος Κόκκαλης - Το μήνυμά του στον Αρκαδικό λαό!

Πέτρος Κόκκαλης - Το μήνυμά του στον Αρκαδικό λαό!

Απ’ όλα τα τείχη που ορθώνονται γύρω μας, χάρη στους αγκιτάτορες του λαϊκισμού, ένα με τρομάζει περισσότερο. Η αδιαφορία για τον κόσμο που κατοικούμε, η άρνηση να αποδεχθούμε το γεγονός πως η γη δεν είναι μόνο μια κληρονομιά από τους προγόνους μας, αλλά και ένα δάνειο από τα παιδιά μας. Συχνά αρκετοί συμπολίτες μας, κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, με ρωτούν γιατί επιμένω τόσο πολύ σε όλες τις συνεντεύξεις και ομιλίες μου στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης, αντί να στέκομαι περισσότερο στα τρέχοντα, στα «καθημερινά» ή έστω σε όσα αναμασούν οι επαγγελματίες πολιτικοί. Κάθε φορά απαντώ το ίδιο: δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Ούτε κατέρχομαι στην πολιτική πιστεύοντας αφελώς ότι την πόλη, τη χώρα, την Ευρώπη, τον κόσμο θα τη «σώσουν» οι πολιτικοί.

Η δική μου πίστη εδράζεται στους ενεργούς, αυτόβουλους πολίτες. Πιστεύω στις αποφάσεις που λαμβάνονται «από τα κάτω», από τις

τοπικές κοινωνίες.

Η επόμενη δεκαετία είναι μια δεκαετία που καλούμαστε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις. Οι επιστημονικές μελέτες είναι ξεκάθαρες και προδιαγράφουν ένα δυστοπικό μέλλον εάν αδιαφορήσουμε για την παγκόσμια απειλή που ονομάζεται κλιματική κρίση. Μόλις πριν από λίγο καιρό, ο Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών, σε διάσκεψη στην Πολωνία, ανεβαίνοντας στο βήμα έβαλε τα κλάματα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ η Michelle Bachelet, πρόεδρος της Χιλής έως το 2018 και Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επεσήμανε σε άρθρο της στους New York Times πως είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να σταματήσει το φαινόμενο.

Αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Αν δεν σεβαστούμε τα όρια του πλανήτη τα αμέσως επόμενα χρόνια και δεν υιοθετήσουμε ένα οικονομικό μοντέλο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις που θέτει η κλιματική κρίση, μακριά από το μονοπάτι του σκοταδισμού, της οπισθοδρόμησης, του ατομισμού και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, είναι βέβαιο πως τα παιδιά μας θα ζήσουν σε έναν κόσμο απάνθρωπο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ηγηθεί άμεσα μιας προσπάθειας βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία θα ευθυγραμμίζει τις στρατηγικές της με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ. Μόνο έτσι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών -μέσω της ενδυνάμωσης της δημοκρατίας σε θεσμικό επίπεδο και της εφαρμογής ενός πιο αλληλέγγυου και βιώσιμου μοντέλου συνύπαρξης και συνεργασίας.

Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή οντότητα. Η κοσμομηδενιστική ακροδεξιά και οι μεταφασιστικοί σχηματισμοί απορρίπτουν το ανθρωπογενές της κλιματικής κρίσης και θεωρούν ότι ένα κράτος είναι καλύτερο από ένα άλλο, ένας άνθρωπος είναι καλύτερος από έναν άλλο, ότι κάποιοι αξίζουν λιγότερο. Πιστεύουν ότι υπάρχουν περιφέρειες, άνθρωποι και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες που περισσεύουν. Εμείς παλεύουμε για μια πιο δίκαιη Ευρώπη, μια Ευρώπη πρωτοπόρο στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, μια Ευρώπη στην οποία δεν περισσεύει κανείς.

Θα είναι μέγιστη τιμή για μένα, να δώσω αυτή τη μάχη μαζί με τον αρκαδικό λαό!

Πέτρος Κόκκαλης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

https://www.petroskokkalis.com

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...