Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καμπανάκι κινδύνου από τον Π. Χουντή: "Κινδυνεύει να "φύγει" το βουνό σε δρόμο των Λαγκαδίων. Πάρτε μέτρα, πριν συμβεί το κακό"

Καμπανάκι κινδύνου από τον Π. Χουντή: "Κινδυνεύει να "φύγει" το βουνό σε δρόμο των Λαγκαδίων. Πάρτε μέτρα, πριν συμβεί το κακό"

Με κείμενό του, ο Πάνος Χουντής από τα Λαγκάδια Γορτυνίας, σημειώνει ... "Κάποτε το ΙΓΜΈ Αρκαδίας με έγγραφο του προέτρεπε τις ..αρχές τον Λαγκαδίων, να προχωρήσει σε συστηματική δενδροφύτευση, σε συνεργασία με το δασαρχείο Βυτινας, ώστε να αποφύγουμε τις σίγουρες καθιζήσεις και κατολισθήσεις των Λαγκαδινών ρεμάτων.
Αυτό το εγγραφο, όλοι οι δήμαρχοι το έγραψαν... Ναι εκεί που πήγε ο νους σας.
Στο ρεπορτάζ μας τώρα..
Η οδός ειναι μια αφαλτοστρωμένη δεύτερη πρόσβαση των κατοίκων των Λαγκαδίων Αρκαδίας, με το κέντρο της κωμόπολης και με την εθνική οδό Τρίπολης-Πύργος.
Όπως φαίνεται στίς φωτογραφίες, το ασφαλτικό έχει "σπάσει" εδώ και ..9 μήνες!
Το πρόβλημα απαιτεί τώρα άμεση παρέμβαση και όχι την γνωστή χρονοβόρα τακτική.. Όπως μελέτες, διαδικασίες ανάθεσης κλπ Διότι:
■ Το έδαφος είναι τελείως σαθρό με εμφανέστατες κατολισθήσεις καθιζήσεις και βυθίσματα.
■ Η διάβρωση του εδάφους, με τις αναμενόμενες έντονες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις, θάχει απρόβλεπτες κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές, μορφολογικές και άλλες θλιβερές συνέπειες. Εδώ κολλάει, ο Θεός να βάλλει το χέρι του. Να δω μέχρι πότε. Ε;
Πιθανότερη συνέπεια εκτιμώ την αποκόλληση μέρους της βουνοπλαγιάς.
Δηλαδή μορφολογική καταστροφή.
■ Η περίπτωση δε οδικού ατυχήματος, λόγω κυκλοφοριακού συμβάντος, είναι κάτι το φρικτό και σαν σκέψη, λόγω του μεγάλου πρανούς των βουνοπλαγιών, των γκρεμών και την πιθανή απώλεια ζωής, χωρίς καμμία τύχη...
Η άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας ή της δημοτικής αρχής, είναι απαραίτητη και επιτακτική, η οποία με μια προσωπική εκτίμηση περιλαμβάνει μια πρόχειρη εξυγίανση και απομάκρυνση του ..ταλαιπωρημένου ασφαλτικού.
Δυο ή τρείς βαρέλες μπετόν και μερικά φύλλα πλέγματος και τα σχετικά στραγκιστήρια αυλάκια των ομβρίων.
Δηλαδή, υπόθεση 2 άντε 3 ημερών δουλειά αφού οι καιρικές συνθήκες είναι...ιδανικές.
Η δε επίβλεψη του μερεμετιού, ας γίνει από έναν από τους πολλούς και πολύ καλούς εργολάβους, δημοτικούς συμβούλους του Δημου ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ και το πολυπληθές τεχνικό προσωπικό του.
Εγώ από την πλευρά μου, θα ενημερώσω όπως κάνω πάντα, όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε η παρέμβαση για την επίλυση το προβλήματος να'ναι ταχύτατη, ενώ η αμέλεια και η αδιαφορία θα μας επιφυλάξει απρόβλεπτες, οδυνηρότατες και ασυγχώρητες εκπλήξεις..
Θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας, αλλά θάναι.. αργά."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...