Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Όχι στην καταστροφή του Μαινάλου" και από τον Πολιτιστικό Αγροτουριστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας!

"Όχι στην καταστροφή του Μαινάλου" και από τον Πολιτιστικό Αγροτουριστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας!

Αρκαδική να `ναι η ευτυχία μας, κι ελεύθερη.

Όχι στην καταστροφή του Μαινάλου!

Όχι στην καταστροφή της φύσης, της ιστορίας μας και της ελευθερίας μας!


Με αφορμή την από 15/01/2021 ανάρτηση αιτήματος στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) για εγκατάσταση 54 ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, σε τοποθεσία μεταξύ Στεμνίτσας και Χρυσοβιτσίου, ο Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας δηλώνει ότι είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της Αρκαδίας, που τόσο έχει εξυμνηθεί από την αρχαιότητα έως σήμερα, και συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Η επιλογή και χωροθέτηση αιολικών πάρκων με μεγάλες ανεμογεννήτριες σε δασώδεις ή και ιστορικές περιοχές μεγάλου υψομέτρου σε όλο το Μαίναλο και στο Λύκαιο Όρος, αφενός απειλούν τη χλωρίδα και πανίδα με τα τεράστια επεμβατικά έργα για την υποστήριξη και λειτουργία τους, αφετέρου δεδομένου ότι στις περιοχές αυτές αναπτύσσονται ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως κατοίκηση, ήπιος εναλλακτικός τουρισμός και κτηνοτροφία, θα οδηγήσουν σε ερήμωση της περιοχής, ενώ τα υποτιθέμενα αντισταθμιστικά οφέλη είναι ανύπαρκτα.

Αναγνωρίζουμε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν το μέλλον του πλανήτη μας, άλλωστε στη Γορτυνία έχουμε ήδη υιοθετήσει από το 1950 τεχνικές υδροηλεκτρικής παραγωγής ενέργειας με το φράγμα στη Λίμνη Λάδωνα. Απορρίπτουμε όμως κάθε δραστηριότητα, που δε σέβεται την ιδιαιτερότητα του τόπου, τις δυνατότητες ήπιας οικονομικής ανάπτυξης των κοινοτήτων του και την αειφορία.

"Οπως έγραψε ο Γκαίτε: «Υπάρχει μια περιοχή που μένει πάντα νέα, η Αρκαδία... 0 Πάνας και οι νύμφες τα προστατεύουν όλα, τα αρχαία δάση, τα δένδρα που υψώνονται με πόθο. Κρύβονται θησαυροί εκεί, δάση, λιβάδια, ποταμάκια, λίμνες, χαζά πειράγματα αγάπης, αστεία ξεφωνητά... Εκεί να μείνουμε, είναι ηδονή μεγάλη. Αρκαδική να `ναι η ευτυχία μας, κι ελεύθερη. Εκεί, στην Αρκαδία τη λύση πιστευτών Θαυμάτων τελικά Θα δείτε » (Φάουστ ΙΙ, πράξη 3η)
Δημητσάνα, 24/1/2021

Η πρόεδρος Αγγελική Μπίρη

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...