Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένα υπέροχο βίντεο Γορτύνιας μαθήτριας για το 1821!

Ένα υπέροχο βίντεο Γορτύνιας μαθήτριας για το 1821!

H Πετρίνα Απ. Παπαγεωργίου, μαθήτρια της Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης από τις Ολομάδες Γορτυνίας (εγγονή του Χρήστου και της Γιαννούλας Παπαγεωργίου), συμμετέχει με ένα υπέροχο βίντεο, στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 1821 μέτρων σε 200 δευτερόλεπτα. Η κατάθεση των συμμετοχή έληξε 7 Ιουνίου και από 10 Ιουνίου ξεκίνησε η ψηφοφορία. Δικαίωμα στην ψηφοφορία έχουν μόνο όσοι έχουν πάρει μέρος στο διαγωνισμό, χωρίς να μπορούν να ψηφίσουν το δικό τους βίντεο.

Η Πετρίνα, χρησιμοποιώντας κατά βάση μια κάμερα 360 μοιρών και βοηθητικές λήψεις από GoPro αλλά και drone, κατέγραψε μόνη της, περιοχές της Αρκαδίας, οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή του αγώνα. Το βίντεο ξεκινά από την γενέτειρα της μητέρας του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, την Αλωνίσταινα, και στη συνέχεια ακολουθεί το Λιμποβίσι, γενέτειρα των Κολοκοτρωναίων, η Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας, τον κάθισμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον Άγιο Θεόδωρο της Τρίπολης και τελευταία οι δύο δικαστές Τερτσέτης και Πολυζωίδης που στέκουν απέναντι από τον ανδριάντα του Γέρου του Μοριά στην πλατεία Άρεως, ως τους μόνους που έχουν δικαίωμα να τον κοιτάζουν κατάματα.

Αυτό το μοναδικό βίντεο βίντεο που επιμελήθηκε η μαθήτρια Πετρίνα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον μέσα από εφαρμογές σύγχρονης τεχνολογίας να ανακαλύψει κρυμμένες γωνιές της Αρκαδίας που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στην Ελληνική Επανάσταση.

Στην Γορτυνιοπούλα Πετρίνα Παπαγεωργίου, που όπως φαίνεται ακολουθεί τ’ αχνάρια του πατέρα της Αποστόλη, ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο Διαγωνισμό!

Π.Κ.

Το βίντεο της μπορεί τα να το δείτε στο παρακάτω link:

https://www.e-gortynia.gr/

1 σχόλιο

  • JD
    JD Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 18:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στο ανερχόμενο αστέρι την Πετρίνα!!!!
    Μπράβο για τη προσπάθειά της, τη δουλειά της και φυσικά το ταλέντο της!!! Καλή συνέχεια, Καλή πρόοδο!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...