Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφερειακό Συμβούλιο | Γιαννακούρας: "Αντιδράστε για το Γυμνάσιο Κοντοβάζαινας" - Νίκας: "Συμφωνώ να κλείσουν τα σχολεία που δεν έχουν παιδιά"

Περιφερειακό Συμβούλιο | Γιαννακούρας: "Αντιδράστε για το Γυμνάσιο Κοντοβάζαινας" - Νίκας: "Συμφωνώ να κλείσουν τα σχολεία που δεν έχουν παιδιά"

Μία ερώτηση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα για απουσία αντιδράσεων από τη νυν περιφερειακή αρχή στην απόφαση κατάργησης του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο κ. Γιαννακούρας τόνισε ότι το κοντινότερο σχολείο είναι στα Τρόπαια, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται για δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά τα παιδιά της Κοντοβάζαινας και μάλιστα υπάρχει πολύ δύσκολη πρόσβαση.

Επιπλέον, ο κ. Γιαννακούρας μίλησε για οριζόντια απόφαση της Κυβέρνησης και τόνισε ότι «δεν βλέπουμε καμία αντίδραση από την περιφερειακή που δεν έχει αντιδράσει ούτε για την κατάργηση τραπεζών και άλλων υπηρεσιών σε όλη την Πελοπόννησο».

«Το Γυμνάσιο Κοντοβάζαινας δεν πρέπει να καταργηθεί διότι επί της ουσίας ο αριθμός των μαθητών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά μειώνεται μόλις κατά έναν» είπε.

Στην απάντησή του, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των σχολείων που δεν έχουν παιδιά. «Τι Γυμνάσιο να κρατήσουμε με έξι παιδιά; Η αστικοποίηση είναι ένα πρόβλημα παγκοσμίως. Η έλλειψη πολιτικής ιδιαίτερα στην Αρκαδία έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Μαζί με το ιδιαίτερο ανάγλυφο.»

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 23:43 Σύνδεσμος σχολίου

    φέτος είναι μόνο 7 παιδιά και του χρόνου 4 σε όλο το γυμνάσιο. Η πτωτική κατάσταση του είναι περίπου πέντε χρόνια που λειτουργούσε με 8, 7 παιδιά.

  • ανωνυμος
    ανωνυμος Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 19:41 Σύνδεσμος σχολίου

    δωστε κινητρα στους νεους κ επιδοματα να μεινουν στην επαρχια και στις ορεινες περιοχες αλλιως θα ερημωσουμε

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...