Πυρρί Γορτυνίας | Αυτό είναι το σχέδιο για την αναγέννηση του χωριού!
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΥΡΡΑΙΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"
Για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Πυρρής, 14 -8 - 2021 Αριθ. Πρωτ.: 10/2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 12-08-2021 και ώρα 11μ.μ στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου και υπό το φως των φαναριών πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη του Προέδρου της Κοινότητας, του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Πυρραίων και ενεργών πατριωτών, σχετικά με το συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιούργησε η καταστροφική πυρκαγιά της 10-08-2021 στο χωριό μας. Επίσης, συζητήθηκε ο σχεδιασμός της «επόμενης» μέρας. 'Εγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και υπογραμμίστηκε απ' όλους ότι από τις προσφορές που δέχεται το χωριό μας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από απλούς πολίτες, ΔΗΚΕΓ, και φορείς (Θα γίνει ιδιαίτερη μνεία σε επόμενο Δ.Τ.) έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες των κατοίκων. Νιώθουμε ιδιαίτερα συγκινημένοι για όλες αυτές τις προσφορές και ενημερώνουμε ότι δεν χρειαζόμαστε άλλες.
"Εχουμε γίνει δέκτες μηνυμάτων φορέων, ιδρυμάτων και πολιτών που ζητούν να βοηθήσουν το χωριό μας. Σε όλους αυτούς γνωστοποιούμε ότι οργανώνουμε σχέδιο υλοποίησης έργων και δράσεων για την αναγέννηση του χωριού μας.
Το σχέδιο αυτό αποτελείται από τρία μέρη: Το πρώτο μέρος αφορά έργα που θα γίνουν από τον Σύλλογο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας και αφορούν: α) Αναπλάσεις εντός και εκτός οικισμού β) Κατασκευή παιδικής χαράς και αθλητικών υποδομών γ) Πρόσθετος εξοπλισμός και επισκευές Πολιτιστικού Κέντρου
δ) Πρόσθετος εξοπλισμός Ιατρείου ε) Εμπλουτισμός βιβλιοθήκης στ) Δενδροφυτεύσεις και καλλωπισμός χωριού Όποιοι πατριώτες, Φίλοι, φορείς, εταιρίες επιθυμείτε να συμβάλλετε στην υλοποίηση των παραπάνω, μπορείτε να προσφέρετε είτε σε χρήματα είτε σε είδος ή έργο. Εάν επιθυμείτε να μας ενισχύσετε οικονομικά μπορείτε να καταθέσετε το ποσό που επιθυμείτε στον λογαριασμό του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Τράπεζα Πειραιώς με την αιτιολογία «Αναγεννώ το Πυρρή».
Το ΙΒΑΝ είναι: GR5001720220005022098101499. Όσοι επιθυμούν να δώσουν εξοπλισμό μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους καθοδηγήσουμε σχετικά με τις ανάγκες μας.
Το δεύτερο μέρος του σχεδίου αφορά τα έργα υποδομής που Θα διεκδικήσουμε από το Δήμο και την Περιφέρεια και αφορούν:
α) την ύδρευση του χωριού β) την άρδευση, που είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για τη φύτευση και την ανάπτυξη των χιλιάδων ελαιόδεντρων που κάηκαν γ) την προμήθεια ζωοτροφών για 10 μήνες τετρακοσίων (400) προβάτων δ) την ύδρευση και ηλεκτροδότηση μαντριών ε) την κατεδάφιση και το χτίσιμο νέου καμπαναριού στην εκκλησία Το τρίτο μέρος είναι η διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους αρμόδιους φορείς για την ανακατασκευή των σπιτιών που έχουν υποστεί ολική ή μερική ζημιά από τη φωτιά. Για όλα αυτά ια αγωνιστούμε! Για να ζωντανέψουμε και πάλι το χωριό μας και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις! Για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα παιδιά μας! Τα δάκρυα τελειώνουν και αρχιζει ο αγώνας! Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977687051 Στρίκος Δημήτρης 6936885438 Παρασκευοπούλου Ιωάννα
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Στρίκος Δημήτριος Βασιλική Δημητρακοπούλου
(Φωτογραφία | Νικόλας Δημητρακόπουλος)





