Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παραδοσιακό γλέντι στην Άρβιτσα Λαγκαδίων (εικόνες - βίντεο)

Παραδοσιακό γλέντι στην Άρβιτσα Λαγκαδίων (εικόνες - βίντεο)
Σε ανάρτηση, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, αναφέρει ... "Περάσαμε ένα ωραίο απόγευμα Παρασκευής, σε μια πλαγιά του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1200 μέτρων, καλεσμένοι αγνών ανθρώπων, ανθρώπων του μόχθου, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και το ρεύμα της εποχής, συνεχίζουν να αντιστέκονται και να ζουν παραδοσιακά, προσπαθώντας να διατηρήσουν ζωντανές απόμακρες περιοχές του τόπου μας. Είναι πραγματικοί ακρίτες και στηρίζουν την τοπική οικονομία, μέσα από την κτηνοτροφία.
 
Μας δόθηκε η ευκαιρία, έχοντας στην παρέα μας, καλλιτέχνες που ασχολούνται με τη δημοτική-παραδοσιακή παράδοση, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε στον τόπο μας με γνήσια και παραδοσιακά τραγούδια.
Κάποιοι μας έχουν κατηγορήσει και συνεχίζουν να το κάνουν, λέγοντας πως χρησιμοποιούμε τα πανηγύρια και τα γλέντια καθώς και τα χρήματα της Περιφέρειας για προβολή.
Τους απαντώ ευθέως ότι για μένα η παράδοση αποτελεί βασικό στοιχείο της ύπαρξής μου, ότι έτσι έχω μάθει να διασκεδάζω και δεν χρησιμοποίησα ποτέ, όπως και δεν χρησιμοποιώ και τώρα ξένα χρήματα για να διασκεδάσω.
 
Στηρίζω και ηθικά τα νέα παιδιά που προσπαθούν να ορθοποδήσουν σε δύσκολους καιρούς, κάτι που έκανα και ως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, ενώ στηρίζω διαχρονικά το γνήσιο δημοτικό μας τραγούδι.
Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου την οικογένεια Χουντή, που εκεί στις πλαγιές της Άρβιστας Λαγκαδίων μας χάρισαν ένα υπέροχο απόγευμα. Να είναι καλά. Θα είμαι πάντα δίπλα τους."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...