Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Ταφόπλακα για την Γορτυνία το σχέδιο της Περιφέρειας για το δρόμο "Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία"

"Ταφόπλακα για την Γορτυνία το σχέδιο της Περιφέρειας για το δρόμο "Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία"
Με αφορμή τις εξαγγελίες της Περιφέρειας για το δρόμο "Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία", ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το χωριό Κοκοράς Γορτυνίας σημειώνει ... "Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδιάζει και προτείνει δρόμο που κατά το 70 % σχεδόν περνά από άλλη Περιφέρεια, αυτή της Δυτικής Ελλάδας. Η νέα χάραξη δεν ακουμπά σχεδόν καθόλου στην Αρκαδία και φυσικά ούτε ίχνος από Γορτυνία.
Νομίζω ότι μετά τις παλινωδίες της παράκαμψης των Λαγκαδίων έρχεται μια νέα ταφόπλακα για την Γορτυνία από την περιφέρεια.
Ο αυτοκινητόδρομος Μεγαλόπολη Αρχαία Ολυμπία ,ανέκαθεν από μελέτες ακόμα της δεκαετίας του '60, αλλά και μεταγενέστερες πάντα προέβλεπε να διέρχεται από την Γορτυνία, τώρα πως οι "φωστήρες" της προμελέτης σκέφτηκαν να διασχίσουν όλο τον ορεινό όγκο της Ηλείας δεν είναι κατανοητό σίγουρα.
Πάντα ήμουν από εκείνους που στήριζα το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, όπως και αυτόν της παράκαμψης των Λαγκαδιων και οτι ένας δεν λειτουργεί σε βάρος του άλλου για την Γορτυνία, σε καμία περίπτωση όμως δεν φανταζόμουν ότι αυτός θα είναι τόσο μακριά από την Γορτυνία.
Εύχομαι και ελπίζω αυτό να αποτελεί έναν αρχικό σχεδιασμό για να δουν αν γενικά περπατάει το εγχείρημα και στην συνέχεια να επανασχεδιαστεί σωστά.
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να καταθέσουμε την διαμαρτυρία μας για τον αποκλεισμό της Γορτυνίας από εκείνους που σχεδιάζουν ερήμην της."

3 σχόλια

  • ανωνυμος
    ανωνυμος Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 17:31 Σύνδεσμος σχολίου

    νομιζω αν γινοταν η παρακαμψη πριν τα λαγκαδια στην αγια παρασκευη λαγκαδιων δεξια στο δρομο που παει προς βαλτεσινικο,Μυγδαλια και απο κει παραλληλα με λιμνη λαδωνα θα εξυπηρετουσε την περιοχη και ολο το εργο.ολη τη γορτυνια.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 10:16 Σύνδεσμος σχολίου

    @10:49 με τον Τατούλη θα καταλάβαινες κάποια διαφορά ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 10:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι άλλο να περιμένουμε από το Νίκα για να καταλάβουμε το μέλλον της Αρκαδίας ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...