Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Η Γορτυνία μένει έξω από την σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία" - Η πρώτη αντίδραση της Παγγορτυνιακής Ένωσης

"Η Γορτυνία μένει έξω από την σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία" - Η πρώτη αντίδραση της Παγγορτυνιακής Ένωσης
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ!
Με απορία και έντονο προβληματισμό παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας για τη χάραξη νέου οδικού άξονα, ο οποίος θα συνδέει τη Μεγαλόπολη με την Αρχαία Ολυμπία.
Βάσει της μελέτης αυτής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτείνει ουσιαστικά την εντελώς διαφορετική χάραξη και κατασκευή ενός νέου αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος δεν διέρχεται από την περιοχή της Γορτυνίας.
Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι στο παρελθόν έχουν προταθεί και μελετηθεί δύο πιθανοί οδικοί άξονες για τη σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία.
Η πρώτη αφορά την πασίγνωστη και πολύπαθη σύνδεση Τρίπολης – Αρχαίας Ολυμπίας μέσω της παράκαμψης Λαγκαδίων, που σημειωτέον, έχει διανοιχθεί στη σημερινή της μορφή από τις αρχές του 20ου αιώνα!
Η δεύτερη αφορά τη σύνδεση Μεγαλόπολης – Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά με διαφορετική χάραξη, η οποία διέρχεται σε μεγάλο μέρος μέσα από την επαρχία μας, κυρίως στην περιοχή της Ηραίας και κοντά στον Αλφειό ποταμό.
Οι δύο αυτές προτάσεις δεν είναι ανταγωνιστικές, έχουν μελετηθεί και ωριμάσει μετά από διεργασίες πολλών ετών και την ενασχόληση δεκάδων επιστημονικών, αυτοδιοικητικών και πολιτικών παραγόντων, συμπεριλαμβάνουν τη Γορτυνία στα οφέλη που θα δημιουργούσε η υλοποίησή τους και κάθε λογική φωνή δε μπορεί παρά να εκτιμά και να ερμηνεύει θετικά και τις δύο αυτές περιπτώσεις.
Όμως η εντελώς νέα χάραξη, η οποία εκτός των άλλων οδηγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τον οδικό άξονα όχι μόνο εκτός Γορτυνίας αλλά και εκτός της Περιφέρειας Πελοποννήσου (αφού χαράσσεται στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) δεν μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητή ως προς τη λογική, τη φιλοσοφία και τη σκοπιμότητά της, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη των ήδη υπαρχουσών και από κάθε άποψη ωριμότερων προτάσεων.
Κατόπιν αυτών δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε προκειμένου να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση και ανάλυση όλων των παραμέτρων της συγκεκριμένης μελέτης και της επιχειρηματολογίας που τη συνοδεύει, ώστε να είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε αντίλογο.
Σε κάθε περίπτωση, οι Γορτύνιοι όχι μόνο δε θα υποστηρίξουν, αλλά θα εναντιωθούν σθεναρά σε κάθε σχεδιασμό ο οποίος για μια ακόμα φορά θα αφήνει εκτός λογαριασμού, εκτός προοπτικής και ελπίδας για ανάκαμψη την ήδη πολύπαθη και ερημωμένη Γορτυνία.
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

1 σχόλιο

  • abc
    abc Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 19:44 Σύνδεσμος σχολίου

    O δρόμος προτείνεται να χρηματοδοτηθεί από το ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. "Οι γορτύνιοι θα εναντιωθούν σθεναρά" σε ένα έργο που θα γίνει (αν γίνει τελικά) από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Και τότε γιατί μοστράρουν ως δήμος που πλήττεται από την απολιγνιτοποίηση; Κάτι δεν πάει καλά. Ας ζητήσουν την παράκαμψη Λαγκαδίων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...