Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού από τη Βυτίνα: "Στην πράξη  ηρωϊσμού του Ματθαίου Πόταγα αποτυπώνεται το πνεύμα αντίστασης ενός ολόκληρου λαού κατά της φασιστικής κατοχής"

Παπαηλιού από τη Βυτίνα: "Στην πράξη  ηρωϊσμού του Ματθαίου Πόταγα αποτυπώνεται το πνεύμα αντίστασης ενός ολόκληρου λαού κατά της φασιστικής κατοχής"

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού στη Βυτίνα, κατά την εκδήλωση μνήμης για το Ματθαίο Πόταγα, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές όταν θέλησε να τους εμποδίσει την είσοδο σ΄ αυτήν :

Στην πράξη  ηρωϊσμού του Ματθαίου Πόταγα αποτυπώνεται το πνεύμα αντίστασης ενός ολόκληρου λαού κατά της φασιστικής κατοχής

Η Αντίσταση, ως διαχρονική στάση ζωής,  διατρέχει τον Ελληνισμό στη μακραίωνα ιστορία του, εναντίον όποιου επιβουλεύεται την ανεξαρτησία της πατρίδας, την ελευθερία των πολιτών και τη δημοκρατία, αποτελώντας έτσι αναπόσπαστο στοιχείο της  ιστορικής παρουσίας και πορείας του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αγώνας κατά του φασισμού είναι διαχρονικός, αφού αυτός ακόμη και σήμερα «σηκώνει κεφάλι» υπό διάφορες μορφές. 

Το γεγονός ότι διοργανώνεται «γιορτή νεολαίας» στη μνήμη του Ματθαίου Πόταγα αποδεικνύει, ότι  η  επανασύνδεση με το νήμα της ιστορίας «ακουμπάει» και πρέπει «να ακουμπάει» και τις νέες γενιές.

1 σχόλιο

  • Γορτύνιος Καμμένος
    Γορτύνιος Καμμένος Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 20:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Παπαηλίου καλός είναι για λόγους. Να βοηθήσει κανένα χωριό της Γορτυνίας και τωρα και τοτε που ταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖα δεν ΠΡΟΚΑΝΕ. Κρίμα... Πολιτικοί του σαλονιού

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...