Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ζάτουνα Γορτυνίας | Συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το Μουσικό Σχολείο Βόλου (εικόνες)

Ζάτουνα Γορτυνίας | Συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το Μουσικό Σχολείο Βόλου (εικόνες)

 

Συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, διοργάνωσαν από κοινού οι Δήμος Γορτυνίας – ΔΗ.Κ.Ε.Γ., το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.

Μία χορωδία και δυο ορχήστρες με 45 μουσικά όργανα, 130 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βόλου, παρουσίασαν σε επίσημη πρώτη εκτενές μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη μέσα στην «Κιβωτό», όπως εκείνος αποκαλούσε το Μουσείο της Ζάτουνας. Ονειρεμένες φωνές, ιδιαίτερη και μοντέρνα ενορχήστρωση, προσέδωσαν μια γλυκιά φρεσκάδα στα έργα του Μίκη σε ένα απόγευμα μυσταγωγικό.

Παίχτηκαν τα: Βρέχει στη φτωχογειτονιά, Απρίλη μου, Είναι μεγάλος ο καημός, Η νήσος των Αζορών, Όμορφη πόλη, Φεγγάρι μάγια μου ΄κανες, Γωνιά γωνιά, Στράτα τη στράτα, Στρώσε το στρώμα σου για δυο και Μαργαρίτα Μαργαρώ,  Δακρυσμένα μάτια, Ο Αντώνης, Περιγιάλι, Κάποτε θάρθουν, Το τρένο φεύγει στις οκτώ, Νύχτα μαγικιά, Στο παραθύρι στεκόσουν, Όταν σφίγγουν το χέρι, Ποιος τη ζωή μου, Αυτά τα δέντρα, Μέρα Μαγιού και Θα σημάνουν οι καμπάνες. Σε διεύθυνση - ενορχήστρωση των Μιχάλη Χατζηκοτέλη και Ζαφείρη Κουκουσέλη και εναρμόνιση - διδασκαλία χορωδίας της καθηγήτριας Φιλαρέτης Φροξυλιά.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Γραμματέας του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας Τζένη Δημητρακοπούλου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Γ. Πάικος Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Μουσείου Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και ο Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βόλου Μιχάλης Χατζηκοτέλης.

Ο Πρόεδρος του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος αποκάλυψε ότι επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν να γίνει το Μουσείο της Ζάτουνας η «κιβωτός» της νέας γενιάς καθώς και να φιλοξενεί ένα Φεστιβάλ το χρόνο. Όνειρο που πλέον παίρνει σάρκα και οστά με «συνταξιδιώτες» τους ανθρώπους του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Αλλά και ύστερα και από την ανακοίνωση του Προέδρου Παρασκευόπουλου ότι, τον Σεπτέμβριο θα λάβει χώρα το πρώτο Φεστιβάλ στο χώρο του Μουσείου της Ζάτουνας με τις «10 Αρκαδίες». Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής και την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Ο Πρόεδρος του Μουσείου Παρασκευάς Παρασκευόπουλος απένειμε επίσης τέσσερις συλλεκτικές προσωπογραφίες του Μίκη Θεοδωράκη, φιλοτεχνημένες από τον εικαστικό Βαγγέλη Κασσαβέτη, στο Δήμο Γορτυνίας δια του Δημάρχου Ευστάθιου Κούλη, στο Μουσικό Σχολείο Βόλου δια του Υποδιευθυντή Μιχάλη Χατζηκοτέλη, στην Μαργαρίτα Θεοδωράκη και στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως δια του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Κανάκη. Ο τελευταίος προσέφερε την προσωπογραφία του στην κα. Αφροδίτη η οποία φρόντιζε και ζούσε μαζί με την οικογένεια Θεοδωράκη κατά την παραμονή τους στη Ζάτουνα.  

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Μουσείου, την Μητρόπολη και ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την απεριόριστη στήριξή της. Ενώ, ανακοίνωσε ότι το ψηφιακό Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας θα γίνει σύντομα πραγματικότητα και θα «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο ύστερα και από τη μεγάλη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε μέσα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης».

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Γορτυνίας Σταύρος Δημάκος, Δημήτρης Καζάς, Πέννυ Μπέτσα, Χρήστος Κατής και Βασίλης Παπαγιάννης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Μπόρας και Γιάννης Φράγκος. Ο Υπουργός και Πρώην Πρόεδρος του Μουσείου Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ζατουνιτών Στρατηγός Αλέξανδρος Κατσίρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Πετράκος και ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Χρήστος Στάικος.

1 σχόλιο

  • ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 22:13 Σύνδεσμος σχολίου

    H Συναυλία για τους εαυτους μας. Πρώτη φορά βλέπω φωτογραφίες από εκδήλωση χωρίς ουτέ μια από το κοινό.

    Κάναμε Μουσείο για να παίζει ο ΠΑΡ ΠΑΡ και τα εξαπτερυγα δεξια κι αρισρτερα.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΜΑΣ

    Συγχαρητήρια στους μουσικούς - ΑΘΑΝΑΤΕ ΜΙΚΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...