Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης στην οικογένεια» στο Νηπιαγωγείο Λαγκαδίων (εικόνες)

«Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης στην οικογένεια» στο Νηπιαγωγείο Λαγκαδίων (εικόνες)

Υστερα από τα χρόνια της πανδημίας που χαρακτήρισε τις δράσεις όλων μας με εσωστρέφεια, το άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία είναι επιτακτική ανάγκη. Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η παράλληλη διεξαγωγή ομιλίας στους γονείς και εργαστηρίου στους μαθητές και τις μαθήτριες των Λαγκαδίων που οργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» – ΟΚΑΝΑ-,  το Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδίων και με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας με θέμα: «Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης στην οικογένεια».

Παράλληλα η υλοποίηση του εργαστηρίου που ήταν εμπνευσμένο από το πρόγραμμα πρόληψης που υλοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο με θέμα: «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο» και αφορά την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, γνώρισε μεγάλη αποδοχή και ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες. Ο τίτλος εργαστηρίου ήταν: «Το χαλί των συναισθημάτων: αναγνωρίζοντας και εκφράζοντας συναισθήματα».

Ευχαριστώ θερμά για την εξαιρετική συνεργασία μας από την αρχή σχεδιασμού της δράσης έως την πετυχημένη υλοποίησή της, τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» – ΟΚΑΝΑ-, την κα. Ιωάννα Σίδερη – Ψυχολόγο, την κα. Αναστασία Μπεντεβή  Κοινωνιολόγο, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας. Η στοχευμένη ομιλία τους και η διαδραστική συζήτησή τους με τους γονείς, απάντησαν σε ουσιαστικούς προβληματισμούς των γονέων, που ήταν και ο στόχος. Ευχαριστώ επίσης, την κα. Θεοδωροπούλου Φωτεινή – Κοινωνιολόγο που ανέλαβε το δημιουργικό εργαστήρι των μαθητών, δημιουργώντας το «χαλί των συναισθημάτων» με κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες. Ευχαριστώ τον κ. Μπέτσα, Διευθυντή του Δημοτικού για τη συμμετοχή του στη δράση. Θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη για την ενεργή συμμετοχή του και την ευαισθητοποιημένη στάση του απέναντι στη δράση μας, όπως επίσης και την κα. Μπέτσα Αντιδήμαρχο Παιδείας για τη συμβολή της. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρωτοβουλία του Νηπιαγωγείου Λαγκαδίων και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» ήταν το έναυσμα να «ταξιδέψει» αυτή η δράση και στα άλλα σχολεία της Γορτυνίας με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους γονείς που συμμετείχαν ενεργά και δραστηριοποιήθηκαν συζητώντας και εκφράζοντας τη γνώμη τους σε θέματα που τους αφορούν άμεσα, αγκαλιάζοντας τη δράση του Νηπιαγωγείου μας. Τέλος, δεν αρκούν τα λόγια για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την περηφάνια μου  στους μαθητές και τις μαθήτριες των Λαγκαδίων που με τον ενθουσιασμό τους, το αυθεντικό τους ενδιαφέρον, αλλά και την ενέργειά τους , υπενθύμισαν σε όλους μας ότι όλα γίνονται για ένα συναίσθημα! Μπράβο σας!

Η Προϊσταμένη  και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Λαγκαδίων

Περισσότερες εικόνες, εδώ https://blogs.sch.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...