Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαγκάδια Γορτυνίας | 4ο Εργαστήριο της Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας

Λαγκάδια Γορτυνίας | 4ο Εργαστήριο της Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας

Το 4 ο Εργαστήριο της Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας που διοργανώνουν τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, θα διεξαχθεί στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το κυριότερο μαστοροχώρι της Πελοποννήσου, την περίοδο 24 – 31 Ιουλίου 2022, σε συνέχεια των τριών προηγούμενων, ιδιαίτερα επιτυχημένων εργαστηρίων.

Η θεματική του Εργαστηρίου θα εστιάσει σε πέτρινες κατασκευές (κτίσματα, καλντερίμια, μαντρότοιχους, κτλ.), εντός του παραδοσιακού οικισμού των Λαγκαδίων. Βασικός του στόχος είναι η εκπαίδευση της νέας γενιάς μαστόρων της πέτρας καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστριών-σπουδαστών αρχιτεκτόνων-πολιτικών μηχανικών, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας. Η ομάδα των εκπαιδευτών θα περιλαμβάνει ντόπιους και προσκεκλημένους έμπειρους μαστόρους της πέτρας αλλά και διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες. Ο βασικός κορμός του προγράμματος θα αφορά την τεχνική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων μέσω της πρακτικής άσκησης και της βιωματικής επαφής τους με την εμπειρική γνώση των παλιών μαστόρων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με τεχνικό σεμινάριο παραδοσιακής γεφυροποιίας και σεμινάριο στην τέχνη της ξερολιθιάς.

Στη διάρκεια του Εργαστηρίου, τις βραδινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν παραλλήλως εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της τέχνης της πέτρας των Λαγκαδίων και άλλων σημαντικών εστιών μαστορικής παράδοσης, όπως της Ηπείρου.

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο θα είναι δωρεάν και οι διοργανωτές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση των εκπαιδευόμενων. Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής θα εξασφαλίσουν για τους εκπαιδευόμενους, ειδικές τιμές για τη διαμονή και την εστίαση.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, που μπορούν να κατεβάσουν ΕΔΩ Θα την αποστείλουν με e-mail, στη γραμματεία των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) , μέχρι 30-06-2022.

Πληροφορίες:

Αγγελική Αναστοπούλου

Γεν. Γραμματέας Ανθέων της Πέτρας

Κιν.: 6974-426422

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...