Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πάρκο ηρώων και ιστορίας θα διαμορφωθεί στη Βυτίνα!

Πάρκο ηρώων και ιστορίας θα διαμορφωθεί στη Βυτίνα!

Στο παλιό Γυμνάσιο Βυτίνας θα διαμορφωθεί ένα πάρκο ηρώων και ιστορίας της Βυτίνας, αρχής γενομένης με τη μεταφορά του ανδριάντα του Ματθαίου Πόταγα.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας κατά πλειοψηφία έκανε δεκτό το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Βυτίνας για τη μεταφορά αγαλμάτων στο χώρο του παλιού γυμνασίου, στη Δημοτική Ενότητα Βυτίνας, αρχής γενομένης με τον ανδριάντα του Ματθαίου Πόταγα.

Η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί μετά από σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων οργάνων (Αρχιτεκτονική Επιτροπή η Ε.Π.Α.Ε.), διότι η Βυτίνα είναι παραδοσιακός οικισμός και την οποία ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου υποχρεούται να προσκομίσει στο Δήμο.

Τις εργασίες μεταφοράς και αποκατάστασης του χώρου θα επιβλέψει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, την οποία ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώσει πριν την έναρξη των εργασιών.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΛΗ

«Με την με αρ. πρωτ. 3/18.04.2022 Απόφασή του, η οποία σας έχει αποσταλεί, το Τοπικό Συμβούλιο Βυτίνας αιτείται τη μεταφορά αγαλμάτων στο χώρο του παλιού γυμνασίου. Στον προαύλιο χώρο αυτού, ύστερα από την ολοκλήρωση των σχετικών αρχιτεκτονικών μελετών, πρόκειται να διαμορφωθεί ένα πάρκο ηρώων και ιστορίας της Βυτίνας, αρχής γενομένης με τη μεταφορά του ανδριάντα του Ματθαίου Πόταγα. Με την παρούσα Απόφαση το Τοπικό Συμβούλιο εισηγείται τη μεταφορά του ανδριάντα του Ματθαίου Πόταγα. Παράλληλα θα απελευθερωθεί και ένα τμήμα της κεντρικής πλατείας της Βυτίνας, προσφέροντας ασφάλεια και περισσότερο χώρο, ειδικά στα παιδιά που παίζουν εκεί.

Προτείνω την αποδοχή του αιτήματος του Τοπικού Συμβουλίου Βυτίνας και τη δρομολόγηση διαδικασιών-μεταφορά αγάλματος και αποκατάσταση χώρου-για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου». 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το θέμα με ψήφους είκοσι πέντε (25) υπέρ της πρότασης, μειοψηφούντων των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ιωάννη Γιαννόπουλου, Ιωάννη Φράγκου καθώς και Πέτρου Ζούνη.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

 

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 23:14 Σύνδεσμος σχολίου

    "Πάρκο ηρώων" και καλά, ενώ είναι μια δικαιολογία για να διώξουν το άγαλμα του Πόταγα από την πλατεία. Δεν αρέσει σε κάποιους η τιμή σ' ένα "άμυαλο παιδί που έκανε μια τρέλλα και τα έβαλε με τους Γερμανούς". Αν οι ήρωες της ιστορίας μας αγωνίζονταν με βάση τη λογική θα καθόντουσαν ήσυχα στα σπίτια τους. "Αρχής γενομένης με τη μεταφορά του ανδριάντα του Ματθαίου Πόταγα" λέει. Άραγε, θα μεταφέρουν στο "Πάρκο ηρώων" και τις προτομές του Οικονομίδη, και του Δημακόπουλου; Δεν νομίζω. Αυτά είναι έργα στη Βυτίνα, όχι ψέμματα!

  • Γ Παναγιωτακοπουλος
    Γ Παναγιωτακοπουλος Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 09:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτέλους! Ένα αίτημα πάρα πολλών επισκεπτών κυρίως, αλλά και κατοίκων, γίνεται πραγματικότητα. Το είχα επισημάνει πριν αρκετά χρόνια κι ο ίδιος δηνισιευοντας σε τοπικές και άλλες εφημερίδες. Για λόγους ασφαλείας των μικρών παιδιών κυρίως, αλλά και καλαισθησιας.

  • ΣΠΑΤΑΛΕ
    ΣΠΑΤΑΛΕ Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 22:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Τεράστιο έργο για την ΒΥΤΙΝΑ ,μπράβο Δήμαρχε ,μην σπαταλάς όλα τα χρήματα του Δήμου !!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...