Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ναυάγησε» η επένδυση Σπηλιωτόπουλου στο Ξενοδοχείο Δημητσάνας – Το κτίριο έχει αυθαίρετες κατασκευές – Χαμός με τις εγγυητικές - Θα φτάσει η υπόθεση στον Εισαγγελέα;

«Ναυάγησε» η επένδυση Σπηλιωτόπουλου στο Ξενοδοχείο Δημητσάνας – Το κτίριο έχει αυθαίρετες κατασκευές – Χαμός με τις εγγυητικές - Θα φτάσει η υπόθεση στον Εισαγγελέα;

Στη λύση της σύμβασης της μίσθωσης για το ξενοδοχείο της Δημητσάνας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης ανάφερε ότι πρόκειται για ένα θέμα που ξεκίνησε το 2017 οπότε και είχε προκηρυχθεί η διαδικασία για απευθείας εκμίσθωση του δημοτικού ξενοδοχείου Δημητσάνας.

Η Οικονομική Επιτροπή καθόρισε τους όρους και στη συνέχεια αξιολόγησε τις προσφορές. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ανάδειξε πλειοδότη ο πρώην Υπουργός κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Κατόπιν, κλήθηκε ο κ. Σπηλιωτόπουλος για υπογραφή προσυμφώνου. Μεσολάβησε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμία εξέλιξη και τις 30 Αυγούστου 2019 οι κύριοι Γιαννόπουλος και Σπηλιωτόπουλος προχώρησαν στην υπογραφή ενός συμφωνητικού που δεν είναι καν καταχωρημένο στο πρωτόκολλο του Δήμου.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε καταβάλει μια προσπάθεια να μπει σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Ο Δήμος Γορτυνίας όρισε δικηγόρο τον κ. Αθανάσιο Καβουρίνο για να έρθει σε επαφή με την πλευρά του κ. Σπηλιωτόπουλου για το αν προτίθεται να προχωρήσει την διαδικασία ή να αποχωρήσει.

Στην επιστολή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρει ότι επειδή έχει προκύψει από τη μελέτη το σχετικού φακέλου ότι το ακίνητο έχει αυθαίρετες κατασκευές ως προς την οικοδομική του άδεια, αυτό καθιστά αδύνατον την υπαγωγή σε επενδυτικά προγράμματα. Για το λόγο αυτό, αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει και ζητά την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών, διότι το έργο αυτό δεν προχώρησε λόγω των προβλημάτων στο κτίριο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ρώτησε τον κ. Γιαννόπουλο πως προβήκατε στη δημοπρασία ενός κινητού που δεν πληρούσε νόμιμες προϋποθέσεις.

«Εσύ, Δήμαρχε, θες να κάνεις το σόου σου» είπε ο κ. Γιαννόπουλος και προσέθεσε ότι «ξέρεις κανένα κτίριο που να είναι νόμιμο; Το Δημαρχείο της Δημητσάνας είναι νόμιμο;». Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι με την επιστροφή θα χάσει ο Δήμος 160.000 ευρώ.

«Γιατί από το 2017 δεν υπέγραψε το συμφωνητικό και γιατί το υπόγραψε τον Αύγουστο του 2019 λίγο πριν φύγει από Δήμαρχος;» ρώτησε μετά ο κ. Κούλης προς τον κ. Γιαννόπουλο.

Με τον κ. Γιαννόπουλο να απαντά ότι υπέγραψε όταν δόθηκαν οι εγγυητικές από τον κ. Σπηλιωτόπουλο.

Ο δικηγόρος κ. Καβουρίνος εξήγησε ότι στην επιστολή που έχει στα χέρια του από τον νομικό του κ. Σπηλιωτόπουλο κάνουν λόγο για πολεοδομικές αυθαιρεσίες. «Ένα κτίριο αν έχει νομικά ελαττώματα πρώτα αυτά θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί και μεταγενέστερα να δημοπρατηθεί η μίσθωση. Όσο αυτό το ακίνητο δεν έχει τακτοποιημένα τα ελαττώματά του, απαγορεύεται να μισθωθεί. Θα μπορούσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος να μην κινήσει καν τη διαδικασία της παραιτήσεως.

Υπάρχει μια εγγυητική επιστολή της τράπεζας Πειραιώς 45.600 ευρώ, ενώ οι άλλες δύο εγγυητικές Γαλλικής τράπεζας, αλλά ουσιαστικά δεν είναι εγγυητικές, απλώς γνωστοποιείται ότι ο πρώην Υπουργός είναι καταθέτης στη Γαλλία. Στην πραγματικότητα έχετε μόνο μία εγγυητική επιστολή.

Το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί αζημίως, διότι αντιλαμβάνεστε ότι είναι τέτοιες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που περνούν χρόνια για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις διαδικασία υπαγωγής.»

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος κατήγγειλε ότι είχε ορίσει μηχανικός για να διευθετηθούν οι αυθαιρεσίες και στη συνέχεια ο κ. Κούλης ζήτησε από τον μηχανικό να σταματήσει γιατί θα κάνει νέα ανάθεση.

Με τον κ. Κούλη να μιλά για ωμά ψέματα, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η ένταση ανάμεσα σε Κούλη και Γιαννόπουλο συνεχίστηκε με τον πρώην Δήμαρχο να ζητά να ρωτά «γιατί έκαψες το αρχείο του Δημάρχου, Κούλη;» με τον νυν Δήμαρχο να το διαψεύδει επίσης κατηγορηαμτικά και την ίδια ώρα ο κ. Μπαρούτσας να μιλά για έναν "χαμένο σκληρό δίσκο".

Ο Μιλτιάδης Λύτρας σημείωσε ότι «νιώθω ότι ζω σε μια χώρα μπανανία. Ο Δήμος Γορτυνίας κάνει δημοπράτηση. Δεν υπήρχαν νομικοί σύμβουλοι που θα έλεγαν τη νομιμότητα; Τα περισσότερα δημόσια κτίρια του δήμου μας είναι αυθαίρετα. Φαίνεται για μία ακόμα φορά η προχειρότητα της δημοτικής αρχής για σοβαρά και λιγότερο σοβαρά θέματα. Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω πριν αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για κανονικές εγγυητικές επιστολές όσον αφορά τη Γαλλική τράπεζα».

Ο Γιώργος Παπαηλίου είπε ότι δεν μπορώ να τοποθετηθώ αν δεν δω τα τεύχη δημοπράτησης. Χωρίς τα στοιχεία, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

«Εγώ έχω ζητήσει τα στοιχεία και φάκελος δεν υπάρχει στο Δημαρχείο» είπε ο κ. Καβουρίνος!

Στη συνέχεια, ο κ. Κούλης ανάγνωσε το συμφωνητικό του Αυγούστου 2019 όπου ο κ. Γιαννόπουλος είχε βάλει την υπογραφή του ότι το κτίριο δεν έχει νομικά ή πραγματικά ελαττώματα.

Ο Γιάννης Φράγκος μίλησε για θέμα με πολιτική χροιά. «Μέσα από αυτή την αντιπαλότητα, θέλουν να κρύβουν από τον κόσμο ότι συμφωνούν στη σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Να ξεπουλήσουν τον δημόσιο τομέα στις επιχειρήσεις. Ήταν μια προσπάθεια και δεν τους βγήκε. Το πράγμα εδώ κάπου βρωμάει. Τόσο καιρό και να μην έχει λυθεί το ζήτημα, αυτό είναι από τα Άγραφα.»

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης είπε ότι δεν υπάρχει η εγγυητική επιστολή της τράπεζας Πειραιώς στον Δήμο, παρά μόνο φωτοαντίγραφο της εγγυητικής!

«Τα χαρτιά που παρέλαβα από τον κ. Σπηλιωτόπουλο, επειδή φοβόμουν μην χαθούν, τα παρέδωσα στο δημοτικό συμβούλιο» διευκρίνισε ο κ. Γιαννόπουλος, μετά από ερώτηση του κ. Καβουρίνου.

Μετά, υπήρξε ένταση για την κουβέντα του κ. Γιαννόπουλου περί «στρατευμένου δικηγόρου», αναφορικά με τον κ. Καβουρίνο. Ο κ. Κούλης ζήτησε από τον πρώην Δήμαρχο να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό.

Ο κ. Γιώργος Δημόπουλος είπε ότι «καλέσαμε τον κ. Καβουρίνο για νομικές συμβουλές και πήρε το ρόλο του Δημάρχου» με τον κ. Καβουρίνο να απαντά ότι κάνει λάθος ο κ. Δημόπουλος.

Ο Πέτρος Ζούνης είπε ότι «ο Δήμος Γορτυνίας μέσα από παραλείψεις, έχει χάσει αρκετά. Προτείνω το δημοτικό συμβούλιο να στείλει το θέμα στον Εισαγγελέα και να διεκδικήσουμε τα χρήματα που έχουμε χάσει.

«Δεν έχουμε αντίρρηση να πάμε στον Εισαγγελέα» είπε ο Δήμαρχος Γορτυνίας και προσέθεσε ότι οι ευθύνες ξεκινούν από την περίοδο που ήταν και ο κ. Ζούνης ήταν στη διοίκηση

Ο Αγγελής Πετρόπουλος είπε ότι «οι ηγέτες πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Ο Δημήτρης Καζάς είπε ότι μετά από επικοινωνία με τον μηχανικό της πλευράς του κ. Σπηλιωτόπουλου, θα έχουν τακτοποιηθεί τα εσωτερικά πολεοδομικά ζητήματα του κτιρίου και συμπλήρωσε ότι μετά πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία μίσθωσης του δημοτικού ξενοδοχείου. «Ο κ. Γιαννόπουλος μας κορόιδεψε από τη στιγμή που δεν υπήρχαν χρήματα στην εγγυητική και προχώρησε στη δημοπρασία. Έπρεπε να ακυρωθεί και κακώς προχώρησε με το νομικό του σύμβουλο στη διαδικασία».

Ο Γιάννης Γιαννόπουλος πρότεινε «να περιμένουμε αυτούς τους τρεις μήνες που θα ολοκληρωθεί η νομιμοποίηση του κτιρίου και να προχωρήσει μια συνεννόηση με την άλλη πλευρά για να μην χαθούν τα χρήματα. Αυτό είναι το συμφέρον του δήμου».

Ο Μίλτος Λύτρας είπε ότι αυτή η σύμβαση δεν είναι λειτουργική. Πρέπει να σκεφτούμε αν θέλουμε να γίνει συναινετικά. Η πρόταση μου να κινηθούμε άμεσα για τη λύση της σύμβασης με διασφάλιση όλων των συμφερόντων του δήμου. Το σκέλος που αφορά ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν με αφορά καθόλου. Ζητώ την άμεση λύση της σύμβασής και την επαναδημοπράτηση.»

Ο Γιάννης Φράγκος είπε ότι απέχει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ο Γιώργος Παπαηλίου είπε ότι πρώτα πρέπει να νομιμοποιηθεί το κτίριο και μετά να δημοπρατηθεί.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Θα προβούμε στη λύση εφόσον θα βεβαιωθούμε μετά από νομική γνωμοδότηση ότι γίνεται αζημίως η λύση και στη συνέχεια θα προχωρήσει η τακτοποίηση των αυθαιρεσιών και θα προχωρήσουμε σε νέα δημοπράτηση.

Η πρόταση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 17:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι Δημητσανίτες επιθυμούσαν διακαώς τον Άρη. Καθόντουσαν πάνω από τα κεφάλια των δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση και τους πίεζαν να ψηφίσουν να πάρει το ξενοδοχείο ο Άρης, ενώ κάποιοι το έλεγαν ότι δεν έχει την οικονομική ευχέρεια γι αυτό. Υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος επενδυτής, αλλά δεν τον ήθελαν με τίποτα. Έκαναν τα πάντα για τον Άρη. Τώρα σιγή ιχθύος. Ας μην τα φορτώνουμε όλα στους δημάρχους. Έχουμε και οι πολίτες ευθύνη για πολλά πράγματα. Όσο για τις αυθεραισίες στο κτίριο, έχουν γίνει πολύ παλιότερα, όταν η Δημητσάνα είχε το δήμο και όχι επί δήμου Γορτυνίας. Αυτό συμβαίνει άλλωστε σε πολλά δημοτικά κτίρια. "Σκάσανε" όλα μαζί τα τελευταία χρόνια και τρέχει ο κάθε δήμαρχος ποιο θα πρωτοτακτοποιήσει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 14:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Μιλτιάδη οι επιστολές των Γαλλικών τραπεζών δεν είναι εγγυητικές επιστολές. Είναι είτε επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος είτε (το πιθανότερο) επιστολές φερεγγυότητος και πίστης, οι οποίες ουσιαστικά βεβαιώνουν (ή όχι) πως κάποιος έχει τα εχέγγυα για να προχωρήσει ή όχι, ένα έργο.

    Εν ολίγοις αναλώνεσαι τσάμπα σε επουσιώδη αντί να πας σε έναν εισαγγελέα υπηρεσίας και να καταθέσεις όσα γνωρίζεις. Ακόμη και αυτά τα λίγα που γνωρίζεις.
    Αντ' αυτών κάθεσαι και κλώθεις το αυγό παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι των Γιαννόπουλου - Κούλη. Σαν εκείνο το παιχνίδι που παίχτηκε προ των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών όπου τμήμα των ατόμων του Γιαννόπουλου ενώ διαμήνυαν ότι έχουν στοιχεία για απ' ευθείας αναθέσεις και παρανομίες του Γιαννόπουλου και πως θα τις πάνε στον εισαγγελέα (μαζί με σπασίματα σε τμήματα μεγάλων έργων, έτσι ώστε να περνούν με απ' ευθείας αναθέσεις), στο τέλος έκαναν την πάπια και δεν είπαν κουβέντα.

    Εγώ να δεχθώ πως έχεις καλές προθέσεις Μιλτιάδη, όμως αυτές δεν αρκούν και σαφώς θα έπρεπε να έχεις δομήσει γύρω σου ένα δίκτυο συμβούλων σου (έστω και άτυπων) που να ξέρει, να σε συμβουλεύει και ίσως σε κάποια θέματα να σε οδηγεί σε ΠΡΑΞΕΙΣ, αντί της στείρας υπόθεσης του "σου πα, μου πες".

    Εσύ Μιλτιάδη, αντί αυτών κοίταξες να "χτίσεις" με φθηνά τεχνάσματα που δεν πιάνουν τόπο ακόμη και στους αφελείς που έχουν απομείνει στην Γορτυνία, επαφυόμενος ίσως επάνω σε ένα ντοκτορά και σε καλή προαίρεση. Όμως, αυτά, δεν αρκούν.

    Δεν σου λέω τίποτα με δόλο, με δεύτερες σκέψεις, με ατζέντα. Σου λέω μόνο όσα έχω διαπιστώσει και με προβληματίζουν. Όπως προβληματίζουν και άλλους που έχουν σιχαθεί πλέον και δεν πατάνε στα μέρη μας.

    Τέλος, αν σκεφτείς ελάχιστα, αν βάλεις ελάχιστα το μυαλό σου να δουλέψει, θα καταλάβεις με τη μία ποιος είμαι.

    Υγ. δεν γράφω επώνυμα, όχι διότι μασάω να αντιμετωπίσω "εξάψαλμους", διαπλεκόμενους (ελεγκτές του δημοσίου και ελεγχόμενους ταυτόχρονα που είναι το ίδιο πρόσωπο και έχουν ΜΜΕ), ανύπαρκτους παραγοντίσκους που έχτισαν επάνω στη φήμη του πατέρα τους, σε τσιτάτα νέων πέραν εσού "ντοκτορά"...

    Σου γράφω ανώνυμα διότι βαριέμαι να σου δώσω έτοιμο πιάτο φαγητό, διότι προτιμώ να σε μάθω να μαγειρεύεις, για να δω ΑΝ θα πάρεις τηλέφωνο και αν θα θελήσεις να κάνεις επιτέλους κάτι που να είναι εντός των δυνατοτήτων, των ικανοτήτων και των αναγκών στην Γορτυνίας που εξαφανίζεται ραγδαία από τον χάρτη των περιοχών που έχουν κατοίκους.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 01:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Δήμαρχε ο πλάγιος του δευτέρου θα μας σώσει!!!!!
    Ξεκίνησεεεεεεεε!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 20:49 Σύνδεσμος σχολίου

    σοβαρά τωρα; έχουν ειπωθεί τόσα πράγματα και δεν έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 20:49 Σύνδεσμος σχολίου

    γιατί δεν καλούν τον αρούλη στο δημοτικό συμβούλιο να αποκαλύψει όλη την αλήθεια;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 20:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Εισαγγελέας υπάρχει;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...