Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Π. Ζούνης για το παιδί με κινητικά προβλήματα: «Δεν μπορεί να μεταφερθεί στην Ηλεία από το δρόμο Τριπόταμα –Παραλογγοί γιατί θεωρείται κλειστός»

Ο Π. Ζούνης για το παιδί με κινητικά προβλήματα: «Δεν μπορεί να μεταφερθεί στην Ηλεία από το δρόμο Τριπόταμα –Παραλογγοί γιατί θεωρείται κλειστός»

Για το πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει με τη μεταφορά ενός αριστούχου μαθητή από τους Παραλογγούς Γορτυνίας που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και δεν μπορεί να πηγαίνει σχολείο στα Τρόπαια, το kalimera-arkadia.grανέδειξε το θέμα μέσα από ανάρτηση που μπορείτε να διαβάστε ΕΔΩ.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται για την υπόθεση αυτή και για το λόγο αυτό συνομιλήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας στο Δήμο Γορτυνίας, Πέτρο Ζούνη ο οποίος από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για την υπόθεση (πολύ πριν πάρει δημοσιότητα) και έκανε μία σειρά από κινήσεις για να βρει λύση.

Αυτό  που μας εξήγησε είναι ότι υπάρχει απόλυτη κατανόηση στο πρόβλημα και ότι όλοι στο Δήμο αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα με θετικό τρόπο.

Γι’ αυτό –μας είπε- έκανε προσωπικά επαφές τόσο με τον διευθυντή του σχολείου στη Λαμπεία της Ηλείας που θέλει να φοιτήσει το παιδί, όσο και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κανείς δεν έχει αντίρρηση το παιδί να πάει στην Ηλεία. Το πρόβλημα που υπάρχει και φαίνεται ότι είναι ένα εμπόδιο αξεπέραστο, έχει να κάνει με τον δρόμο «Παραλογγοί – Τριπόταμα». Αυτός ο απαράδεκτος και επικίνδυνος δρόμος επισήμως είναι κλειστός, τόσο με απόφαση της Περιφέρειας  όσο και με απόφαση της Αστυνομίας. (Άσχετα, αν πολλοί περνούν από εκεί με δική τους ευθύνη…).

Ο Δήμος της Γορτυνίας λοιπόν – εξηγεί ο κ. Ζούνης- δεν μπορεί να πάρει απόφαση να μεταφέρεται το παιδί από ένα δρόμο που είναι κλειστός! Θα πρόκειται για ένα παράνομο δρομολόγιο που δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει ο Δήμος και θα έχει ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί.

Επίσης, λέει, ότι ακόμα κι αν υπήρχε τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, τότε δεν θα βρισκόταν μεταφορικό μέσο, διότι τα χρήματα είναι λίγα και ο κίνδυνος για το μέσο μεταφοράς (λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου) είναι πολύ μεγάλος.

Επομένως, ο κ. Ζούνης εξηγεί ότι η μόνη λύση είναι το παιδί να πηγαίνει σχολείο στα Τρόπαια που υπάρχει συγκοινωνία. Αντιλαμβάνεται ότι η απόσταση είναι μεγάλη, αλλά άλλη λύση στον ορίζοντα –προς το παρόν- δεν υπάρχει…

(Η  φωτογραφία είναι του Χρήστου Κιντή)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...