Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για παραποίηση εγγράφου καταδικάστηκε ο πρώην Δήμαρχος Κλείτορος – «Προσέφυγα κατά της απόφασης και θα δικαιωθώ» λέει ο Β. Κουρσαράκος

Για παραποίηση εγγράφου καταδικάστηκε ο πρώην Δήμαρχος Κλείτορος – «Προσέφυγα κατά της απόφασης και θα δικαιωθώ» λέει ο Β. Κουρσαράκος

Σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Δημητσάνας, ο πρώην Δήμαρχος Κλείτορος κ. Βασίλης Κουρσαράκος, για παραποίηση – νόθευση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η μηνυτήρια αναφορά εναντίον του είχε γίνει το 2009 από τον τότε επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κλείτορος.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στη Δημητσάνα και αφορούσε ένα έργο ανάπλασης στην πλατεία Μυγδαλιάς (έδρα του Δήμου Κλείτορος). Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το έργο αυτό είχε δημοπρατηθεί τρεις φορές και οι δημοπρασίες είχαν κηρυχτεί άγονες. Στη συνέχεια, ο κ. Κουρσαράκος έκανε εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει και Τρίτη δημοπρασία, όμως η εισήγηση του δεν εισακουστηκε αφού τελικά ψηφίστηκε η λύση της απευθείας ανάθεσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Δημητσάνας, το λάθος του πρώην Δημάρχου ήταν ότι έστειλε στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες απόφαση που συμπεριλάμβανε μόνο το αποφασιστικό μέρος της εν λόγω απόφασης και όχι τα πλήρη πρακτικά, κάτι που θεωρήθηκε παραποίηση από το δικαστήριο.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» ήρθε σε επικοινωνία με τον πρώην Δήμαρχο Κλείτορος ο οποίος μας είπε ότι έχει ήδη προσφύγει στον επόμενο βαθμό της Δικαιοσύνης και άμεσα θα οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Τρίπολης. Σημειώσε δε ότι στην επίμαχη απόφαση σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δεν ήταν υποχρεωτική η ανακοίνωση και η λήψη προσφορών από ενδιαφερομένους εργολήπτες και ότι έπρεπε να έχει προηγηθεί απόφαση σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κουρσαράκος πιστεύει ότι θα δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα 8 χρόνια που ήμουν Δήμαρχος Κλείτορος λειτούργησα με γνώμονα την πιστή μου στο Θεό ,τη συνείδησή μου και τους νόμους της Πολιτείας μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...