Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Γορτυνίας | Γιαννόπουλος: "Τρία Χρόνια Δήμαρχος “θεατής” ο κ. Κούλης"

Δήμος Γορτυνίας | Γιαννόπουλος: "Τρία Χρόνια Δήμαρχος “θεατής” ο κ. Κούλης"

Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης του Δήμου από την δημοτική αρχή Κούλη-Αποστολόπουλου περιμέναμε έναν απολογισμό των πεπραγμένων τους στην Γορτυνία, τί παρέλαβαν, τί έχουν πετύχει, τί σχεδιάζουν για το μέλλον. Όπως συνήθως παρέμειναν στις υποσχέσεις, γιατί κάπως έτσι και με συκοφαντίες πήραν την εξουσία, τα έργα που εκτελεί ο Δήμος ήταν εξασφαλισμένα από την δική μας διακυβέρνηση και η συμμαχία των δύο παρατάξεων βασίζεται στην νομή της εξουσίας και όχι σε μιά προγραμματική συμφωνία για την Γορτυνία.

Τί απολογισμό να κάνουν όταν:

  • Σταμάτησαν την Ανακύκλωση των Συσκευασιών και την χωριστή διαλογή των μπλέ κάδων.
  • Εβγαλαν εκτός λειτουργίας τον Βιολογικό της Βυτίνας, με αποτέλεσμα την ανεπίτρεπτη ρύπανση του Μυλάοντα και την επιβάρυνση του Δήμου με δυσβάσταχτο πρόστιμο.
  • Για τρία χρόνια μετέτρεψαν το προαύλιο του Γυμνασίου της Δημητσάνας από χώρο μεταφόρτωσης σε χωματερή και κατέληξαν σε μία προσωρινή και παράνομη «λύση».
  • Άφησαν ιστορικά κτίρια, όπως το Σχολαρχείο του Βελημαχίου, και υποδομές της αγροτικής οικονομίας, όπως το γεφύρι της Πατσουριάς, να καταρρέουν.
  • Ακύρωσαν ενταγμένα έργα, όπως την Ανάπλαση Βυτίνας, Λαγκαδίων και Ράφτη.
  • Δέν προχώρησαν την δημοπράτηση ενταγμένων έργων βιολογικού καθαρισμού στα Τρόπαια και στο Καλλιάνι, για το οποίο ο Δήμος πληρώνει συνέχεια πρόστιμα.
  • Καθυστερούν την υλοποίηση ενταγμένων έργων, της τηλεμετρίας για έλεγχο των διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης και της ενεργειακής αναβάθμισης των ενεργοβόρων αντλιοστασίων.
  • Δέν έχουν απορροφήσει ούτε 2 εκ/ρια από τα ενταγμένα έργα 12 εκ/ρίων που παρέλαβαν, με απορροφητικότητα ούτε 20% σε τρία χρόνια.
  • Δέν αξιοποίησαν μελέτες για έργα που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου, όπως οι αναπλάσεις στην Μυγδαλιά, το Βαλτεσινίκο και την Αγία Παρασκευή.
  • Δέν έχουν αποδώσει περίπου 1,5 εκ/ριο ευρώ από την ΣΑΤΑ για έργα στις Κοινότητες του Δήμου, χρήματα που έχει εισπράξει ο Δήμος και έχουν ξοδευτεί αλλού.
  • Επαφίενται στις δωρεές και την φιλοπατρία των δημοτών για να γίνουν κάποια έργα στα χωριά και να καλύψουν την απραξία του Δήμου.
  • Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, κυρίως από άλλους φορείς, όταν ο κ. Κούλης είχε εξαγγείλει γύρω στις 37.
  • Ξόδεψαν χρηματοδοτήσεις που είχαμε εξασφαλίσει για την αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων με πρόχειρες διοργανώσεις ή για άλλους σκοπούς.
  • Οι δαπάνες για καύσιμα πολλαπλασιάστηκαν με τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις ημετέρων με οχήματα του Δήμου και οι έκτακτες επιχορηγήσεις για τον covid-19 και την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών ξοδεύτηκαν χωρίς απολογισμό προς το Δ.Σ. που τις ενέκρινε.

Αυτά είναι μόνο κάποια ενδεικτικά των «πεπραγμένων» της δημοτικής αρχής την τριετία που πέρασε. Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο Δήμος Γορτυνίας λειτουργεί από «κεκτημένη ταχύτητα», επειδή οργανώθηκε αποκεντρωμένα από την αρχή και χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού και κάποιων συνεργατών. Αλλά η δημοτική αρχή είναι «αλλού».

Όταν ο κ. Κούλης ομολογεί στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Ιούλιο του 2021 ότι κάνει απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών με «ανταλλάγματα» και δηλώνει πως η δουλειά του είναι «να μαζεύει ψήφους», δέν περιμένουμε απολογισμό, αλλά ούτε και προγραμματισμό.

Ο κ. Κούλης δέν έχει σχέδιο, δέν προτείνει, δέν προγραμματίζει για να αξιοποιηθούν τα πολλά πλεονεκτήματα του Δήμου και δέν διεκδικεί για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα, όπως η εθνική οδός Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να ενισχυθούν οι ζωντανές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας και να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία της περιοχής.

Ως θεατής, διαπιστώνει ότι η Γορτυνία πλήττεται από την εγκατάλειψη, αλλά αρκείται στο να παρίσταται σε εκδηλώσεις, να χτυπάει πλάτες και να ψέλνει σε μνημόσυνα και κηδείες.

Αλλά … το πολύ το «κύριε ελέησον» το βαριέται κι ο παππάς!

Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος

πρ. Δήμαρχος Γορτυνίας

Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...